Tietoa mainostajalle ›

hyvästi silmälaseille

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-1

Tämä postaus in tehty yhteistyössä KSA Silmäkeskuksen ja Suomen Blogimedian kanssa.

Minusta piti tulla Finnairin ensimmäinen naislentokapteeni. Eipä tullut. Sain silmälasit neljännellä luokalla ja unelma oli pilalla. Vaikka taittovirhe oli pieni, oli se lentäjälle liian paljon. 80-luvun lopulla muita vaihtoehtoja ei ollut. Itkin, kun näin Top Gun elokuvan 14-vuotiaana. Lähinnä siksi, koska en ikinä pääsisi lentämään F-14 Tomcatillä. Teinin mielestähän se olisi ollut silloin vielä aivan mahdollista. Jos siis oikein kovasti halusi ja oli valmis tekemään sen eteen töitä. Kahdeksannen luokan opinto-ohjaajani oli kylläkin toista mieltä. Hänestä oli lähinnä huvittavaa, että olisin halunnut lentäjäksi, sillä “Etkö tiennyt, etteivät Pyyt osaa lentää?”. Kiitti kannustuksesta. Anyway. Lentäminen oli parasta mitä tiesin, joten uuden unelma-ammatin löytymisessä kesti aika kauan. Se oli osittain jopa sattumaa, että loppujenlopuksi päädyin kierrätysmuodin pariin.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-4

Kerron tätä teille, koska olen menossa silmien laserointiin. KSA Silmäkeskus on virolainen yritys, joka toimii Tallinnassa ja Helsingissä. Jännittää rehellisesti sanottuna ihan perkeleesti. Toimenpidekammoisena en olisi uskaltanut edes haaveilla moisesta, mutta onneksi muutama ystäväni on käynyt ko. toimenpiteen läpi ja he ovat vakuuttaneet minulle, etten kuole siihen. Sokeutuminen on kuulemma mahdotonta ja silmien vaurioituminen todella todella todella epätodennäköistä. Silmään ei edes tehdä kuulemma viiltoa, vaan nykyinen flow-laserhoito on täysin kosketusvapaa. Laseroinnin voi tehdä jos on likinäköinen ja silmälasien vahvuudet ovat jostain -1 ja -8 väliltä. Minulla on toinen silmä -1,25 ja toinen -2,5. Kerroin heille, etten pysty käymään edes hammaslääkärissä yksin, kun ahdistaa niin vietävästi, mutta Silmäkeskukselta vakuutettiin, että kaikki tulee menemään nopeammin kuin luulenkaan. Ja jos pelottaa, niin rauhoittavan saa. Huh. Ainakin pääsen käymään Tallinnassa.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-3

Kun pääsin ensijännityksestä yli ja sain parin kuukauden vatvomisen jälkeen varattua ajan itselleni, alkoi homma näyttämään ja tuntumaan itse asiassa todella mukavalta. Jatkossa minun ei enää tarvitsisi valita aurinkolasien ja silmälasien välillä eikä 3D-leffassa tarvitse enää käydä kahdet lasit päälekkäin. Kuvatessa näet kameran silmästä läpi kunnolla, kun lasit eivät ole tiellä. Ystäväni eivät myöskään enää voisi eksyttää minua hämyiseen baariin, koska en halunnut laittaa rillejä päähän ja kertakäyttöpiililinssit olivat loppu. Voisin jatkossa moikkailla kadulla vain ihmisiä jotka oikeasti tunnen, eikä tarvitse arvailla kuka se oli kun ei näe kasvoihin asti. Ja flirttailla baaritiskin toiseen päähän asti, enkä vain arvailla hymyileekö hän juuri minulle. Hikoillessa lasit eivät enää valu silmiltä. Tykkään käyttää huiveja kietaistuna pääni ympärille, mutta lasien kanssa lookki on minusta joskus liian tätimäinen, jolloin jätän lasit laittamatta. Jos sinulla on silmälasit, ymmärrät millaisista arjen pienistä jutuista on kyse. Rakastan vintage Raybanejäni ja silmälasittomuuden tuomaa utuista maailmaa, mutta niiden on nyt aika mennä.

KSA Silmäkeskus tarjoaa minulle silmien laseroinnin postauksia vastaan. Raportoin teille parin viikon päästä, miten kävi.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-2

Share2 responses to “hyvästi silmälaseille”

  1. Kai says:

    Onkos milloin tulossa palaute tekstiä? Miten leikkaus sujui? Saiko rahalla kaiken luvatun? Mikä fiilis?

    • outilespyy says:

      Ihan lähipäivinä tulee follow up. Suojapiilarit poistettiin viikon jälkeen operaatiosta ja näkö on nyt vasta kolmen viikon jälkeen normalisoitunut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *