Tietoa mainostajalle ›

nepalissa on hätä

Kathmandu, Nepal  A 7.9 magnitude earthquake struck Nepal on 25 April. Authorities report over 700 people have been killed and many buildings have collapsed in the capital, Kathmandu. As search and rescue efforts continue, hospitals in the capital continue to function but are stretched to the limit. Powerful aftershocks continue to be felt, so further damage is a risk, increasing the climate of fear amongst the local population.

Suomessa on oltu viime päivät keväisissä tunnelmissa Vapun vietossa, mutta maailman toisella laidalla tästä keväästä on ilo kaukana. Nepalin maanjäristys on pahin alueella tapahtunut katastrofi yli 80 vuoteen. Kuolonuhreja on nyt jo yli 7000, loukkaantuneita on ainakin 14 000. Pahin on vielä edessä. Uhriluvun pelätään kasvavan pahimmillaan moninkertaiseksi, kun juomavesi loppuu, sairaalat kärsivät tarvikepulasta ja kymmenet tuhannet ihmiset asuvat taivasalla ilman vettä ja sähköä, koska ovat menettäneet kotinsa ja koko omaisuutensa. Unicefin tietojen mukaan taas lähes miljoon lasta kärsii vakavasti maanjäristykset seurauksista. Suurin huoli on nimeomaan puhtaan veden ja ruuan riittävyys. Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista ja kylien jälleenrakentaminen vie vuosia. Tilanne on todella surullinen ja kaikki mahdollinen apu tarvitaan. Kulkutaudit alkavat pian levitä, jos vedenjakelua ja jätehuoltoa ei pian saada kuntoon. Leffalipun tai viinipullon hinnalla autat jo paljon. Voit lahjoittaa kampanjaan rahaa tai olla mukana levittämässä kampanjan keräyssivun linkkiä sosiaalisessa mediassa.

Näin autat:

  1. Tee lahjoituksesi Punaisen Ristin katastrofirahastoon verkkopankkimaksulla tai luottokortilla. Lahjoituslippaaseen pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai tätä linkkiä.
  2. Voit lahjoittaa myös soittamalla tai tekstiviestillä soittamalla numeroon 0600-122 20 (20,28 € + ppm) tai lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €).
  3. Voit auttaa myös levittämällä sanaa Punaisen Ristin keräyksestä. Kerro ystävillesi keräyksestä esimerkiksi blogissasi, Twitterissä, Facebook-profiilissasi jne. SPR:n sivulta löydät valmiit tekstit, kuvat ja videot keräyskampanjointia varten. Jokainen sosiaalisessa mediassa levitetty teksti, kuva, video ja linkki auttaa!

Tavoitteenamme on kerätä Suomen Blogimedian, bloggaajien ja muiden sosiaalisen median aktiivikäyttäjien voimin kasaan 5 000 euroa katastrofin uhrien auttamiseksi. Varuste.net on myös aloittanut yhdessä Madventures-porukan kanssa makuupussien ja telttojen keräyskampanjan, johon voi osallistua, jos retkeilytavaraa lojuu kaapissa käyttämättömänä. Keräys toteutetaan toukokuun aikana.

Nepal_kuva_600x600px

 

Nepal-earthquake-573831

Tämä postaus on tehty yhteistyössä SPR:n ja Suomen Blogimedian kanssa. Lahjoitin itse kampanjaan sekä PLANin kautta, että SPR:n katastrofirahaston kautta. Kuvalinkit: 1, 2

ShareOne response to “nepalissa on hätä”

  1. outilespyy says:

    Kuolonuhrien määrä on viikossa mennyt yli 10 000. Vetoan edelleen kaikkiin tämän blogin lukijoihin, että lahjoittavat rahaa keräykseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *