Tietoa mainostajalle ›

operaatio silmien laserointi

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-16

Tämä postaus on tehty yhteistyössä KSA Silmäkeskuksen ja Suomen Blogimedian kanssa. Sain silmien laseroinnin veloituksetta postauksia vastaan.

Minulla kesti aika kauan varata aika laserointia edeltävään näöntarkastukseen, sillä en tiennyt vielä siinä vaiheessa halusinko tehdä operaation. Mitä jos jotain menee pieleen ja sokeudun? Sattuuko operaatio? Mitä muita riskejä siinä on? Näöntarkastus tehtiin KSA:n Helsingin keskustan pisteessä ja läpäisin tehtin. Minulle voitaisiin tehdä laserointi, jos haluan. Lääkäri kertoi riskeistä (hyvin pienet) ja vakuutti, että homma menee hyvin. Varasin ajan Tallinnan klinikalle.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-17

Tajusin muutamaa päivää ennen operaatiota, että en voi lähteä reissuun yksin. Tämän tyyppiset reissut on hyvä tehdä jonkun kanssa sillä onhan se mukavampaa olla puolisokea seurassa kuin yksin. Onneksi on ystäviä, jotka voivat hyvinkin pienellä varoitusajalla muuttaa aikataulunsa ja tulla mukaan. Sain seuraneidikseni upean Fiona Timantin ja varasin meille lauttaliput Tallinnaan. KSA korvaa takaisin lauttalipun hinnan kun menet teettämään operaation, sillä se kuuluu paketin hintaan. Otimme aikaisen lautan, koska ajattelimme että kierros Tallinnan keskustassa olisi mukava lisä reissuun. Ystävät ovat mainioita myös siksi, että he tajuavat viedä sinut ennen H-hetkeä Tallinnan suurimpaan käsityötarvikekauppaa (tai pitäisikö enemmänkin puhua käsityötarvikemekasta), jotta tuleva toimenpide ei jännitä niin paljoa. Toimi. Unohdin täysin jännitykseni, kun juoksentelin nappien ja nauhojen keskellä. Huikea paikka. Kirjoitan siitä lisää myöhemmin.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-13

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-12

Kun saavuimme KSA:n klinikalle, vastassa oli rento ja iloinen henkilökunta. Samalla kun sairaanhoitaja kävi läpi operaation kulun ja sen jälkeisen hoidon kanssani, Fiona siemaili odotushuoneessa teetä ja luki kirjaa. Käteeni lykättiin pussillinen erilaisia silmätippoja ja lääkkeitä. Kassi sisälsi kaiken mitä tulisin tarvitsemaan seuraavien kuukausien ajan, vitamiineja myöten. Hoitaja taisi huomata käsieni hikoilevan aika lailla, sillä hän kysyi halusinko rauhoittavan lääkkeen. Todellakin halusin. Puolikas nappi sai aikaan se, että 15 minuutin päästä minua ei enää haitannut mikään. Olo oli suorastaan mitä mainioin.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-18

Lääkäri johdatti minut pimeään huoneeseen ja laittoi silmätippoja, mitkä puuduttivat silmän pinnan. Olin pyytänyt että hän puhuu minulle koko operaation ajan ja kertoo mitä tapahtuu, ettei jännitys palaa. Kun puudutusaine oli vaikuttanut, silmään asennettiin jotain mikä piti luomen auki. Tippoja ja vettä laitettiin koko ajan, niin ettei silmä päässyt kuivumaan. Koska en tuntenut enää silmän pinnassa mitään, en voi kuvailla toimenpidettä muulla kuin sillä että katselin koko homman sateen kasteleman lasin läpi. Valopilkkuja ja vihreä laserpiste. Katso vain valoon. Aika kaunista itseasiassa. Koko operaatio kesti parisenkymmentä minuuttia. Itse laserointi vain 8 ja 12 sekuntia. En tuntenut missään vaiheessa kipua tai mitään muutakaan negatiivista ja yllätyin miten nopeasti kaikki hoitui.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-19

Kun kävelin ulos huoneesta, näköni oli todella sumea ja usvainen. Silmät olivat myös aika valoherkät ja pidin niitä mieluummin kiinni kuin auki. KSA tilasi meille taksin (sekin Silmäkeskuksen piikkiin) ja lähdimme hotellille. Operaatioon kuuluu se, että voi jäädä halutessaan yöksi Tallinnaan ja klinikka maksaa yöpymisen kahdelle neljän tähden hotellissa. Oloni oli kuin olisin ollut kauneusleikkauksesta tuleva stara hilpeässä nousuhumalassa. Nauratti, kun en nähnyt eteeni aurinkolasit pysyivät päässä sisätiloissakin. Onneksi Fiona oli mukana ohjaamassa ja taluttamassa joka paikkaan. Lähdimme illalla syömään keskustaan, ja matka sujui mukavasti Fionan käsipuolessa, kun hän selosti koko matkan jokaikisen kynnyksen, kivetyksen ja kuopan tiessä. Loistava seuraneitini myös tilasi ravintolassa minulle ruuat, koska en pystynyt lukemaan itse listaa. Nyt tiedän miltä näkövammaisista tuntuu. Vaikka näkökykyni oli tuon ensimmäisen illan hyvin rajoitettu, mikään ei sattunut tai tuntunut valoherkkyyttä lukuunottamatta pahalta. Kun ei näe räplätä kännykkää tai tietokonetta, kannattaa pitää huolen, että lähdet reissuun sellaisen ihmisen kansa jolta jutut eivät lopu kesken.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-15

Seuraavana aamuna näkökyky oli jo huomattavasti parempi (edelleen sumea) ja pystyin jopa lukemaan ja lähettämään tekstiviestejä. Pystyin jo liikkumaan mainiosti yksin, eikä taluttajaa enää tarvittu. Vietimme päivän kierrellen Tallinnan katuja, sillä aamun lautta oli peruttu kovan tuulen takia. Pääsimme takaisin Helsinkiin vasta iltalautalla. En valittanut, sillä pääsimme käymään uudelleen Tallinnan lempikahvilassani, jossa olimme olleet edellisenä iltana syömässä ja nyt näin millaista siellä oli. Tuntui kuin olisin ollut minilomalla etelässä.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-11

Kolmas päivä oli operaation jälkeen pahin. Silmäni olivat koko päivän todella valoherkät ja tietokoneen käyttö ja tekstiviestien kirjoittaminen todella vaikeaa. Lähes mahdotonta. Näin sen verran etten törmäillyt ihmisiin kadulla, mutta en erottanut heidän kasvojaan. Käytin päivän lähinnä tekemällä kaikkia sellaisia töitä mitkä eivät vatineet lukemista tai tietokoneella oloa. Kaupassa oli pyydettävä myyjä apua tuotteitten löytymisessä ja hintalappuja oli vaikeaa lukea. Oi kumpa olisi tajunnut täyttää jääkaappini ennen reissua tai eilen. Tai järjestää ohjelmani muuten vaan niin, että ei olisi tarvinnut lähteä koko päivänä kotoa mihinkään. Illalla päivitin faceen statuksia, jossa lukee “Eipä ole vähään aikaan ollut näin avuton olo. Istun olkkarissa hämärässä aurinkolasit päässä ja mietin miten kuluttaa aikaani. Jos on kiireellistä, soittakaa, sillä mä hädintuskin näen lukea tekstareita. Näytön tekstiä en näe. Toivottavasti huomenna paremmin.” Näin siis näpyttää kirjaimet ruudulle, mutten lukea mitä sinne kirjoitin. Tajusin, miten paljon vietän aikaani koneellani, ja miten päiväohjelmani pyörii täysin sen ympärillä. Tietokoneen ja kännykän kirkas näyttö hämärässä sattui silmiini vaikka säädin ne niin hämärälle kuin mahdollista. Iltani pelasti ystäväni, joka linkkasi minulle facessa stand-up videoita. Niitä kun ei tarvitse katsoa, vain kuunnella. Radio ja äänikirjat olisivat myös toimineet mainiosti, mutta ne kannattaa virittää valmiiksi etukäteen. 

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-14

Neljäs ja viides päivä olivat jo hieman paremmat, mutta aurinkolasit pysyivät edelleen päässä sisätiloissakin. Olisi todellakin pitänyt tyhjentää koko operaatiota seurannut viikonloppu ja viikko kaikista töistä niin kuin KSA:lta suositeltiin. Oma moga. Yrittäjän on vaikeaa järjestää itselleen lomaa, mutta tässä tapauksessa todellakin suosittelen sitä. Minun olisi ehdottomasti pitänyt olla vain lomalla ja kuluttaa aika käymällä kahvilla ja kaupungilla ystävien kanssa. Olla tekemättä mitään. Lisäksi sinkuille ja yksinasuville suosittelen, että hakeudutte ihmisten seuraan, ettekä ole yksin kotona. Mukavampaa kun on juttukaveri silloin kun ei itse näe kunnolla.

Tässäpä tämä olikin. Kaikenkaikkiaan annan KSA:lle erittäin hyvän arvosanan hoidosta. Olin todella tyytyväinen siihen, miten he hoitivat operaation ja vierailun. Lääkeohjeet olivat selkeät ja helppokäyttöiset. Palaan parantumisprosessiin vielä myöhemmin uudelleen kun silmät ovat täysin parantuneet ja elämäni ilma rillejä voi alkaa täysillä. Sitä odotellessa.

Jos olette itse käyneet laseroinnin läpi, niin kertokaa oliko teillä vastaavia kokemuksia. Kiinnostaisi tietää miten teillä homma sujui ja oliko samantyyppisiä haasteita kuin minulla.

OutiLesPyy-KSA-Silmäasema-10

Share3 responses to “operaatio silmien laserointi”

 1. Kai says:

  Kiitos tekstistä! Hyviä pointteja ja neuvoja siihen miten kannattaa moiseen valmistautua, itsekin olen pohtinut että vähän vanhempana varmaan leikkaukseen hakeudun. Hyödyllinen teksti ja kauniit kuvat :)

 2. a says:

  Hei! Omat silmäni (-2,5 ja -5,5) laseroitiin kesällä Suomessa, Femtolasik-menetelmällä, ja täytyy sanoa, että omat kokemukseni oli paljon “sujuvampi”. Näin jo saman päivän aikana sen verran hyvin, että pystyin aivan normaalisti käyttämään tietokonetta ja puhelinta, enkä tarvinut aurinkolaseja oikeastaan edes ulkona, vaikka oli kesä (mutta pidin niitä ulkona roskien ym. välttämisen takia pari kk). Saattajaakaan en tarvinnut leikkauksen jälkeen, koska näin jo niin hyvin. Ainoastaan sellainen on häirinnyt, että huonomman silmäni näkö jäi edelleen toista hitusen huonommaksi ja kyseinen silmä näkee myös hämärässä huonommin. Myös valot “heijastavat” tällä silmällä hämärässä enemmän. Millainen näkö sinulla sitten on nykyään?

  • outilespyy says:

   Silmien “epätasapaino” jatkui vajaan kuukauden. Nyt se on jo korjaantunut. Eli oma näköni on nyt aivan mainio ja olen operaatioon erittäin tyytyväinen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *