valtteriksi valtterin paikalle

Kaivarin Kanuunan itsepalvelukirpputori ei ole täysin paikannut Valtterin jättämää aukkoa. Nyt tarjolla on uusi kirppis. Kuvassa Henriikka Simojoki.  Kuva: Sabrina Bqain

Kaivarin Kanuunan itsepalvelukirpputori ei ole täysin paikannut Valtterin jättämää aukkoa. Nyt tarjolla on uusi kirppis. Kuvassa Henriikka Simojoki. Kuva: Sabrina Bqain

 

Siitä lähtien kun Valtterin kirppis Vallilassa sulki vuosi sitten, Helsingin keskustassa on ollut huutava pula säännöllisestä viikonloppukirppiksestä. Sellaisesta, joka on auki la-su, jossa on lämmintä sisällä talvella ja jossa on tilaa usealle sadalle myyjälle. Siksi toiveeni ovat korkealla ensi sunnuntaille 9.2. kun Kattilahallin kirppis avaa ovensa ekan kerran. Se sai alkunsa kahden kirppisharrastajan, Päivyt Toivosen ja Orvokki Hyytisen aktiivisuudesta täyttää tämä valtterinmentävä kirppisaukko. Paikka, aika, ihmiset ja tähtien asento olivat sopivat tapahtuman järjestämiselle, ja näin syntyi Kattilahallin kirppis. “Kierrätys on meille tärkeä arvo. Lisäksi haluamme kannustaa ihmisiä yhteisöllisyyteen, ja toivommekin tavaran vaihtumisen lisäksi Kattilahallin kirpputorin tulevan tärkeäksi kohtaamispaikaksi sekä myyjille että ostajille.”

Suvilahden Kattilahallissa on myyntipaikkoja noin 150 myyjälle ja kirppismyyjien lisäksi tapahtumaan ovat tervetulleita myös omia tuotteitaan myyvät käsityöläiset, mikä on uutta Helsingin viikonloppukirppareilla. Paikkoihin ei valitettavasti sisälly kalusteita, vaan jokaisen myyjän on tuotava itse tarvitsemansa pöytä/rekki/viltti/muu alusta. Tämä tuntuu näin kirppiskonkarista aika kalliilta, koska paikan hinta on 30 euroa. Valtterissa kaikki oli valmiina ja paikan sai maksaa vasta myyntipäivänä. Toisin sanoen paikalle saattoi pölähtää persaukisena ja aivan puskista vaatekassin kanssa ja maksaa pöydän vasta sitten kun oli pari juttua myyty. Oi niitä opiskeluaikoja. Toivottavasti jatkossa pöytiä ja rekkejä olisi mahdollista edes vuokrata niin kuin Hietsussa, koska paikalla ei ole parkkipaikkoja. Julkisissa on nihkeää raahata kirppiskamoja JA rekkiä. Yleisövessa ja pieni sovitustila olisivat myös ihan luksuspalvelua. Mutta aloitusajasta annan propsit järjestäjille. Klo 12 sopii enemmän kuin hyvin kaltaiselleni torkkujalle.

Tulevista kirpputoreista ilmoitetaan tällä Facebook-sivulla, eli kandee käydä tykkäämässä. Osoite: Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki.

Kuva: Nyt.fi.

kattilahallin_kirppis_logo

ShareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *