charlotte knowles pinfashion

notjustalabel_Charlotte Knowles_11

Charlotte Knowles valmistui vuonna 2014 LCF:stä (London College of Fashion). Hänen kädenjälkensä tunnistaa siitä, että vaatteitten pintaa on koristeltu ohuilla metallipiikeillä. Ne ovat itseasiassa tylppäpäisiä neuloja, jotka on työnnetty materiaalin läpi. Sangen aikaaviepä tekniikka, sillä puhumme nyt parhaimmillaan kymmenistä tuhansista, yleensä tuhansista neuloista. Jälki on mitä kauneinta, kun neulat on aseteltu kuvion malliin. Charlotte myös hallitsee niiden liikkeen ja materiaalivalinnoista näkee, että myös pohjan vaikutusta neulojen laskeutumiseen ja liikkumiseen on tutkittu jonkin aikaa. Herkkää punk-estetiikkaa, jonka voi halutessaan tehdä itse. Jos ei vaatteeseen, niin esimerkiksi kodin seinälle.

Neulakirjontaa on nähty catwalkeilla aiemminkin, sillä muistelen nähneeni ainakin Gareth Pugh´n näytöksissä samantyyppistä käsittelyä. Myös tekstiilitaiteilija Susie MacMurray on tehnyt vuonna 2009 mekon, jonka nahkapohjaan upposi 10 000 neulaa.

———————————-

These pin fashions by Charlotte Knowles are quite spectacular. Reminds me of the Widow dress by Susie MacMurray, but with more fashionable approach. Sophisticated and modern punk aesthetic. She is definitely a one to watch.

Kuvat / Photos: Charlotte Knowles / LCF, Style Bubble, NJAL.

notjustalabel_Charlotte Knowles_11b

notjustalabel_Charlotte Knowles_12

notjustalabel_Charlotte Knowles_10

notjustalabel_Charlotte Knowles_9

notjustalabel_Charlotte Knowles_7

notjustalabel_Charlotte Knowles_6

notjustalabel_Charlotte Knowles_4

notjustalabel_Charlotte Knowles_3

notjustalabel_Charlotte Knowles_2

CharlotteKnowles10

CharlotteKnowles9

 

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *