DIY crochet dress

crochet-dress-gown-1

Rakastan virkattuja pöytäliinoja ja sängynpeittoja, pieniä ja isoja. Niissä jotain ihanan pullantuoksuisen mummomaista, herkän romattista ja kuitenkin 70-lukuisen Jane Birkin seksikästä. Virkaaminen on valitettavasti katoavaa kansanperinnettä, joten olen ostanut omani kirppareilta ja värjännyt pyykinpesukoneessa mustaksi (osasta tulee tummansinisiä). Värjäykseen pitää laittaa yksi paketti mustaa ja ruokalusikallinen oranssia niin siitä tulee about musta. Oscar De La Renta teki kesä 2010 mallistoonsa turkoosin mekon ja neuletakin, jotka näyttivät siltä että ne olisi yhdistelty kasaan pyöreistä pienistä pöytäliinoista. Löysin tästä mekosta DIY-ohjeen eräästä venäläisestä neulontablogista, joss koko mekko virkataan käsin kasaan. Onneksi ohjeen voi toteuttaa myös ompelemalla. Eli hankki kirpparilta erikokoisia, mutta about saman paksuisia pöytäliinoja sen verran, että niillä peittää 2 m2 alueen. Värjää tai valkaise liinat samanvärisiksi. Ota itsestäsi mitat (RY, VY, YLY, ALY jne.) ja leikkaa pahvista mekon kaava. Neulaa siihen rintsikat kiinni etumukseen ja ala sommittelemaan liinoja kaavan etukappaleen päälle. Leikkaa muutama liina paloiksi, niin, että voit käyttää paloja pyöreitten liinojen väleissä. Harsi liinat yhteen eri värisellä langalla. Ompele suoralla tikillä tai siksakilla (ei tarvitse huolitella). Sovita. Jatka neulaamista takakappaleelle. Sovita mekkoa harsimisen jälkeen. Jätä mekon keskitakaan pitkä aukko vetoketjulle. Ompele se viimeisenä kiinni.

Ja tulevat morsiammet ja kesäjuhlijat huom. Muistattehan, että minulta voi edelleen tilata uniikkitöitä tai vielä parempaa, opettamaan sinulle miten tällainen vaate tehdään (sinä teet, minä neuvon). Pistäkää mailia, jos virkattu kesämekko kiinnostaa.

crochet dress gown 4

crochet dress gown 3

crochet dress gown 2

crochet doily

crochet doily tablecloth

 

—————————————

Inspiration dress, Oscar De La Renta Summer 2010. You can DIY this dress (or any other crochet dress) by sewing a bunch of doilies together. Fill the gaps with doily pieces. Make the pattern by taking measurements of yourself and making the pattern from cardboard. First arrange the doilies by pinning them to the cardboard and sew the pieces together by hand. Try the dress on, adjust pieces and sew by machine (straight stitch or zig zag). Leave a long slit in the back for a zipper.

Kuvat / images: Beautiful crochet stuff, Style.com.

crochet diy doily dress 1b.jpg_effected

crochet diy doily dress 2.jpg_effected

crochet diy doily dress 3.jpg_effected

crochet diy doily dress 4.jpg_effected

crochet diy doily dress 5.jpg_effected

crochet diy doily dress 6.jpg_effected

Follow Outi Les Pyy // DIY fashion // OutsaPop Trashion’s board Crochet on Pinterest.

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *