DIY: Hakaneula kaulakoru

Folk-Art-Cleopatra-Necklace-750-pins-3

Jos jollekin on jäänyt vielä epäselväksi, niin sanon tämän vielä kerran. Rakastan hakaneuloja. Se on nerokas, pieni ja käytännöllinen keksintö. High street suunnittelijoitten, punkkareitten ja mummojen vakiokamaa, joka on aina muodissa. Pidän koko ajan repussa pari hakaneulaa siltä varalta, että (ongelman nimi tähän). Jos googlaa ‘safety pin necklace’ tai ‘safety pin jewelry’ löytyy aikamoinen kasa erilaisia ohjeita. Tässä muutamia poimintoja. Huomatkaa, että osa allaolevista linkeistä on niinkin vanhoja kuin vuodelta 2010 ja näyttävät silti freeseiltä ja ajankohtaisilta. Hakaneulakoruun kannattaa laittaa hieman aikaa ja vaivaa, sillä sitä voi käyttää monta vuotta. DIY klassikko.

Hakaneuloja voi tilata netistä vaikka mistä. Googlaa vain ‘safety pin bulk’. Itse suosin isompien määrien, = yli 1000 kpl, tilaamista kerralla, koska tykkään tehdä isoja koruja ja asusteita. Sellaisia näytös- ja kuvauskäyttöön sopivia. Isoon kaulakoruun, jossa on pari-kolme kerrosta hulahtaa helposti 500-800 hakaneulaa. Harnessiin tai vyöhön enemmänkin. Tietenkään projektista ei tule kierrätysmuotia, jos hakaneulat tilaa uutena netistä, mutta itsetehty kylläkin. Vyön ja harnessin sisälle laittaisin leveämmän kuminauhan ja koruihin (päätyjen rei’istä pujotettuna) pyöreää kuminauhaa. Hopeanvärisistä perushakaneuloista tulee kustomoidumman ja kalliimman näköisiä, jos näytät niille kevyen kerroksen mattapintaista spraymaalia. Stailauskeikoilla käytän vain mattamustalla maalattuja hakaneuloja, sillä ne “katoavat” vaatteeseen kauniisti. Eikä haittaa vaikka kulma pilkistäisikin jostain.

Folk-Art-Cleopatra-Necklace-750-pins-1

Monikerroksinen kleopatratyylinen kaulakoru. Kuvat: 1stdibs.

Christopher-Park-Gallery-3

Christopher-Park-Gallery-2

Christopher-Park-Gallery-1

Helmien lisäksi koruun voi laittaa myös pieniä muttereita. Kuvat: Christopher Park Gallery.

Museumofeverydaylife-safety-pin-jewelry

Museumofeverydaylife-safety-pin-necklace

Museumofeverydaylife-safety-pin-jewelry-2

Jos koruun laittaa rautalankaa kuminauhan sijaan, sitä voi muotoilla. Kuvat: Museum of everyday life.

BeadyBunch-safety-pin-necklace

Kuvat: Beady Bunch.

Samantha-Davimes-safety-pin-necklace-CMYK

Samantha-Davimes-safety-pin-bracelet-BW

Samantha-Davimes-safety-pin-necklace-BW

Kuvat: Samantha Davimes.

etsy-safety-pin-necklace

Erikokoisilla helmillä saa tehtyä koruun muotoa. Kuva: Etsy / Elegant Jewelry by Yaya.

StyleCaster-safety-Pin-necklace-tutorial.jpg_effected

Tutorial: tribal kaulakoru / StyleCaster.

Share


5 responses to “DIY: Hakaneula kaulakoru”

 1. Iiduska says:

  Hienoja! Olen miettinyt jonkinlaisen astetta järeämmän korun tekemistä, tämä näyttää hyvältä tavalta.Onko jotain kikkaa, jolla hakaneulat saa pysymään kiinni?

  • outilespyy says:

   Mä en näe mitään syytä miksi ne pitäisi kiinnittää pysyvästi. Se näissä koruissa onkin se paras puoli, että ne voi purkaa sitten kun ei enää tykkää. Eivät hakaneulat avaudu päällä, ellei siihen kohdistu valtavasti vetoa. Korussa sellaista ei ole. Mutta jos välttämättä haluat ne vetää kiinni, niin suosittelen Loctiten Precicion Control -pikaliimaa. Dippaa neulan päähn sitä tippa ja sulje hakaneula. Pysyy varmasti kiinni, ikuisesti.

   http://www.motonet.fi/fi/tuote/606114/LOCTITE-Super-Glue-Control-pikaliima-3g

 2. Merja says:

  Ompa huikeita!

 3. On kyllä tosi hienoja! Mun mielestä parhaita on juuri tällaiset, jossa voi kokea ahaa-elämyksen, kun vasta hetken päästä tajuaa, mistä se koru onkaan tehty :)
  Tosi näyttäviä ja hienoja. On ehkä pistettävä kokeiluun vielä jonain päivänä.

 4. Milla says:

  Upeita koruja. Itseltäni juuri kyseltiin hakaneulakaulakorua. Teen itse hakaneularannekoruja ja joku tuossa kyseli, miten saisi hakaneulat pysymään kiinni. Itse koruja tehdessä yksinkertaisesti puristan päät pihdeillä tms. kiinni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *