Eiran Kirppis on suljettu

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-13

Olisin mielelläni julkaissut teille nämä kuvat Eiran Kirppiksestä inspiraationa ja fiilistelynä siitä, että Helsinkiin on saatu uusi ihana kirpputori. Toisin kävi. Nyt ne ovat vain kiva muisto kesäkuulta ja kaunis ajatus siitä mitä olisi voinut olla. Miksi? Koska Suomi on byrokraattien ja virkamiesten luvattu maa. Ja heitä pelottaa, että he mogaavat työssään ja joutuvat siitä henkilökohtaisesti vastuuseen.

Luin tänään harmikseni Eiran Kirppiksen face-sivuilta, että heinäkuun lopulle kaavaillut viikonloput oli peruttu ja uusia tiloja etsitään. Pian selvisi syykin. Tila (Hernesaaren venevarasto) on kaupungin taholta todettu sopimattomaksi kirpputorin järjestämiseen. Hometta? Ei. Paloturvariski? Ei. Vaan virkamies. Hallin käyttötarkoitus on kirjoissa määritelty “varastoksi” eikä siellä siis ole luvallista järjestää yleisötapahtumia. Ei, vaikka paloasiat ja muut hätäpoistumistiet on kaikki kunnossa. Toimintaa ei myöskään katsota satunaiseksi, koska joka viikonloppu ei ole satunaista. Ymmärrän tämän jotenkin, mutta mielestäni 8/31 päivästä kuussa ei ole ihan jatkuvaakaan käyttöä. Jos tilassa ei ole hengenvaarallista oleskella ja paloturvallisuudesta huolehditaan niin mitä väliä sillä on käytetäänkö tilaa 2 kertaa vai 8 kertaa kuussa? Virkamies ei vaan suostu antamaan lupaa, sillä jos jotain tapahtuu niin hän on vastuussa(?). En nyt ihan ymmärrä. Järjestäjäthän ovat mielestäni vastuussa tilan käytöstä ja siihen liittyvistä järjestelyistä. Ei virkamies, joka päättää asian edes käymättä paikalla. Jos palopäälikön mielestä tila on ok, ja turva-asiat kunnossa niin eikö se riitä? Sekö on este, että tilaa kutsutaan varastoksi, eikä julkiseksi tilaksi. Tilan käyttötarkoituksen kyllä saisi muutettua paperilla, mutta se on byrokratian takia hidasta ja erittäin kallista. Ei pienyrittäjällä ole siihen varaa tai aikaa. Ja Helsingissä tiloja seisoo tyhjillään vaikka kuinka. Epäilenpä nyt tietäväni miksi… En vain tajua miksi tässä maassa kaikki tämän tyyppinen tekeminen tehdään niin helvetin hankalaksi. Arvostan taas entistä enemmän pienyrittäjiä. He joutuvat epäilemättä käymään läpi helvetin saadakseen palvelunsa tai tuotteensa myyntiin.

Harmittaa ja suututtaa todella paljon tämän kirpputoriyrittäjän puolesta. Kävin itse Eiran Kirppiksellä kesäkuun lopulla ja olin todella vaikuttunut järjestelyistä ja koko meiningistä. Kerrankin kirppis, jossa tajutaan tyylin päälle. Paikalla on konditoriatason kahvila ja loistavat musiikit, Pöydille oli tilaa ja myyjät näyttivät järjestelyihin enemmän kuin tyytyväisiltä. Ajattelin, että tässä se nyt on. Uusi “valtteri”.

Sori, kun tuli taas tällainen huutopostaus. Olisin todellakin halunnut kirjoittaa tästä kirppiksestä iloisempaa sävyyn. Pistäkää kirjoituksen linkki jakoon, sillä toivon tämän olevan asia johon meillä helsinkiläisillä olisi mahdollisuutta vaikuttaa. Ja jos ei muuta, niin siksi, että löydämme uudet luvalliset tilat Eiran Kirppikselle.

Siteeraan tähän loppuun Tommia, jonka vastaavaan tilanteeseen liittyvän kommentin näin facessa. “Ainoa vaara kieltojen poistamisessa olisi se, että tunnelma paranisi”. Että näin.

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-7

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-4

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-5

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-6

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-2

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-9

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-3

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-8

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-1

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-11

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-10

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-12

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-14

Eiran-Kirppis-OutiLesPyy-15

Share


2 responses to “Eiran Kirppis on suljettu”

  1. Emma Wilde says:

    Tämä suoraan sanottuna (anteeksi äiti) vituttaa. Itsekin paljon kirppiksillä myymässä ja ostmassa käyneenä osaan sanoa, että kuvien perusteella näyttää NIIN hyvältä ;( Kävin jo FB:nkin kautta raivoamassa asiasta. On todella raivostuttavaa, että tälläisestä toiminnasta tehdään niin vaikeaa. Sitten ihmetellään, kun vaatteiden kierrätys on vaikeaa. Itse olen todennut kattilahallin uuden kirppiksen hyväksi, siellä seuraavan kerran 17.8., sillä aikaa kirppis evakossa Lippulaivan (Espoo) parkkipaikalla. MUTTA olisin tahtonut tuon Eiran nähdä ja kokea useampaankin otteeseen. Toivotaan ja pidetään ääntä sen puolesta, että asia ottaisi onnistuakseen nsitten vaikka muissa tiloissa!

    http://www.thewildethings.com/

  2. […] lopettamisesta suruissaan ja täysin korvaavaa kirppistä ei ole aiemmin kaupunkiin saatu. Eiran kirppiksellekin kävi köpelösti viime kesänä, kun viranomaiset heittäytyivät hankaliksi lupien kanssa. Vihdoin odottavan aika […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *