fashion revolution 2016

fashion_revolution_cover

 

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan kolme vuotta siitä, kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Dhakassa, Bangladeshissa. Tuona päivänä kuoli 1 133 ihmistä ja yli 2 500 loukkaantui. Tämä oli pahin teollisuusonnettomuus koko teollisen aikakauden historiassa. Viimeksi kun jotain näin traagista on länsimaissa tapahtunut, ja siitäkin jo yli sata vuotta, ongelmat korjattiin muutamassa vuodessa ja ay-liike syntyi Yhdysvalloissa tekstiiliteollisuuden naisten aloitteesta. Kirjoitin NYC:ssä vuonna 1911 tapahtuneesta vaatetehtaan tulipalosta blogiini jokin aika sitten.

Mutta koska maailma ja tekstiiliteollisuus ei reagoinut Rana Plazan tragediaan asianmukaisella vakavuudella, tästä tapahtumasta lähti liikkeelle kansainväliseksi paisunut kampanja, jonka tavoitteena on lisätä vaateteollisuuden vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Kampanja sai nimekseen Vaatevallankumous eli Fashion Revolution ja tänä vuonna se järjestetään 18.–24. huhtikuuta eli ensi viikolla. Kampanjaa vietetään nykyään yli 80 maassa ja siihen osallistui viime vuonna satoja tuhansia ihmisiä.

 

fashion_revolution_3

 

Vaatevallankumouksessa ihmiset eri puolilla maailmaa kysyvät vaatemerkeiltä #whomademyclothes eli kuka vaatteeni on tehnyt. Näin osoitamme, että me todella välitämme, missä ja millaisissa oloissa meidän vaatteemme tehdään. Viime vuonna lähetettiin yli 700 000 kuvaa #whomademyclothes‐kysymyksellä!

 

 

fashion_revolution_1

 

Osallistuminen on helppoa. Pue joku vaatteesi nurinpäin päällesi, ota siitä valokuva ja lähetä se vaatteen valmistajalle Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa #whomademyclothes-aihetunnisteen kera. Muista tägätä vaatteen valmistaja kuvaan. Jos et halua ottaa itsestäsi kuvaa, muuta vapaasti jaettavaa kampanjamateriaalia nettisivuille, Faceen ja Instaan löydät täältä. Voit esim. tulostaa ulos kampanjan pdf-kysymyksen Who Made My Clothes ja käyttää sitä kuvan aiheena vaatteesi lisäksi. Käsityöläiset ja ompelijat voivat käyttää tagiä #imadeyourclothes.

Me Remakella käännämme ensi viikolla vaatteemme nurinpäin koko viikon ajaksi ja vastaamme ilolla kampanjan kysymykseen “ME TEEMME VAATTEESI”. Jos siis haluat varmistua siitä, että vaatteesi tehdään lainmukaisissa olosuhteissa ja eettisesti, tule käymään. We fix.

 

Vaatevallankumous: nettisivut // facebook // twitter // instagram

Fashion Revolution: nettisivut // facebook // twitter // instagram // pinterest


fashion_revolution_2

Kuvat: Fashion Revolution

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *