graham fan

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 10

Graham Fan on yksi mielenkiintoisimmista nimistä mitä olen nähnyt viimeaikoina nousevan Central Saint Martinsin riveistä. Hänen ensi syksyn mallistonsa oli käsityöllisesti aika huikeaa katsottava, kun lavalle asteli mm. koripunottuja mustia metalliluomuksia, jotka näyttivät siltä, että neuleen ja kankaan sekaan oli kudottu VHS-kasettinauhaa. Olen jonkun verran kokeillut sitä materiaalina eikä se ole tottapuhuen helpointa mahdollista työstää. Siksi arvostan sitä todella paljon, että joku saa tämän materiaalin näyttämään niin hyvältä. Todella inspiroivaa työtä ja kaunis esimerkki siitä mitä kierrätysmateriaali voi parhaimmillaan vaatteessa olla.

////

Graham Fan is one of the most interesting newcomers I´ve seen coming out of Central St. Martins in the past year. His Fall 2014 graduate collection was magical and the craftsmanship impressive.  Basket weaved wire and black metallics what looked like VHS and C-cassette tape. From what I´ve been working with VHS-tape, it is easy and cheap to source but definitely not the easiest to work with. This is why I highly appreciate what Graham did here. He made recycle material look amazing in fashion.

Kuvat / photos: 1granary.com, Not Just a Label.

2014_grahamfan_piczo_centralsaintmartins_1granary-1

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 11

2014_grahamfan_piczo_centralsaintmartins_1granary-1

2014_1granary_graham_fan_centralsaintmartins_ma-33

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 12

2014_1granary_graham_fan_centralsaintmartins_ma-23

2014_1granary_grahamfan_jamiestoker_centralsaintmartins-5 Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 9

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 8

 

2014_1granary_grahamfan_jamiestoker_centralsaintmartins-6

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 7

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 6

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 4

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 5

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 3

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 1

Graham Fan Fall 2014 Not Just A Label 2

Graham Fan Fall 2014 2

Graham Fanin vaatteet tulevat kohdassa 5:00. // See Graham Fan graduate collection at 5:00.

Share


3 responses to “graham fan”

  1. […] Eilinen postaukseni Graham Fanin VHS-nauhamallistosta kirvoitti keskustelun facebookkiin siitä, miten turvallista materiaalia VHS-nauha on kotiaskartelijalle. Selvittelin asiaa hieman ja päädyin seuraavaan lopputulokseen. Kyllä, siinä on myrkyllisiä raskasmetallija, kuten kobolttia ja kromia ja on täysin mahdollista, että ne siirtyvät kehoosi ihokosketuksen tai hengityksen kautta kun käsittelet materiaalia. Mutta toisaalta, elämä on vaarallista ja nykyään hyvinkin kemikalisoitua. Ruokamme on kyllästetty lisäaineilla ja säilöntäaineilla. Kaikissa vaatteissa on viimeistelyaineita ja muita kemikaaleja, jos ostat ne uutena kaupasta. Yksittäin ja pienissä määrissä mikään näistä ei aiheuta välitöntä kuolemaa, mutta tuhansien kemikaalien coctail vuosien aikana tekee varmasti jotain meille eikä tutkijoilla ole aavistustakaan mitä se on. Aika näyttää. Veikkaan, että kaupungissa liikkuminen (autojen ilmansaasteet) ja tupakointi ovat ihan yhtä vaarallisia kuin VHS-kasettien käsittely, ellei jopa pahempia. Eli, jos elät terveellisesti ja kemikaalittomasti tai haluat pelata varmanpäälle, niin älä käytä VHS-kasettinauhaa askarteluprojekteissasi. Tai sitten hae rautakaupasta hengityssuoja ja laita käteesi suojakäsineet. Minusta VHS-nauha sopii erinomaisesti lahjapakettinauhaksi ja kasvimaalle linnunkarkottimeksi ja aion itse käyttää sitä jatkossakin projekteissani. Mutta toisaalta, minähän myös tupakoin. […]

  2. Emma Wilde says:

    Oliko mallistossa siis ihan oikeasti käytetty VHS-nauhaa?

    • outilespyy says:

      Todennäköisesti ei. Mutta se näytti kovasti siltä. :) Noilla St. Martinssin opiskelijoilla taitaa olla ihan hyvät materiaalisponsorit niin heidän ei tarvitse lopputyömallistoissaan käyttää niin edullisia materiaaleja. Mutta VHS-nauhasta voi kutoa kangasta ja sitä voi neuloa. Sitä voi myös punoa jo olemassa olevan neuleen pintaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *