haaremihousut

OutsaPop-harem-pants-tutorial

Haaremihousut t-paidoista:

Vaikeusaste: Ei paha, mutta pitää osata käyttää ompelukonetta.

Tarvikkeet:
vanhoja t-paitoja about 4 kpl (100 % puuvillaa)
sakset
neuloja
liitu
mittanauha
ompelukone

Työaika: valmistuu illassa

TYÖVAIHEET:

OutsaPop-Trashion-haaremihousut-1

1. Leikkaa paidat auki sivusaumoista. Poista hihat, pääntie ja helma.
2. Asettele paidat lattialle ja neulaa kiinni toisiinsa. Jos t-paidoissa on printtejä, joita et halua näkyviin, käännä t-paidat nurja puoli näkyviin. Näin printti jää housujen sisäpuolelle. Ompele palat yhteen suoralla tikillä yhteen kappaleitten päältä.

OutsaPop-Trashion-haaremihousut-2
3. Mittaa noin 125 cm x 125 cm kokoinen neliö.
4. Taita neliö kahtia vastakkaiset kulmat päällekkäin kolmioksi. Mittaa vyötärönympäryksesi ja jaa se kahdella. Leikkaa tämän mitan mukaan kolmion yläkulmasta vyötärön linja. Kolmion pitkällä sivulla on taite.

OutsaPop-Trashion-haaremihousut-3
5. Ompele sivusaumat kiinni.
6. Leikkaa jäljelle jääneistä t-paidoista n. 30-40 cm korkea ja vyötärönympäryksesi levyinen kaitale. Ompele se lenkiksi oikeat puolet vastakkain ja neulaa housujen vyötärölle. Ompele kiinni oikeat puolet vastakkain.

OutsaPop-Trashion-haaremihousut-4
7. Mittaa pohkeenympäryksesi ja jaa se kahdella. Leikkaa tällä mitalla kolmion kärjet ei lahkeensuut auki.
8. Käännä lahkeensuut ompelemalla. Ne voi myös jättää huolittelematta, jos trikoo on niin vanhaa, ettei se enää purkaannu.

OutsaPop-Trashion-haaremihousut-5

Outi-Pyy-haaremihousut-Berliini-3

Kuva: Stephanie Wardi

Share


8 responses to “haaremihousut”

 1. Höpö says:

  Upeat! Ei tosin yhtään minun tyyliä, ei jotenkin tuo haaremihousumeininki iske minuun mutta sinun päällä kyllä näyttävät hyvältä!

 2. Iiduska says:

  Ihan mahti idea! Sain uudet lempparihousut :)

 3. Iiduska says:

  Oli, idea on niin ihanan yksinkertainen. Siitä en ihan varmaksi päässyt, käskettiinkö ohjeessa jättää paitojen huolittelemattomat reunat näkyville vai taittaa ne alle, mutta oman pääni mukaan olisin joka tapauksessa tehnyt eli samapa tuo. Molemmat kumminkin toimii. Hankalinta oli ehkä hahmottaa kohdat kankaita sommitellessa, kun halusin kuvat oikein päin ja pitsikankaan kanssa piti katsoa, ettei läpinäkyvyys osu taktisiin paikkoihin.

 4. […] ompeluprojeltiin. Seuraavakin projekti kutkuttaa, kun haluaisin tehdä haaremihousut Outi Les Pyyn ohjeella, että saan sitten kulkea ympäri kyliä kertomassa mihin ei saa […]

 5. Ihan mahtavaa, tämä meni kokeilulistalle, kun saan miehen kaapista paitoja pihistettyä :)

 6. Jolanda says:

  IhAN mahtavat! Kokeiluun:)

 7. […] tukkaani, kietaisen päähäni huivin ja sen päälle vielä ison fedoran (hattu). Olen ommellut bändipaidoista mukavia haaremihousuja. Haluaisin tälle syksylle raanuista ommellun kirjekuorilaukun ja kynähameen. Suunnittelen isosta […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *