Hippihelma

Free-People-crochet-maxi-skirt-1

Hippi on näköjään päivän sana. Sanan positiivisimmassa merkityksessä. En anna snadin takatalven masentaa itseäni vaan sen sijaan suunnittelen jo mitä laitan ensi kesänä Flow festareille päälle. Festaripukeutumisen kilpavarustelu alkakoot! Yksi lempimateriaaleistani sekä sistustuksessa että DIY vaateproggiksissa on virkatut sängynpeitot. Niitä voi värjätä koneessa, niissä on ihanaa mummo/hippifiilistä ja niistä saa ommeltua muutamalla saumalla kauniita, hyvin istuvia ja laskeutuvia vaatteita. Ensimmäiseni tein jo vuonna 2008 kun valmistin pyöreästä pöytäliinasta mekon kahdella saumalla. Käytän sitä vieläkin. Lisäsin siihen vaan laahuksen viime vuonna toisesta pöytäliinasta kun Huippumalli Haussa-ohjelman kuvauksiin haluttiin jotain isompaa. Tammikuussa tein samasta materiaalista maxihameen, kun tarvitsin Palonin pop-up myymälään jotain uutta. Ystäväpiirini mukaan se oli yksi kauneimmista tekemistäni vaatteista ja moni yritti omia sen itselleen aina kun silmä vältti. Jännä.

Kilpailen tällä hetkellä Kierrätystehtaan EkoDesign 2013 kilpailussa kyseisellä hameella. Sitä voi käydä äänestämässä Kierrätystehtaan Facebook-sivulla tykkäämällä kuvasta. Joku kävikin jo kilpailun kuvateksteissä huutelemassa miten “Luulisi näinkin tunnetun ihmisen keksivän jotain innovatiivisempaa kuin värjätyn mummon pöytäliinan…” ja “tänä vuonna näyttää ihmisten luovuus olla lopuillaan edellis vuoden kisa tuotoksiin verrattuna”. .. No kaikkia on mahdotonta aina miellyttää. Minä sanoisin tähän että TEE ITSE PAREMPI. Muiden aikaansaannoksia on aina helppo kritisoida ja dissata varsinkin kun ei anna mitään vaihtoehtoa tai kehitysehdotusta. Jos kuvaa katsoo sekunnin on helppo tuomita tuote yksinkertaisena tai (joka käsityöläisen vihaama, sangen yleinen kommentti) minähän voisin tehdä tuon itsekin. No tee sitten. Tämä kyseinen tuote on itse asiassa tarkoitettukin juuri sellaiseksi. Pyrin suunnittelemaan yleensä sellaisia kierrätystuotteita, jotka ovat kauniita, mutta myös helposti toteutettavissa itse kotona. Olenhan DIY-tyyppi. Haluan että projektini ovat helppoja ja kannustavat sitä kautta muitakin tekemään itse. Mutta se ei tarkoita sitä etteikö suunnittelutyöhön olisi käytetty aikaa, vaivaa ja ajatusta. Jos ikinä on tehnyt tai harrastanut mitään tosissaan tai ammattimaisesti niin tietää että jos joku asia näyttää helpolta niin se ei sitä todennäköisesti ole. Innovaatiot voivat olla yksinkertaisia tai näyttää siltä, mutta tie sinne tuskin on. Olisi vaan kiva jos jengi tajuaisi tämän. Se on myös yksi syy miksi haluaisin että ihmiset alkaisivat enemmän tekemään käsillään, koska siinä väistämättä alkaa arvostaa myös myös muitten tekeleitä enemmän kun tietää mitä homma vaatii.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu, sanoisi ystäväni. Kaiken tämän jälkeen minua alkoikin hymyilyttää, kun yksi maailman suosituimmista nettikaupoista ja arkityylin edelläkävijöistä, Free People postasi tämän viikon trendit nettisivuilleen. Siellä komeili lähes identtinen virkattu maxihame. Jälleen kerran. Pointtina ei ole se että kuka keksi mitä ja milloin vaan se että tämä tuote on klassikko. Virkatut hameet ja mekot palaavat koko ajan takaisin. Sekä muodin ja tyylin maailmassa että DIY ja kierrätyspiireissä. Näitähän on tehty jo 70-luvulta lähtien. Minun kontribuutioni asiaan on vain se että olen esitellyt nopean kierrätystavan valmistaa näitä sisustustekstiileistä mieluummin kuin virkata alusta lähtien. En osaa virkata. Enkä edes jaksaisi.

En ole ikinä ko. nettikaupasta mitään ostanut ja tuskin tulen ostamaankaan, mutta käyn siellä ja heidän blogissaan lähes päivittäin inspiroitumassa Pinterest moodboardeistakauniista kuvista, DIY-projekteista ja stailauksesta. Iz nice. Etsin sitten vastaavia tuotteita Etsyn vintage puolelta, second hand kaupoista tai teen ne itse.

Olenkin miettinyt mikä olisi tämän blogin ensimmäinen OutiLesPyy-tutorial.

Olisiko tämä se? Lisää inspistä voi käydä hakemassa Pinterestistä.

Kuvat: Free People.

Free-People-crochet-maxi-skirt-2

Free-People-crochet-maxi-skirt-8

Free-People-crochet-maxi-skirt-7

Free-People-crochet-maxi-skirt-6

Free-People-crochet-maxi-skirt-5

Free-People-crochet-maxi-skirt-4

Free-People-crochet-maxi-skirt-9

Free-People-crochet-maxi-skirt-3

 

Share


2 responses to “Hippihelma”

  1. moi says:

    Upee toi musta hame! Mä haluun samanlaisen♥

    • outilespyy says:

      SEN SAA ITSETEKEMÄLLÄ. :D Etsi virkattu pöytäliina kirpparilta ja värjää se koneessa (paketti mustaa ja puolpakettia punaista/oranssia). Pinnota liina ymärillesi ja neulaa takasauma. Ompele takasauma, sovita ja leikkaa saumanvarat pois. Käännä ja ompele vyötärölle kuminauhakuja, pujota kuminauha sisään ja ompele kuja kiinni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *