imagen muotinumero

Image 3_2016 kansi outi pyy marko rantanen blogi

 

Olen viimeisen kolmen kuukauden aikana kirjoittanut peräti kuusi postausta blogiin. Eikä edes hävetä, sillä tänään voin vihdoin kertoa teille mitä hittoa olen viime kuukaudet puuhaillut. Olen maaliskuun Imagen muotinumeron vieraileva päätoimittaja! Aikamoista.

 

“Miehet tuntuvat usein olevan naisia ekologisempia vaatteiden kuluttajia…”

 

Viime kesänä sain Imagen päätoimittajalta Heikki Valkamalta puhelun. He halusivat sellaisia tyyppejä tekemään lehteä, joilla oli sanottavaa. Ja sitähän minulla riittää muodista. Jos sulle annettaisiin oma lehti ja sen koko toimitus avuksesi, niin millaisen lehden tekisit? Imagen formaatti oli muutenkin valtakunnan virallisen trashionistan huuteluille sangen loistava, sillä se ei pakota istumaan mihinkään perinteisen muotilehden muottiin. Enemmän kiinnostaa mielenkiintoiset kulmat ja just kaikki ne jutut, mitä keskivertoprinttiin ei edes paineta. Hyvällä tavalla siis. Mutta niiden mielipiteiden sanominen ja kokonaisuuden kokoaminen on myös aikamoinen vastuu, I tell´ya. Varsinkin Antti Holman myydessä helmikuun Imagen irtonumerot loppuun kreikkalaisen jumalan öljytyillä hauiksilla ja elimellisellä otteella, en voi muuta kuin jännittää mitä jengi tykkää muotinumerosta. Palautetta odotellessa.

 

“Kulutustottumuksiemme muuttaminen ekologisemmaksi ja eettisemmäksi ei ole luonnonresurssien huvetessa ja ihmiskunnan kasvaessa enää nice to have. Se on must have.” 

 

Maaliskuun numerosta löytyy vaikka mitä. Liisa Jokinen on kirjoittanut loistavan jutun siitä, miten muodin kuluttaja tappaa pikkuhiljaa sekä itse muodin että sen huippuosaajien luovuuden. Hän myös haastatteli Sasu Kaupin siitä, mitä siellä Ameriikassa oikein tapahtuu Kanyen kanssa. Tutkija Annamari Vänskän mielestä taas muoti ei ole kulttuuria Suomessa. Kirjoitin itse lehteen pitkän jutun tuulipuvuista. Ei pelkästään siitä, miten tämä hyljeksitty suomimuodin asu vaikuttaa vieläkin arkipäiväämme, vaan myös siitä miten se on saattanut minut tälle tielle mitä nyt kuljen. Annoimme myös muutamalle muodin ammattilaiselle ja veteraanille vapaan foorumin sanoa mitä vaan heille tulee mieleen muodista ja sen tulevaisuudesta. Ja kaikki painettiin, jopa stylisti Minttu Vesalan kirosanat. Eli juurikin kaikkea sitä, mitä ette muualta saa lukea. Lehteen oli tottakai saatava myös oma muotieditorial, mutta tottakai sekin toteutettiin hieman eri kulmalla kuin mitä tavallisesti. Palaan tähän seuraavassa postauksessani.

 

“Jos tämä kaikki pitäisi tiivistää jonkinlaiseksi henkilökohtaisen tyylin motoksi, se voisi olla muotoa: tietämättömyys ja välinpitämättömyys eivät kuulu enää tyyliini.”

 

Pääkirjoitus on tietenkin lehden avaus. Pääsette lukemaan sen Imagen sivuilta. Mm. marttailu mainittu, koska heillä on vuosikymmenten tietotaito siitä, miten tekstiilejä huolletaan osana toimivaa kotitaloutta.

 

Kannessa olen minä tai siis kierrätysmuodin Marie Antoinette.  Ajattelimme, että pelkät tissit eivät riittäisi huomiota herättävään kanteen ja onhan niitä jo fashionjulkaisuissa ja bussipysäkeillä nähtykin, joten lisäsimme siihen hieman draamaa lapsen ja klassisen maalaustaiteen kautta. Päälläni on tuulipuvuista valmistettu, Remake EkoDesignin ateljeessa ommeltu rokokoomekko ja sylissäni pitelen 9kk vanhaa kollegani (kuvauslaina)lasta. Lasta ei vahingoitettu kuvauksissa. Oli lämmittimet, isät, äidit ja mitä nyt lapsi voi tarvita mallintöissä. Mekon tekemiseen kului 30 tuntia, melkein kuusi tuulipukua (joista suurin osa oli valmistettu Suomessa) ja yksi suomalaisvalmisteinen mittatilauskorsetti. Kaikki hankittu kierrätettynä Remaken varastosta, Fidalta ja UFFilta. Ompelijoiden (eli minä ja kollegani Paula Malleus) olot olivat kunnossa ja mekko valmistettiin Töölössä. Ilta- ja viikonlopputöinä, kylläkin. Kuvan otti valokuvaaja ja herrasmies Marko Rantanen ja lookin viimeisteli Marina Lavenius. Tukka lainattiin H. Kuokkasen Peruukkiliikkeestä Helsingistä. Suosittelen heitä lämpimästi, jos tarvitsette erikoistilaisuuksiin erikoistukan mittojen mukaan.

Minulle tämän numeron tekeminen yhdessä Imagen toimituksen kanssa on ollut erittäin opettavaista, antoisaa ja inspiroivaa. Toivottavasti pidätte lehdestä. Kommenttiloota on auki.

 

Image 3_2016 mekko outi pyy marko rantanen blogi

 

Share


2 responses to “imagen muotinumero”

  1. […] entry was posted in Mielenkiintoisia Netti-linkkejä and tagged https://outilespyy.com/imagen-muotinumero/# Image Muodin kierrätetty Maria Antoinette 2016 Muotia ja kierrätystä Outi Les Pyy on […]

  2. Sanriak says:

    Hei!

    Tää Imagen numero oli kyllä upea! Huomasi kyllä että on paneuduttu asiaan kunnolla. Tärkeä asia oli laitettu just sopivaan pakettiin. Ja kaikkia juttuja oli hyvin mielenkiintoista lukea, tykkäsin kyllä.

    Kiitos siis erittäin paljon! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *