indigo people

indigo people 7

Olen vanhanajan denimkansaa. Olen myynyt farkkuja yli 15 vuotta ja työskentelen edelleen materiaalin kanssa kierrätysmuodin ja vaatekorjausten puolesta. Denim on mielestäni kiehtova, kestävä ja erittäin kierrätettävä materiaali. Kankaiden legenda, josta luettavaa ja opiskeltavaa riittää. Se on myös vaatteen valmistustekniikoiden aatelia, josta ostoskeskuskansalla on harvoin ymmärrystä ja tietoa. Nykyään kun on olemassa paljon tyyppejä, joiden farkuissa on ollut aina elastaania (oikeissa farkuissa ei ole elastaania), eikä niitä ole koskaan jouduttu ajamaan sisään. Denimillä ja varsinkin farkuilla on maailmalla omat keräilijänsä ja harrastajansa. Kalleimmat maksavat yli 300€/pari ja ne valmistetaan artisaanityönä alusta loppuun asti. Oikea denim järjätään indigolla ennenkun se kudotaan kankaaksi. Oikea denimharrastaja ei koskaan vesipese farkkujaan.

Koska diggaan denimistä ja farkuista, ja ihan vaan indigonsinisestä ja shibori-värjäyksestä, tein sille oman boordin pinterestiin nimeltä “Indigo people”. Siellä on nyt jo melkein 300 kuvaa. “Denim & Jeans” boordissa on yli 1600 kuvaa. Enjoy.

///////////////////////////////

I love indigo blue, denim and jeans. If you do too, check out these two boards from pinterest: “Indigo people” about the color and dye with 300 images. And “Denim & Jeans” about the fabric and clothes with 1600 images. Enjoy.

indigo people 2

indigo people 8

indigo people 1

indigo people 6

indigo people 4

indigo people 5

indigo people 3

indigo people 9

Share


2 responses to “indigo people”

  1. Omppu says:

    Mulla on ongelma. Ostin taannoin nudgesta mustat farkut joissa ei ole elastaania. En ole juurikaan pessyt, mutta käytön myötä niihin alkaa muodostua polvipussit, yök. Elastaanifarkkuihin polvipusseja ei ilmesty. Help?

    • outilespyy says:

      Farkkujen kuuluu muotoutua kroppasi mukaan ajan myötä. Jos niihin tulee isotkin polvipussit, veikkaan että malli on liian istuva. Jos haluaa slim fitit, niissä pitää olla elastaania hieman. Elastaanifarkuissa kannattaa valita paksumpi denim (12-14 oz.) jotta se kestää käytössä pidempään. 10 oz. farkut ovat mielestäni liian ohuen jatkuvaan arkikäyttöön, varsinkaan slimmeissä malleissa. Oliko tästä apua?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *