juhannuksen survival kit

 

*) Kaupallinen yhteistyö Estrellan kanssa. Sain palkan.

 

Ah juhannus. Se juhla, jolloin kirmaamme paljaat pakarat vilkkuen maaseudun huomaan ja mökeille, niin että kaupunkeihin jäävät lähinnä vain turistit ihmettelemään asuuko täällä edes ketään. Autioitunut Helsinki on juhannusyönä aika maaginen näky, jos sen joskus kokee.

Jotkut selviävät juhannuksesta helpommalla kuin toiset. Säästä ei ikinä tiedä, Suomen kesä kun saattaa olla vain se valoisampi talvi, mutta olisi kuitenkin ihan jees selvitä mahdollisimman pienellä tavaramäärällä ja ilman, että pitää ostaa ja hankkia kaikenlaista muka tarpeellista. Tässä lista asioista ja tavaroista, mitkä kuuluvat omaan juhannukseeni tänä vuonna.

 

NAHKATAKKI. Satoi tai paistoi, niin kunnon nahkarotsi pitää aina lämpimänä ja kuivana. Ylälantiolle ulottuva nahkarotsi näyttää hyvältä hippimekon, farkkujen, onesien, villasukkien tai ihan minkä vaan kanssa ja näytät silti aina rokkarilta. Katu-uskottavin nahkatakkimalli on ns. biker. Emmystä ja Torista löydät monta kymmentä nahkatakkia käytettynä. Vinkki: Tsekkaan myös miesten-osasto. Old school rotsit ovat boyfriend-tyyliin aina rennonkokoisia. Itse suosin aina oikeaa nahkaa feikin sijaan, koska muovi ei ole festarikestävää kamaa.

 

 

KUKKAKRUUNU. Juhannuksen ja festareitten kaunein (ja kuvauksellisin) asuste on kukkakruunu. Koska kesäyön taika, keijuprinsessat/prinssit ja muut metsän kuninkaalliset. Tämän hippihenkisen unisex-asusteen voi tehdä melkeinpä mistä tahansa luonnon rehuista, esim. koivun oksista, lupiineista, syreenistä ja mustikan varvuista. Tarvitset pohjaan rautalankaa (tai ohuita ja taipuisia koivun oksia), sivuleikkurit tai sakset kasvien varsien leikkaamisen ja vihreää niininauhaa (saa Clasulta 4€/rll) kasvien kiinnittämiseen. Muistakaa, että käytätte kuumaliimaa vain muovikukkien kiinnitykseen, ei oikeitten kasvien! Luonnonkasveista tulee kyllä mielestäni kauniimpi kruunu kuin muovista.

 

 

CONSSIT. Korkkarit on kivat, mutta eihän niissä ei voi tanssia. Jos päätät laittaa korkkarit tai mitkään uudet kengät tansseihin, ota myös tennarit tai sandaalit mukaan kassiin. Et kadu sitä loppuillasta. Uudet korkkarit kannattaisi kyllä ajaa sisään ennen tansseja. Oma tulikokeeni on imuroida niissä koko kämppä.

 

 

KANGASKASSI. Kun lähden festareille, keikoille, mökille tai jonnekin muihin sekaisiin kesärientoihin, jätän yleensä peruskäsilaukkuni kotiin. En halua, että se likaantuu tai häviää. Kangaskassissa on muutenkin enemmän mökki- ja festaritunnelmaa.

VILLASUKAT. Villasukissa kaikki on paremmin.

AURINKOLASIT. Älä ota rymyreissuille tai mökille mukaan niitä kalleimpia raybanejasi. Ota jotkut edullisemmat, koska todennäköisyys on että niille sattuu jotain. Mutta katso, että laseissa on silti edes jonkilaiset UV-suojat, sillä muuten istut lasit päässä varjossa.

 

 

KIRKKAANPUNAINEN HUULIPUNA. On olemassa yksi huulipunan sävy, joka teke kenestä tahansa freesin näköisen, vaikka muuta meikkiä ei olisi ja tukka täysin tyynyn jäljiltä. Se on MACin Russian Red. Laukussani kulkee matkoilla pieni puuterirasia, tämä huulipuna ja ripsari. Muuta et tarvitse. Et edes hiusharjaa.

HUULIRASVA. Huulipunat päällä ei voi pussailla, joten kun vaikutus on tehty voi vaihtaa huulirasvaan. Hurraw:n vegaaniset huulirasvat ovat minulla aina mukana ja makuvaihtoehtoja on kymmeniä mistä valita. Omat suosikkini ovat verigreippu, kirsikka, chai spice ja lakritsi.

AURINKORASVA. Itsensä grillaaminen ei ole coolia, eikä turvallista. Ekokosmetiikka on taas turvallista ja luontoystävällistä. Aurinkorasva on yksi kesän tärkeimmistä kosmetiikkatuotteista ja ainakin minulle pakollinen, koska olen A4:n valkoinen, ja palan 10 minuutissa. Ekokosmetiikkagurut Noora Schingler ja Katja Kokko ovat kirjoittaneet aurinkorasvoista tänne, tänne ja tänne. Lisäksi Safkanetissä Maria Nordin suosittelee, että lopettaisit kesän ajaksi synteettisten kosteusvoiteitten käytön yhdessä aurinkorasvan kanssa, jotta voit nauttia auringosta turvallisesti. Ekokosmetiikan aurinkorasvoja saa ostaa mm. Ruohonjuuren nettikaupasta ja Ekolosta. Muista lisätä aurinkorasvaa monta kertaa päivässä.

 

 

HAKANEULA. Walter Huntin pieni ihmekeksintö mahtuu taskuun ja pelastaa taatusti jonkun päivän, kun sitä tarvitaan. Eli miksi et kuljettaisi yhtä aina mukana?

PIHKASALVA. Kesällä varsinkin jalkojen iho on koetuksella. Tulee asfaltti-ihottumaa, naarmuja, hiertymiä kengistä, ja mitä lie. Vanha kansa paransi haavat pihkalla. Rönnin pihkasalvalla olen saanut hierymät katoamaan muutamassa päivässä ja estettyä tulehtumisia. Sopii myös koirille ja kissoille! Tämä pikkupurkki kulkee minulla mukana aina mökille ja matkoille. Käyttökokemuksia voi lukea Kotitalouskriisistä ja Rönnin Pihkasalvan saa hankittua Zenpuun nettikaupasta. Salva on 100% luonnontuote ja valmistettu Suomessa.

VARAVIRTA. Reissuilla ei ole aina paikkoja missä ladata puhelinta. Ja todennäköisyys on muutenkin se, ettet muista edes tehdä sitä ennekuin akku zippaa. Murphyn lain mukaan akku loppuu about aina juuri silloin kun seikkailet Google Mapsin kanssa vieraalla paikkakunnalla, tai olet juuri saanut viestin maailman söpöimmältä tyypiltä. Vara-akulla saat n. 30-40% virtaa lisää.

SÄRKYLÄÄKKEET. Just in case.

INSTANTKAHVI. Mikään ei aloita pääkipuista aamua niin huonosti, kuin se että kahvi on loppu. Lisää vain vesi.

 

 

Ja tässä suositukseni niille, jotka päättivät että “Fuck it. I´m staying in.”

 

GEORGE CARLIN. Katso kaikki Carlinin stand upit YouTubesta. Naurutakuu. Hän oli maailman äkäisin eläkeläinen ja ihan helvetin hauska jätkä. Katson “Saving the Planet” pätkän säännöllisesti, koska jokaisen kannattaisi aloittaa päivänsä nauramalla itselleen.

 

Ihanaa juhannusta. Muistakaa pelastusliivit.

 

———————

*) Kaupallinen yhteistyö. Estrella pyysi minua olemaan seuraavat 2kk ns. content DJ aka sisältökuraattori heidän Ilon Tähden kesäkamppiksessa, eli valikoimaan TEILLE omia suosikkejani internetin ihmeellisestä maailmasta. Tulen kertomaan seuraavissa postauksissa mm. festaripukeutumisesta, mökkeilystä, ekokosmetiikasta ja muista suosikeistani.

Itse pidän tämän tyyppisiä content DJ -yhteistöitä erittäin tervetulleina, sillä to be honest ekomuoti ja pyykinpesu on pretty much samaa kamaa melkeinpä joka vuosi, eli välillä on ollut pikkasen hankalaa keksiä mistä kirjoittaa, mistä en olisi jo kirjoittanut. Ja onhan se joskus ihan kivaa puhua jostain aivan muustakin. Lisäksi, mitä enemmän teen tämäntyyppisiä yhteistöitä ja saan niistä palkkaa, sitä enemmän minulla on aikaa ja mahdollisuuksia kirjoittaa aktiivisemmin tätä blogia ja käyttää aikaa kunnolla postausten tekemiseen (esim. erilaiset DIY-ohjeet, uusi kirja tms.).

Iz nice, yes?

 

Share


One response to “juhannuksen survival kit”

  1. […] on kehuttu ja nehän ovat myös todella stailit! Muut asustesuositukset voi tsekata edellisestä juhannuspostauksestani. Niilläkin selviää […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *