Kaavakauppa netissä

imakeityoumakeit-etsy-turban-pdf-pattern

Kuva: Etsy / I Make It You Make It / turbaanin ompeluohje 4,50 €.

Etsy.com on maailman suurin käsintehtyjen asioitten nettikauppa. Kuka tahansa yksityinen tai yritys voi laittaa sinne hyvin pienellä vaivalla pystyyn käsityötuotteita, tarvikkeita tai second handiä myyvän nettikaupan. Kävijöitä on miljoonia ja saitin käyttö helppoa. Maksat vain uploadatuista tuotteista ja nekin vain muutamia kymmeniä senttejä / lataus. Suurin osa mageista vaatteistani, asusteista, koruista ja sisustustavaroista on ostettu täältä. Saitti on kauniimpi ja visuaalisesti viihtyisämpi kuin eBay ja sen etiikka on kunnossa. Etsyssä on kiellettyä myydä tehdasvalmisteista, uutta tavaraa, mikä tekee siellä shoppailusta turvallista ja eettistä. Joskus joukkoon eksyy muutama roskanmyyjä, mutta onneksi Etsyn käyttäjäkunta on aktiivinen ja nämä väärinkäyttäjät ilmiannetaan ja heidät heitetään palvelusta nopeasti ulos. I loves käyttäjämoderointi.

Yksi Etsyn parhaimmista viime vuonna julkaistuista ominaisuuksista on mahdollisuus myydä sen kautta pdf-tiedostoja. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi tehdä valmistamastaan käsityötuotteesta DIY-ohjeen kaavoineen, ja myydä sitä sen sijaan että myisi vain pelkkää tuotetta. Toiminto toimii myös esim. paperiaskarteluun tarkoitetuille kuville ja kuvioille. PDF-ohjeitten myyminen on tekijälle halvempaa (koska ostaja tekee tuotteen itse), siihen ei sisälly postikuluja, pakkausrumbaa tai postin aiheuttamia päästöjä, koska tiedosto lähetetään ostajalle sähköisesti. Ohjeen tekemiseen menee tietty hetken aikaa, koska kuvaamisen ja taittamiseen menee hetki, mutta se kannattaa jos kyseessä on aikaa kestävä käsityöklassikko tai sen hetken kuumin juttu. Ohjeen tekemisen jälkeen homma onkin selvää pässinlihaa ja tuotteen voi myydä uudelleen ja taas uudelleen automaattisesti ilman että siihen joutuu enää käyttämään aikaansa ja lisää materiaaleja.  Instant download -toiminnolla ostaja lataa tiedoston heti, eli myyjän ei edes tarvitse mailata niitä jokaiselle ostajalle erikseen.

Valtaosa Etsyn ostavista asiakkaista on itsekin käsityöläisiä, jotka arvostavat muiden kollegoittensa osaamista, mutta joilla ei välttämättä ole rahaa ostaa aina käsintehtyä. Heillä on kutenkin taito tehdä itse, mikä tekee kaavojen ja ohjeitten myynnistä erittäin järkevää. Olenkin messuilla ja blogissani hokenut jo vuosia, että voit joko ostaa tuotteen minun valmistamani heti (kalliimpi) tai tehdä sen itse ohjeillani (ilmaista / halvempaa, mutta on nähtävä se vaiva). Jos sinua kiinnostaa alkaa myymään nettikaupassani pdf-ohjeita ja -kaavoja, googlaa “etsy pdf instant download service”. Linkkien takaa löytyy craftääjien ohjeita ja esimerkkejä. Ompelukaavojen tekoa varten tutustuisin myös tiled printing- toimintoihin netissä (esim. Rasterbator), joilla saa muutettua ison kuvan (kaava-arkki) paloissa tulostettavaan muotoon ja sitä kautta ladata/tulostaa pdf:ksi.

Tämä postaus ei ole maksettu mainos. Etsy on yksi syy siihen miksi itsetekemisestä tuli taas trendi maailmalla. Heillä on businesstrategia kestävällä ja hyvällä pohjalla ja rakastan heitä sen takia. Se on kuulemma myös aika magee työpaikka.

subversivefemme-etsy-pdf-crochet-pattern

Kuva: Etsy / Subversive Femme / vintage turbaanin neulontaohjeet 1,50 €.

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *