kangasnyöriä

scrapbusting-handmade-scrap-fabric-twine2

Isoäidilläni oli tapana vapaa-aikanaan leikata kangasta ja muovia suikaleiksi, joista hän sitten valmisti kaikenlaista. Hän oli ihminen, jonka kädet pysyivät koko ajan liikkeessä. Tämä kangasnaru vaikuttaa aivan täydelliseltä projektilta juuri hänenlaisilleen ihmisille. Minulla ei ole aavistustakaan mihin kierrätyskangassuikalenyöriä voisi käyttää, mutta veikkaan että ainakin lapset keksisivät sille useita käyttötarkoituksia. Mihin sinä käyttäisit tätä? Ohjevideo alla.

Ohje ja kuvat: My Poppet

scrapbusting-handmade-scrap-fabric-twine1

Share


4 responses to “kangasnyöriä”

 1. Iiduska says:

  Tota käyttötarkotusta mäkin mietin. Voihan tuosta ihan matonkude-tyyliin virkata esim. maton, patalapun jne. tai ommella vaikka korin tai istuinalustan. Tai sillä voi kieputtamalla liiman avulla päälystää juttuja, vaikka jakkaran istuinosan tai jalan. Tai sillä voi tehdä neulegraffiteja ihmisten iloksi. Riippuu varmaan vähän oman nyörin taipuisuudesta, mutta neuloen überpuikoillaa ainakin farkkukuteesta, joka on tönkköä ja paksua, saa siistiä pintaa. Tai noita voi tunkea päähän ja näyttää weirdo-rastapäältä.

  Siisti ohje, en ollut tajunnut että kuteista voi tehdä tuollaista. Olen aina käyttänyt vain suoraan leikattua kudetta, jolloin esim. farkusta tulee pörröisen hepsuttavaa parin pesun jälkeen. Tollaisella narulla sisustaminen näyttäisi vängältä!

  • outilespyy says:

   Mä näen ton kans korina. Meille ei katsos voi tuoda mitään rottinki- tai muita luonnonkoreja kun on toi pitkäkorva mikä tykkää maistella niitä. Omat sisustuskorini tekisin trikoosta tai denimistä. Tykkän denimin sinisestä ja se on mun mielestä helppo istuttaa kodin muuhun sisustukseen.

 2. Emma Wilde says:

  Tiedätkö tuosta saisi todella metkan liivin tai jonkun muun vaatteen, jossa olisi ajatuksena se, että se olisi muodoltaan (ja pakostikin) hieman tönkkö, ja ehkä aika reikäinen… Jotenkin tuo kirjavuus puhuttelee, ja jos mallin jättäisi puhdaslinjaiseksi, vaate olisi mielestäni ihan hyvännäköinen eikä huutaisi ohikulkijoille “I MADE THIS MYSELF”… Toteutuksella en kykene vaivaamaan päätäni, mutta kun nyt yritän, niin mieleeni tulee joku solmintatekniikka. Liivi voisi olla mallia “cropped”, niin että sen helmasta jäisi roikkumaan pitkiä hapsuja… Coachella-worthy, no?

  http://www.thewildethings.com

 3. Tuosta saisi sellaisen huoneenjakajan tai oviverhon: normaali t-kisko tai muu verhokisko, johon saa ne nipsuilla varustetut liu’t. Narusta lähes maahan asti olevat pätkät, toinen pää nipsuun ja toiseen päähän esim iso (kierrätetty) puuhelmi painoksi. Eli naru pujotetaan helmen läpi ja tehdään solmu, jotta helmi ei putoa pois.

  Tuosta saisi varmaan sellaisenkin, että kiertäisi pyöreäksi, kuin jätti patalappu ja paksulla terävällä neulalla aina sitoisi/ ompelisi kiepautuksen edelliseen kerrokseen, jotta ei purkaudu. En tiedä, en ole hyvä ompelemaan.

  kiva idea tuo nyöri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *