Kate Moss henkarissa

OutsaPop-trashion-hanger-1

Vuonna 2009, aika tarkkaan 4 vuotta sitten tein MissMix-lehteen trashion henkariohjeen. Voit tulostaa tai kopioida koneella idolisi kasvot suuremmiksi ja liimata ne pahville. Koko komeus muuttuu paperiveitsellä pahvihenkariksi. Helppoa kuin heinänteko. Näin vuosia myöhemmin ei ohje tunnu minusta vieläkään vanhalta ja jos minulla olisi vaateliike, tekisin sinne henkarit näin. Pahvi kun ei lopu tästä maasta kesken. Tästä voisi tehdä myös hauskan projektin lastenhuoneen sisutukseen tai bestikselle lahjaksi. Omiin henkareihini valitsin Kate ja Johnnyn, koska minusta he olivat kaikessa nuoruudenhulluudessaan 90-luvun magein pariskunta. Ja sitten kun näistä henkareista aika jättää, samalla tapaa kuin nuoruuden ekoista seurusteluista, voi ne kierrättää pahviroskiksen kautta.

OutsaPop-trashion-hanger-6

OutsaPop-trashion-hanger-3

TARVIKKEET:
lehtileikkeitä / kaverikuva, kopiokone tai printteri, Spray Mount sprayliimaa (15 hengaria = 1 purkki), mattoveitsi, sakset, tussi ja lyijykynä ja alleviivaustusseja.

TYÖVAIHEET:

VAIHE 1.
Etsi lehdistä kasvokuvia, jotka on kuvattu edestä. Kuvat voivat olla myös valokuvia sinusta ja ystävistäsi. Niiden olisi hyvä olla vähintään 8x8cm kokoisia. Netistä tulostetut kuvat eivät tähän projektiin oikein käy sillä niiden resoluutio ei riitä suurentamiseen.

VAIHE 2. Leikkaa tausta pois. Suurenna kasvokuvat kopiokoneella ensin A4 ja sitten A3-kokoiseksi niin että pää on mahdollisimman luonnollisen kokoinen, mutta että olkapäät mahtuvat malkein kuvaan. Kopiosuhde näissä oli n. 350-400 % alkuperäisestä kuvasta.

VAIHE 3.
Leikkaa pahvilaatikosta A3:sta pidempi ja leveämpi pala ja liimaa kuva valokuvaspraymaalilla pahville, mahdollisimman yläreunaan.

VAIHE 4.
Leikkaa pahvin reunat pois aloittaen olkapäistä. Pyöristä olkapäät. Kuvan alareunan voi jättää leikkaamatta koska se jää vaatteen sisälle.

DIY-Trashion-hanger-tutorial-02

VAIHE 5.
Siisti pahvin reunat saksilla molemmilta puolilta.

VAIHE 6.
Hahmottele henkarin koukun kaari ensin lyijykynällä ja sitten tussilla. Henkarin keskiosan tulisi ulottua keskelle otsaa jotta henkari roikkuu mahdollisimman suorassa. Tarkista että henkarin aukko on niin suuri että se mahtuu vaaterekillesi.

VAIHE 7.
Koukun keskiosa on helpompi saada irti henkarista, jos leikkaat kaaren ensin oikealta ja sitten alapuolelta. Seuraavien henkareiden koukkukaaret voit jäljentää käyttämällä ensimmäistä henkaria mallina.

VAIHE 8.
Ei haittaa vaika henkarin reuna jäisi hieman epätasaiseksi.

VAIHE 9.
Voit halutetssasi lisätä henkareihin väriä aleviivaustusseilla.

DIY-Trashion-hanger-tutorial-05

OutsaPop-trashion-hanger-7

Tuotekuvat Mika Pollari / MissMix.

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *