linnan juhlat 2015

Remake-face-postaus-linnanjuhlapuku

 

Tänä vuonna en valmistanut linnaan omaa pukua, mutta koska kierrätyspukuja on joka vuosi sinne saatava, homman hoiti himaan kollegani Paula Malleus. Kaikki puvun jakun ja mekon materiaalit ovat second hand kankaita, sinikultaisen sisustustekstiilin löysin Fidalta ja musta second hand juhlapukukangas pengottiin Remaken omasta kangasvarastosta (asiakkaittemme tekemiä kangas lahjoituksia). Puku on tuotettu kokonaan muotoilemalla asiakkaan päälle eli se on tehty ilman paperi- tai peruskaavaa. Inspiraatio suunnitteluun ja malliin saatiin Vivienne Westwoodilta, koska asiakas halusi asuun punk-vibaa. Puvun henkilökohtainen yksityiskohta on yläosan laahukseen 40-luvun nauhoilla kirjailtu teksti, “No Gods, No Masters”. Vain asiakas tietää sen merkityksen. Kirjailu tehtiin jakun vuoriin, eikä sen päälle, jotta linnan pukuetikettiä ei rikota. Puvun valmistus kesti 35 tuntia.

 

Remake-linnan-juhlat-puku-Paula-Malleus-kierrätys-2015-7

 

Asuun tarvitaan tietenkin myös teemaan sopivat asusteet. Roosa Blom valmisti vanhoista turvavöistä mekon väreihin matsäävän iltalaukun ja Laura teki korvakorut. Koko asukokonaisuus on siis vahvasti kotimaista käsityöosaamista. Mekon on tekijä on kollegani ja Remake EkoDesignin ompelijamestari Paula Malleus. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus ateljeetyöskentelystä ja kierrätysmateriaaleista valmistettujen vaatteitten tekemisestä. Paula on yksi ekomuodin pioneereja Suomessa ja hänen erikoisosamisensa on muotoilun kautta muodon tuottaminen vaatteeseen sekä kierrätysmuodin vaikeimmalla osa-alueella eli post consumer tekstiilijätteen työstämisellä (kuluttajalta käytöstä poistuneet vanhat vaatteet).

Meikäläinen lähtee kohta auttamaan Paulaa puvun viimeistelyssä ja sitten mennään pukemaan asiakas. Loppuilta kuluukin television ääressä frendin luona. Arvaatteko kuka pukua kantaa?

EDIT* Puku nähtiin juhlissa kirjailija Katja Ketun päällä. Teille, jotka häntä ette tiedä, Katja Kettu on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Hänen uusin romaaninsa Yöperhonen kertoo Suomen suvun historiasta Neuvosto-Venäjän ja suomalais-ugrilaisen marinkansan silmin. Ketun teoksia on käännetty yli 20 kielelle ja Kätilö-romaanista tehty elokuva (Solarfilms) sai ensi-iltansa syyskuussa 2015 (suosittelen). Kettu on voittanut mm. Runeberg-, Kalevi Jäntti-, Kiitos kirjasta-, Lapin Kirjallisuussäätiön, WSOY:n Kirjallisuussäätiön ja Blogistanian Finlandia-palkinnon. Romaani Kätilö on palkittu useissa maissa vuoden parhaana käännöksenä. Eli aika tykki mimmi. <3

Ihanaa Itsenäisyyspäivää!

 

Remake-linnan-juhlat-puku-Paula-Malleus-kierrätys-2015-6

Remake-linnan-juhlat-puku-Paula-Malleus-kierrätys-2015-5

Remake linnan juhlat puku Paula Malleus kierrätys 2015 1

Remake-linnan-juhlat-puku-Paula-Malleus-kierrätys-2015-4

Remake-linnan-juhlat-puku-Paula-Malleus-kierrätys-2015-3

Remake-linnan-juhlat-puku-Paula-Malleus-kierrätys-2015-2

Share


2 responses to “linnan juhlat 2015”

  1. s says:

    Sofi Oksanen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *