maison martin margiela

inspiration-maison-martin-margiela-cover

Kun olin ompelukoulussa 90-luvun puolivälissä, törmäsin erääseen uuteen suunnittelijaan nimeltä Martin Margiela. Hänen työnsä olivat muotitaidetta, joita pystyi käyttämään ja joissa dekonstroitiin koko vaate uusiksi ja hyödynnettiin vanhoja tavaroita. Margielan työt ovat viimeisen 20 vuoden aikana muokanneet näkemystäni kierrätysmuodista ja toimineet eräänlaisena suunnannäyttäjänä sille mitä kierrätysmuodin mielestäni pitäisi olla. Hänen näytöksissään mallien silmät tai kasvot on aina peitetty, jotta mallista tulee anonyymi. Tärkeintä on muoti ja the craft. Hänen mallistojen tuotteet, kalusteet ja myymälät on maalattu valkoiseksi, jotta niistäkin tulee anonyymejä muotoja. Muoti ei ole label tai julkkismallin identiteetti. Se on käsityöläisyyttä, muotoa ja funktio.

Suosittelen tutustumaan herran tuotantoon. Hyvä paikka aloittaa, on käydä katsomassa pinterest kansioni Margielasta. Siellä on 800+ kuvaa.

//////////////////////////////

Mr. Martin Margiela is the reason why I´m in this trashion business. His work has inspired me since mid 90´s. If you are not familiar with them, have a look: MMM Maison Martin Margiela pinterest board. It has 800+ images. Especially the Artisanal contemporary fashion line has had me gasping in awe.

maison-martin-margiela-5

margiela interview view on colour

maison-martin-margiela-25

maison-martin-margiela-26

maison-martin-margiela-19

maison-martin-margiela-21

maison-martin-margiela-17

maison-martin-margiela-15

maison-martin-margiela-10

maison-martin-margiela-23

maison-martin-margiela-12

maison-martin-margiela-9

maison-martin-margiela-3

maison-martin-margiela-1

 

 

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *