mem by paula malleus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MEM by Paula Malleus on moderni ja pelkistetty kotimainen kierrätysvaatemallisto. Sen materiaaleina ovat vanhat farkut, nahkatakit ja t-paidat, jotka on työstetty täysin uudenlaiseksi ja ilmeeltään moderneiksi vaatteiksi. Naistenvaatemalliston nimi on Done For Reality (DFR14). MEM on nyt vuosi julkaisunsa jälkeen saanut vihdoin lisäystä miesten/unisex vaatteitten muodossa. Mallisto kulkee nimellä Asex (ASX15).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kierrätysmuodin vaikein muoto on tehdä uusia vaatteita käytetyistä, jo olemassa olevista vaatteista. Materiaali on laadultaan epätasaista ja sen kaavoitus ja käsittely vaatii erikoisosaamista. Remake EkoDesignin ompelijamestari Paula Malleus on vaatteesta vaatteeksi (sarjatuotettavan) suunnittelun asiantuntija ja alan harvoja tekijöitä Suomessa. Kierrätysmateriaalien käyttäminen vaatteen ainoana raaka-aineena säästää tuhansia kiloja ja litroja luonnonvaroja. MEM-malliston vaatteet on tuotettu 100% kierrätysmateriaalista ja sen MIPS-luvut* ovat vaikuttavat. Jos malliston jokaista vaatetta tuotetaan vain yksi kappale, se säästää kokonaisuudessaan makeaa vettä 286 000 l ja maa-ainesta (mineraaleja, fossiilisia polttoaineita ja biomassaa) 211 000 kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paulalla on yli 10 vuoden kokemus vaatteitten muokkaamisesta ja ompelimotyöskentelystä. Kokemus näkyy vaatteitten istuvuudessa, käyttömukavuudessa ja muotoilussa. MEMin vaatteet istuvat erinomaisesti eri muotoisille vartaloille ja sama koko eri kokoisille käyttäjille. Vaatteiden leikkaukset ovat kulmikkaita, mutta asun silhuetti pehmeä ja futuristisen pelkistetty. Mallistoon kuuluu huppareita, mekkoja, housuja, takkeja, toppeja, hameita ja muutama asuste. Kaikki tuotteet valmistetaan Helsingin Hakaniemessä Remaken ompelimossa ja niiden materiaali on suomalaista. MEMin vaatteet ovat myynnissä Remakella (Hakaniemen Torikatu 2, Helsinki) ja niitä voi tilata myös omien mittojen mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suunnittelijasta: Paula Malleus-Lemettinen (s. 1981) on Suomen ensimmäinen kierrätysmuotiin erikoistunut ompelijamestari. Hänen Remake EkoDesign eko-ompelimo on toiminut vuodesta 2007 Hakaniemessä. Ompelimotyön tavoitteena on ollut luoda Suomeen täysin uusi ja sarjatuotantoon tähtäävä ekologisempi toimintamalli vaatetuotannolle, joka hyödyntää materiaalinaan käytettyä vaatetta.

Photos: Nadi Hammouda
Style: Outi Les Pyy
MUAH: Oona Heleena
Models: OH Models
Clothes: MEM by Paula Malleus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share


5 responses to “mem by paula malleus”

 1. Mahtavaa teksti (kuten aina), oli mukava lukea.
  Taidankin laittaa tmn blogin tilaukseen.

  Minulla on lhiakoina syttynyt mielenkiinto bloggausta kohtaan ja olen itseasiassa vaivihkaa alkanut miettimn oman bblogin aloittamista.
  Tmn blogin ulkomuoto on mukavan simppeli jaa silm miellyttv..

  Haluaisitko kertoa, mit teemaa kytt blogissa? :)

  Ymmrrn tysin, mikli et halua, ett samanlaisia blogeja alkaa ilmesty lis.
  Kiitn kuitenkin.

 2. Mahtava blogi ! En yleens hirvesti bloggaajia seuraa, mutta tll kertaa
  laitoin osoitteen yls – oli niin mielenkiintoista teksti.
  Pid lippu korkealla tulevaisuudessakin!

 3. […] Vähän kaupunkimaisemaa, hylättyjä huvipuistoja tai tehtaan piippuja taustalle ja ASX2015-malliston mainoskuvat voisi nostella suoraan taidegallerian seinälle. Voit ihailla mainoskuvia mm. täällä tai täällä. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *