muutto

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-7

Tämä on sponsoroitu postaus, joka on tehty yhteistyössä Boxi Oy laatikkovuokrauspalvelun kanssa. Sisältää tarjouksen ja linkkejä yhteistyöyrityksen sivulle.

Muutto.. Se vihattu materialistin inhokkihomma. Uudessa kodissa on saatu lautalattia näkyviin ja vahaa pintaan. Ikkunat on jopa pesty, mikä on jotain sellaista mitä en ole tehnyt asunnossani moneen vuoteen. Keittiön lattiasta irroitettiin myös about 2000 naulaa sen jälkeen kun muovimatot oli saatu revittyä pois ja yksi vanha kaappi räjäytettiin säpäleiksi. Selkäni huutaa hoosiannaa kaikesta kykkimisestä ja kantamisesta, mutta vielä pitäisi jaksaa viikko. Viime viikonloppuna revin keittiöstä yhdeltä seinältä kolme kerrosta tapettia, niin että sain alkuperäisen sementtiseinän esiin. Industrial-tunnelmaa katsokaas.

Olen käyttänyt ahkerasti Pinterestiä viime viikkoina kun olen hakenut fiilistä uuden kämpän kalusteitten järjestelyyn ja tavaroitten kauniiseen organisointiin. Mittasin yksi ilta koko uuden asunnon ja merkitsin sähköpistokkeitten paikat, niin että sain tehtyä kalustesuunnitelman millilleen oikein. Lisäksi silmissä kiiluvat jo kaikki tulevat kodin sisustus DIY-proggikset. Ensi viikonlopun projektina on kuitenkin asunnon kani-suojaukset, sillä asunnosta on tehtävä turvallinen myös Andralle, ennen kun hän muuttaa sisään. Ajattelin kokeilla mm. sähköjohtojen suojaamista trikoonauhalla (leikattu t-paidoista) ja listojen piilottamista askarteluhuovalla tai muovilla. Andra rakastaa pureskella pehmeää muovia, seinänkulmia ja puulistoja, mutta kankaitten nakertaminen ei ole kovinkaan paljoa kiinnostanut. Niistä lisää myöhemmin.

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-14

Samaan aikaan vanhalla kämpillä on 80 muuttolaatikkoa, johon pitäisi saada mahtumaan koko 45m2 elämä. Päätin, että kaikki mikä ei mahdu noihin laatikoihin niin annan pois. Päädyin tällä kertaa vuokraamaan laatikot Muuttoboxi-lainafirman kautta. Saan pakattua eri huoneisiin menevät tavarat eri värisiin laatikoihin (helpompaa muuttomiehille) ja vuokraaminen on huomattavasti ekologisempaa kuin kertakäyttöisten pahvilaatikoitten osto. Laatikoitten vuokraaminen tulee mielestäni huomattavasti edullisemmaksikin ja ne kestävät paremmin painoa ja kosteutta (miksi muuttopäivinä aina sataa jotain?) kuin pahvilaatikot.  Sitäpaitsi edellisen muuton jälkeen niitä purkamattomia laatikoita oli asunnossa vielä vuosi muuton jälkeenkin koskemattomana… Öhöm. Nyt kaikki laatikot haetaan uudelta asunnoltani viikon päästä muutosta, joten minun on pakko purkaa ne siihen mennessä. Pakko. Nerokasta. Saman palvelun kautta otin vielä nokkakärryt pihakuljetuksia varten ja rullan pakkausmuovia, jolla saa suojattua lipastot ja muut huonekalut. Ruskea pakkausteippihän on sellaista, että se jää kaikkeen kiinni jos sillä esim. teippaa lipaston laatikot paikalleen muuton ajaksi.

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-5

Pakkaaminen on taitolaji. Jos haluat, että kaikki kamasi selviävät ehjänä seuraavaan osoitteeseen ja muutto saadaan hoidettua rivakasti ja tehokkaasti niin tee pakkaaminen kunnolla. Ammattilaiset hoitavat kaksion muuton 2-3 tunnissa ja saavat pakuun mahdutettua aivan käsittämättömän määrän kamaa, jos laatikot on pakattu ja huonekalut suojattu oikein. Pakkaamisesta selviät lainalaatikoilla, pakkaussellofaanilla, muutamalla jätesäkillä, maalarinteipillä, pahvilla ja sanomalehdillä. Pidä sivussa lisäksi pari ikeakassia auki sitä varten, että sinne voi laittaa kirpputorille lahjoitettavia tavaroita. Jos et ole käyttänyt jotain tavaraa enää muutamaan vuoteen, eikä se ole perintökalleus, niin harkitsisin siitä luopumista. Tämä koskee kaikkia niitä “mahdun tohon kunhan alan lenkkeilemään -vaatteita” ja “teen noista vielä jotain -käsityöproggiksia”. Pakkaa kellariin menevät tavarat erivärisiin laatikoihin kuin asuntoon menevät. Muuttolaatikko pakataan niin, ettei sieltä pursu tavaraa yli tai ulos. Näin ne pystyy pinoamaan asunnossa ja autossa miten vaan. Jos laatikon tavara kuitenkin tulee reunan yli, eikä sen päälle saa tulla painoa, teippaa laatikon päälle varoituslappu.

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-11

Tässä muutama vinkki pakkaamiseen:

 • Aloita laatikoitten täyttäminen painavista tavaroista. Pakkaa painavaa alle (esim. kirjoja ja lehtiä) ja kevyttä päälle (esim. ulkotakkeja tai peittoja).
 • Testaa laatikon painoa välillä, jaksatko myös nostaa sen ja kantaa sitä portaissa.
 • Liinavaatteita ja pyyhkeitä kannattaa käyttää suojana ja pehmikkeenä esim. tekniikalle ja helposti rikkoutuville sisustustavaroille.
 • Myös neuleet ovat loistavaa “kuplamuovia” isommille astioille ja herkille sisustustavaroille.
 • Pakkaa roikkuvat vaatteet laatikoihin väljästi henkareineen päivineen niin ne on nopeaa purkaa uudella asunnolla.
 • Astioiden paras pakkauskaveri on sanomalehti, pohjalle pyyhe.
 • Suojaa lipastojen ja pöytien tason pääliosa pahvilla tai sanomalehdellä, ettei pinta naarmuunnu kun siihen päälle lastataan painoa ja sitä pitkin liutetaan laatikoita pakettiautossa.
 • Jos irroitat koko kodin viihdekeskuksen piuhoituksen, kiinnitä piuhat laitteen taakse maalarinteipillä ja kuminauhalla etteivät ne huku matkalla.
 • Purettujen huonekalujen nippelit ja ruuvit pitää kerätä pieneen muovipussiin ja teipata maalarinteipillä huonekaluun kiinni jonnekin, etteivät ne huku tai jää kyydistä. Vanhojenkin Ikea-huonekalujen kokoamisohjeita löytyy netistä, jos niitä ei ole enää vanhoja tallella.
 • Kirjoita tussilla ja maalarinteipillä lyhyt kuvaus muuttolaatikon päätyyn mitä siellä on sisällä niin löydät tärkeät laatikot nopeasti uudessa asunnossa (kääk, purkuaikaa viikko). Ne pitää tietenkin pinota seinän viereen niin että selitys näkyy.
 • Pakkaussellofaanilla voi niputtaa useita epämääräisenmuotoisia asioita yhteen niin, että ne saa kannettua yhdellä kädellä ilman että leviävät rappuun.
 • Taulujen ja peilien kulmat pitää suojata pahvilla, etteivät ne painu kasaan tai rikkoonnu muuttomiesten käsittelyssä. Muista laittaa päälle lappu, jossa lukee, “TAULU / PEILI, EI PAINOA PÄÄLLE”. Kulmasuojauksen jälkeen ne voi kääriä pieniin mattoihin ja teipata kiinni.
 • Pyydä äiti tai joku kaveri mukaan auttamaan pakkaamisessa niin et unohdu selaamaan vanhoja valokuvia tai feisbuukkaamaan.

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-15

Uudella asunnolla kannattaa lattiat suojata maalausmuovilla kaikkialta, ettei muuttomiesten kengänpohjissa olevat pikkukivet raavi pakettia rikki. Tein uudelle asunnolle pohjapiirustuksen, jossa huonekalujen paikat on mietitty etukäteen, niin että ne kannetaan ja kootaan heti oikeille paikoilleen. Muista jättää vanhalle asunnolle joitakin siivoustarvikkeita loppusiivousta varten. Pakukuskini sanoi, että “normaalisti laatikoita on about 1 per neliö asunnon kokoon verrattuna”. Jaa? Jos niitä onkin tuplat niin mikäköhän on hoarder-indeksini? Kesällä taitaa taas Hietsu kutsua…

Jos sinulla on nyt muutto tulossa lähiaikoina ja tarvitset pakkaustarvikkeita niin Boxi Oy:ltä saat alennuskoodilla OLP20 –20% alennuksen muuttolaatikoitten vuokraushinnasta. Koodi on voimassa toukokuun loppuun 2014.

Tämä on sponsoroitu postaus, joka on tehty yhteistyössä Boxi Oy laatikkovuokrauspalvelun kanssa.

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-2

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-8

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-3

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-4

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-9

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-13

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-10

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-12

OutiLesPyy-muuttolaatikot-vinkit-1

Share


4 responses to “muutto”

 1. Omppu says:

  Pakko kehua, että sulla on niistä Sbm:n blogeista joita oon lukenu ehottomasti paras tapa kertoa maksetuista mainoksista. Mahtavaa kun merkkaat sen noin selvästi heti alkuun. Mua ainakin ärsyttää sellanen että lukee ensin blogitekstin ja lopuksi siellä mainitaan pienellä että sain muuten tuotteet ilmaiseksi. Tollanen merkintä minkä näkee kuvassa heti aluks ärsyttää kaikkein vähiten. Terkkuja muillekin bloggaajille :)

 2. Paulal says:

  Hei, tämä kysymykseni ei kyllä liity ylläolevan postauksen aiheeseen millään tavalla, mutta en ole löytänyt blogistasi mitään aihetta käsittelevää kirjoitusta. Siis: mistä ostat alusvaatteesi? :D Käytän itse ainoastaan kierrätettyjä vaatteita, mutta alusvaatteita, sukkia ja vastaavia ei kyllä hygieniasyistä tule ostettua käytettynä. En haluaisi käyttää mitään Lindex/H&M-riepuja, mutta ne ovat toistaiseksi olleet edullisin vaihtoehto. Tiedätkö jotain laadukkaita, ekologisia ja mieluiten myös suomalaisia alusvaatteita valmistavia firmoja/myyviä kauppoja?

  • outilespyy says:

   Hyvä kysymys. Rintsikat ostan kirppareilta, alushousut (luomupuuvillaisena) uutena kaupoista ja välikerrastot Mujista ja kirppareilta. Olen alushousuja ommellut itse myös t-paidoista. OutsaPop Trashionin puolella taitaa löytyä linkki johonkin vanhaan postaukseen. Odotas, etsin linkin..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *