Niittikauppa

Niitti-takki-pinterest-3

Ei uskoisi, mutta kyllä niittien metsästäminen netistä on aikamoinen homma. Suomalaisista niitti- ja askartelukaupoista niitä saa vain 10-30 sentin kappalehintaan, mikä on aika toivotonta, jos proggikseen uppoaa 1500-3000 niittiä (= about yks täyteenammuttu nahkarotsi). Ei oo ihan meikäläisen budjeteissa. Nuo hinnat sopivat lähinnä niihin pikkukustomointeihin, mihin menee alle 100 niittiä. Aivan liian kevyttä minun makuuni. Minun mielestäni tehdään isosti jos tehdään. 1500 niittiä ja 50 työtuntia. Sillä kehtaa jo mennä ostarille elvistelemään.

Amerikkalainen Studs & Spikes nettikauppa myy isompiakin eriä, jopa 500 ja 1000 kappaleen pusseja muutamilla kymmenellä dollarilla. Ihan ok, jos tilaa kavereitten kanssa kimpassa. Viimeksi kun tilasin niiltä niin se oli 4 kilon satsi, joka maksoi tullaineen päivineen pari sataa. + selitykset Postitalon tullimiehelle miksi tietokirjan kokoinen laatikko painaa kuin synti. “Omaan käyttöön, ei myyntiin.” sai hänet hymyilemään. Saavutus kai sekin, tullimiehen naurattaminen.

Onneksi on Etsy. Onnistuin tänään löytämään sieltä craft supplies -osastolta Hong Kongilaisen nettikaupan (Forest Era), josta saa 50-100-200-500 kappaleen niittipusseja muutamalla eurolla. Ei paha. Ja valikoima on valtava. Tietty päälle tulee postikulut ja hyvin todennäköisesti tullitkin, mutta menköön. Pitää vaan chekata että niitten käsivarasto riittää meikäläisten tilaukselle ennen kun klikkailee niittejä ostokoriin.

Niitit eivät kylläkään valitettavasti ole mikään eko-DIY-materiaali. Kiinassahan ne kaikki tehdään ja halvalla. Mutta niin tehdään suurin osa muistakin koristeista ja ompelutarvikkeista. Siksi käytän kierrätysvaatetta pohjana, että edes osa trashion-ajattelusta toteutuisi, kun ei niitä muita nippeleitä ja nappeleita (tai ompelulankoja!) oikein saa mistään ekona. Varsinainen markkina-aukko, jos minulta kysytään.. Jokainen ekovaatemerkkihän nimittäin joutuu laillani hankkimaan vetskarit sun muut uutena ja aika usein Kiina-tuotantona. Hyvin harva ekovaatemerkki on löytänyt alihankkijansa lähempää. No, ainakin vaatteen koristelutyö on suomalaista jos teet itse. Jos tiedät, että jossain päin maailmaa valmistetaan ilman niittejä kierrätysalumiinista tai vastaavasta niin kerro minulle. Punkmeininki kiinnostelee. Joka sesonki, since -77.

Kuvat: Pinterest.

Niitti-takki-pinterest-7

Niitti-takki-pinterest-11

Niitti-takki-pinterest-10

Niitti-takki-pinterest-9

Niitti-takki-pinterest-8

Niitti-takki-pinterest-6

Niitti-takki-pinterest-5

Niitti-takki-pinterest-4

 

Niitti-takki-pinterest-12

Niitti-takki-pinterest-2

Niitti-takki-pinterest-1

Share


3 responses to “Niittikauppa”

 1. Taru says:

  Aivan mahtava tuo amerikkalainen “niittikauppa”! Kovasti olen ihastellut sun tekemiä niittituunauksia mutta mistään ei ole löytynyt kohtuuhintaan maharotoonta määrää niittiä. Jos täältä sitten… :))

  Nii ja mietiit sitä ekoversiota niiteistä… Voisiko niitä joku alkaa väsäämään vaikka tölkeistä?! Onko ihan hullu idea? :D Tai mennä jonnekkin metallipajalle, josta varmaan löytyy läjä hukkapaloja ja alkaa väsäämään? Eihän mulla ole mitään hajua miten sellaasia toteutettaisi, mutta heitinpä ajatuksia ilmaan :)

 2. hirviomur says:

  Kiitos ForestEran Etsykaupan vinkkaamisesta :)

  Itse sain tällaista aikaan parin kuukauden projektin aikana: http://hirviomur.tumblr.com/post/88656475776/niittinahkatakki

  • outilespyy says:

   No nyt on hieno takki!! Aivan upea kuviointi ja erilaisten niittien käyttö. Kyllä se vaan kuulkaa on niin, että niiteissä se 300 tuntia on aina vaivan arvoinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *