oopperan neitsyt

oopperan-neitsyt-outilespyy-5-kansi2

Tämä postaus ja lukijakilpailu on tehty yhteistyössä Suomen Blogimedian ja Suomen Kansallisoopperan kanssa. Saan postauksen tekemisestä kirjoituspalkkion. Osallistu kilpailuun ja voita liput kahdelle oopperaan.

Blogissani oli marraskuussa kilpailu, jossa oli palkintona stailaus Suomen Kansallisoopperan puvustoon. Voitajaksi valikoitui Tintti ehdottamalla roolihahmokseen maailmanhirstorian siisteintä teinityttöä, poikatyttöä ja sotajohtajaa eli Orleanssin Neitsyttä (Joan of Arc, “The Maid of Orléans”).  Mimmi johti Ranskan armeijaa 1400-luvulla vain 15-vuoden ikäisenä. Hän on myyttinen ja inspiroiva naishahmo, joka kiehtoo taiteilijoita, elokuvaohjaajia ja kirjailijoita vielä 500 vuoden kuluttuakin. Kävimme pari viikkoa sitten penkomassa setin kasaan oopperan kellarista. Halusimme nähdä kaikki ketjupaidat, miekat ja keskiaikamekot.  Siihen päälle vielä ammattilaisen tekemä meikki ja hiukset. Tällaista jälkeä tuli. Paikalla oli myös SiModan Kaisa lukijansa Tian kanssa. Tiasta tehtiin balettiprinsessa. Puvusto on käsittämätön paikka. Haluaisin sieltä kaiken ja mielellään joka värissä. Ihan sama onko kyseinen vaate tehty minua viisi numeroa isommalle tai pienemmälle. Itselleni löysin sieltä aika monta takkia, pitsiröyhelökettä ja hattua, mitkä olisin mieluusti adoptoinut kotiini. Minusta aamutakissa voisi aivan hyvin olla kymmenien tuntien kirjailut ja rannepitsit.

oopperan-neitsyt-outilespyy-2

oopperan-neitsyt-outilespyy-ovelakettu

Päivän kohokohta oli ompelimon 3 minuutin disko, joka kuulemma järjestetään joka päivä. He siis himmentävät ompelimon valot kolmeksi minuutiksi, laittavat volat täysille ja bailaavat yhden biisin verran. Taukojumppa voi myös olla kivaa. Minusta se oli ainakin hulvatonta ja todella hauskaa. Ehdotan vastaavaa toimintaa myös Remakelle taukojumpaksi. Oooperan ommpelimossa vilahti aika monta kaunista vaatetta, joita työstettiin parhaillaan. Ne ovat tulossa tammikuussa ensi-iltansa saavaan oopperaan nimeltä Ovela Kettu. Puvut on suunnitellut muotoilija Klaus Haapaniemi, joka työskentelee oopperan parissa nyt ensi kertaa. Menkää katsomaan.

OSALLISTU KILPAILUUN JA VOITA LIPUT OOPPERAAN. Jos haluat voittaa itsellesi ja ystävällesi liput oopperaan,  kuvat valmiista lookeista löytyvät Suomen Kansallisoopperan Facebookista. Klikkaa kansio auki ja laikkaa lempilookistasi. Ooppera arpoo kaikkien kuvien tykkääjien kesken liput kahdelle. Äänestysaikaa on su 21.12. asti.

 

 

2014-12-03 17.06.55-2.jpg_effected

oopperan-neitsyt-outilespyy-4

2014-12-03 17.04.19-2.jpg_effected

oopperan-neitsyt-outilespyy-3

2014-12-03 17.07.31-1.jpg_effected

2014-12-03 16.45.08.jpg_effected-001

2014-12-03 17.05.37-1.jpg_effected-001

oopperan-neitsyt-outilespyy-1

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *