Persoonallinen ja studiotyyppinen

vaaterekki-koti.jpg_effected

Tyyliäni usein kuvaillaan “persoonalliseksi”. Usein sanoja tarkoittaa sillä että “sopii sulle, mutta mä en voisi ikinä käyttää” mikä on ihan ok. Kunhan eivät hauku ja päälle sylje. Mua silti naurattaa toi kommentti joka kerta koska mielestäni tyylini on täysin normaali ja klassinen.

Asun myös persoonallisesti. En omista sänkyä vaan nukun sohvalla (se on valtava). Sänky ei enää mahtunut asuntoon, koska tarvitsin lattialle tilaa ompeluksia varten. Työhuoneeni sijaitsee myös sohvalla. Astianpesukone ei ole koskaan toiminut eli tiskit tiskataan DIY-tyyliin itse. Jokainen keittiön kaappi on joko liian matala, liian syvä tai liian kapea, jotta saisin kaikki astiani mahtumaan sinne loogisesti. Suurin osa siis on pinoissa tiskipöydällä. Ruokaa ei enää kaappeihin mahdu, mausteita muutama purkillinen. En osaa laittaa ruokaa, mutta minusta on silti aivan loogista että omistan järjettömän määrän astioita, varsinkin skumppalaseja. Lieden päällä on pizzauuni. Siinä on kätevää paistaa pakastepizzoja (trashionistan ruokavalion ydin) ja tehdä lämpimiä voileipiä. Palohälyttimiä on kaksi, koska päikkärit saatavat tuntua hyvältä idealta vaikka ruuanlaitto on kesken. Asuntoa kuvailtiin ilmoituksessa studiotyyppiseksi ja näin on, 45 neliötä lähes yhtä isoa tilaa. Tai siis olisi jos omistaisin normaalin määrän tavaroita. Ystävieni mielestä asuntoni näyttää kirpputorilta. Mnusta siinä on mummomaista tunnelmaa. Pitsiverhot, kekkosenampuma (täytetty)jänis ja silleen. Isoja vaaterekkejä on kaksi ja näen koko garderoobini kerralla. Värijärjestyksessa tietenkin. Sähköratkaisut ovat asunnossani erittäin persoonallisia. Vessasta ei voi sammuttaa valoja jos pyykkikone on päällä, koska muuten sammuu virrat koneestakin. Jos pyykkikone on päällä, ei voi imuroida sillä sulake poksahtaa. Myös yhdistelmä pyykkikone + leivänpaahdin + vedenkeitin ei toimi. Onneksi yhdistelmä ompelukone + vedenkeitin/kahvinkeitin toimii. Arkeni on rytmitetty sen mukaan mitä kodinkoneita voin pitää samaan aikaan päällä. Onneksi työhuoneeni sohvalla näyttää olevan erillään muusta verkosta sillä läppäri ei ole koskaan saanut sulaketta poksahtamaan. Televisiota en onneksi omista, sillä en varmaan voisi edes pitää valoja päällä samaan aikaan. Mutta sohva tuntuu muuten sijaitsevan jossain soneran mobiiliverkon ja netin mustassa aukossa. Vaikka langaton modeemi on sohvan käsinojalla metrin päässä minusta ja läppäri + kännykkä näkevät sen ja juttelevat sen kanssa, ei tekstiviestit aina lähde eikä Instagram uploadaa. Puhelimessa ei pitäisi olla vikaa, koska iPhonet eivät temppuile ikinä ja ne ovat ihania olentoja. Jos haluan varmistaa että viestit menevät perille, on minun mentävä ulos tupakalle ja lähetettävä ne sieltä.

Asuntoni on siis vähintään yhtä persoonallinen kuin minä, mutta ei sitä sovi parjata.

Mä en vaan ole vielä oppinut käyttämään sitä.

Pesukone on vihdoin pessyt, joten voin aloittaa imuroinnin.

pääkallotaulu-koti.jpg_effected

Share


3 responses to “Persoonallinen ja studiotyyppinen”

 1. Olga Niemikoski says:

  Huippujuttu. Pienet vaikeudet tuovat ryhtiä elämään. Kun on ensin tunnin odottanut, että pääsee imuroimaan pyykinpesun jälkeen, sitä ei varmaankaan halua jättää tekemättä.
  Ihmettelen muuten vaate-exeprtin säilytystapaa. Eikös kledjut tarvitse vähän ilmavammat säilytysolosuhteet ja kunnon henkarit? Ymmärrän että kertakäyttörääsyjä säilytetään noin, mutta sähän et olekaan kerttiskäyttäjä.

  • outilespyy says:

   Tuossa rekillä on todellakin kaikki käyttövaatteet. Näen rekiltä koko vaatevaraston helposti ja nopesti. Näin tulee käytettyä laajempaa skaalaa eikä mikään huku kaapin perälle. Harvinaisemmat vintagevaatteeni ovat kaapissa leveillä henkareilla (pussitettuna). Neuleet säilytän joko viikattuna tai leveämmillä kumihenkareilla niin ne eivät pääse venymään. En tykkää silittää vaatteitani joten kuivaan ne pesun jälkeen rekillä henkaroituna ja siirrän siitä suoraan isolle rekille niin eivät rypisty tai tule taitteita. Talvivaatteet on säilötty ilmatiiviisiin muovilaatikoihin kesällä (myrkytetty etukäteen) niin villavaatteet varmasti pysyvät kunnossa ja pois ötököitten tieltä. :)

 2. […] kirjoittanut palvelusta jos viikkoja sitten, mutta asun digitaalisen verkoston mustassa aukossa enkä seurustele enää nörtin kanssa. Asunnossani Kalliossa on sohvankokoinen langattomien […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *