puuhenkari

Always-Rooney-wood-hanger2

Bongasin Always Rooney -blogista tällaisen oksasta tehdyn henkarin. Kaunis on hän. Ohjetta ei blogissa ollut, mutta kuvittelen sen menneen about näin. Tarvitset pesulahenkarin, nahkanauhaa (tai kulunutta nahkaa leikattuna nauhaksi), hiekkapaperia, pihdit, sivuleikkurit, porakoneen ja oksan. Leikkaa pesulahenkarin koukku irti niin että siihen jää rautalankaa molemmin puolin noin 15-20 cm. Hio oksa sileäksi hiekkapaperilla. Poraa oksaan reikä läpi. Pujota rautahenkarin päät siitä läpi ja käännä ne sivuille oksan alareunaan. Leikkaa rautalangan päät lyhyiksi ja käännä niiden lenkille etteivät ne revi vaatetta. Kierrä nahkanauhaa päälle. Oksan voi myös maalata, jos sisustukseesi sopii joku muu väri paremmin kuin puu.

Kuva: Always Rooney.

Share


2 responses to “puuhenkari”

  1. pips says:

    Hieno idea! Tuossahan voisi jättää porankin pois, jos kiepauttaa henkarin päät oksan ympäri ja nahkanauhalla peittää ne ja varmistaa kiinnityksen. Vielä helpompaa!

    • outilespyy says:

      Mietin sitä ensin ja pelkkä puun ympäri kiertäminen varmasti toimii myös, mutta poraamalla puuhun reiän siitä tulee kestävämpi ja tukevampi. Kummin vain!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *