reborne jewelry

Reborne-Jewelry-cover

Parhaimmillaan vetoketjut ja niistä valmistettavat korut ja vaatteet ovat kuin jalokivin koristeltuja haute couture luomuksia. Huonoimmillaan ne ovat kukkasen muotoisia rintakoruja, jonkalaisia 5-vuotiaskin osaa tehdä. Tietenkin askartelukin voi olla kivaa, tarpeellista ja hauskaa, mutta nyt puhun eri asiasta. Minua ei kiinnosta lasten iltapäiväkerhojen ideat (sori), vaan muoti. Jos alkaa tekemään muotia kierrätysmateriaaleista ja perustaa siihen ympärille kokonaisen fäsönbrändin niin sen on paree myös näyttää siltä.

Reborne Jewelry on pariisilainen kierrätyskorumerkki. Olen seurannut heidän töitään jo jonkin aikaa ja näistä art deco-tyylisistä kaulakoruista pidän. Ne edustavat hieman uudelaista vetoketjukorusuunnittelua ja ovat minusta freesi tuulahdus kiekurakorujen rinnalle. Työn määrä näkyy koruissa, sillä niissä on massaa ja muotoilua mikä ei avaudu katsojalle ihan heti. RJ on myös onnistunut yhdistämään koruihinsa muoviketjua metalliketjujen rinnalle, mikä ei mielestäni ole ihan helppoa. Itse vetoketjukoruja tehneenä muutamat korut Etsy-kaupassa olivat minusta jopa pikkasen liian halpoja. Niistä voisi pyytää enemmänkin. Onhan kyse uniikkikorusta.

Reborne Jewelry kotisivut // facebook // etsy

 

Reborne zipper jewelry for Jonathan Liang 2013 Summer Collection:

Reborne-Jewelry-art-nouveau-zipper-necklace-2012

Reborne-Jewelry-for-Jonathan-Liang-2013-Summer

Reborne-Jewelry-for-Jonathan-Liang-2013-Summer-2

Reborne-Jewelry-for-Jonathan-Liang-2013-Summer-3

Muita koruja:

Reborne-Jewelry-The-Nightingale-Zipper-Necklace-2012-1

Reborne-Jewelry-Madame-Butterfly-zipper-necklace-2012-2

Reborne-Jewelry-The-Rainstorm-Zipper-Necklace-1

Reborne-Jewelry-Dark-Magic-Zipper-Necklace-2

Reborne-Jewelry-Eclair-necklace-2012

Share


2 responses to “reborne jewelry”

 1. Ompelunoviisi says:

  (: onkohan kuvien 4, 5 ja 6 korujen valmistuksessa käytetty lapsityövoimaa, vai edustavatko ne vain vetoketjukoruja huonoimmillaan :)

  Terv. nimim. “sori”

  No juu, lennokkaita koruja kertakaikkiaan…

  • outilespyy says:

   :D Tämän takia olisi tärkeää, että brändi mainitsisi kotisivuillaan aina merkin arvomaailman. Jos sitä ei siellä lue, voi vaan arvailla. Onneksi merkillä on Etsy-kauppa ja sitä kautta voi lähettää kyselyä suoraan tekijälle. Nämä korut ovat uniikkeja eli en usko lapsityövoimaa tässä käytettäneen. Mutta kysymys on tärkeä, eikä vaan lapsityövoiman osalta vaan myös eettisen työvoiman ja paikallisesti tuotannon.

   Etsy-kaupan kuvauksessa lukee näin:
   “Hi, I am a visual artist based in Paris who specialises in creating jewelry with zippers. My collection, Reborne Jewelry, promotes the handmade concept of creative fine jewelry by using unnoticed materials. Every piece of my collection is unique and has its own identity. I also custom create specific jewelry upon requests. These jewelry includes wedding jewelry or one-of-a-kind road stunner for special events or occasions.”

   Etsy-kaupan tuotekuvauksista löytyi “100% handmade in France” eli ainakin tuotanto on paikallista, mutta ei tiedetä onko se täysi-ikäistä. Käsityöläiset ja pienyrittäjät harvemmin laittavat tuotantoaan kaukoitään. Ensinnäkin, koska siellä tuotantominimit ovat liian suuret ja toiselseen, koska he pelkäävät että heidän mallit ja ideat kopioidaan. Pienyrittäjällä kun ei ole varaa haastaa kopioijaa oikeuteen. Siksi moni pitää tuotannon lähellä tai tekee kaiken itse. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *