tekstiililehti

tekstiililehti2013

Naistenlehdissä ja muotilehdissä ei näe kovin usein mitään alan syväluotaavia juttuja. Tähän on varmasti monta syytä, kuten ehkä suurimpana se, ettei lehti voi julkaista sellaisia juttuja jotka olisivat aihepiiriltään ristiriidassa tai arvostelevia lehden mainostajia kohtaan (yleensä vaatteita myyvät ketjuliikkeet). Alasta kirjoittaminen vaatii toimittajalta myös paljon tutkimuksien lukemista ja taustatietojen selvittämistä, mikä on varmasti aika hankalaa kun juttuja pitäisi tehtailla nopeassa tahdissa.

Mistä sitten kuluttaja tai alan opiskelija löytäisi hänelle relevanttia ja puolueettomasti kirjoitettua tietoa kuiduista, alan innovaatioista ja tekstiileihin liittyvistä käytännön seikoista? Oma suositukseni on tilata Tekstiililehti, joka on tekstiili ja ompelevan teollisuuden ammattilehti. Se on loistava pikkupaketti tietoja ja alan mielenkiintoisia uutisia. Lehti sisältää hyvin vähän nättejä kuvia eikä siinä ole ainuttakaan muotieditorialia, mutta niitä varten voi aina mennä vaikka pinterestiin. Suosittelenkin tätä lehteä kaikille, jotka haluavat vihertää muotiharrastustaan, päteä kahvipöytäkeskusteluissa alan tietämyksellään ja syventää rakkaussuhdettaan tekstiileihin ja vaatteisiin. Vaatealasta kannattaa lukea muutakin kuin vain sesongin muotiväreistä tai helman pituudesta. Ompelit sitten kotona, opiskelit vaatealaa tai olit vaateliikkeessä/kirpputorilla töissä. Parasta on se, että lehden jutut eivät juuri vanhene. Lueskelin juuri uudesta jätelaista numerosta 5/2013 matkalla luentokeikalla Turkuun. Juttu oli edelleen erittäin relevantti. Samalla löysin lehdestä mielenkiintoisia juttuja uusista tekstiilikuiduista.

Ammattitaitoon kuuluu se, että lukee säännöllisesti alan uutisia ja ne eivät ole pelkkiä näytöksiä yms. Muuten olet kuin “kokki, joka ei tiedä mitä on natriumkloridi ja mitä se tekee ruualle”.

Tekstiililehden voi tilata täältä. Se on mm. erinomainen lahja vaatetusalan opiskelijalle.

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *