trendivaate: culottes

culottes 1

Leveälahkeiset ja vajaamittaiset housut ovat nyt in. Housun nimi on Englanniksi culottes. Suomessa sille ei varsinaisesti ole nimeä, mutta usein kuulen puhuttavan housuhameesta. Tällä vaatekappaleella on sangen mielenkiintoinen historia ja se voidaankin liittää vahvasti feminismiin, naisliikkeeseen ja naisten tasa-arvon nousuun eri maissa eri aikakausina. Viktoriaanisella ajalla naiset alkoivat urheilla, juosta, pyöräillä, pelata tennistä ja ratsastaa kuin miehet. Housuhame antoi heille vapauden tehdä näin. 60-luvulla ne olivat yksi naisliikkeen muotisymboleista, kun tasa-arvoa kannattavat naiset halusivat päästä eroon 50-luvun kotirouvan vaatteista ja korseteista. Onkin mielenkiintoista miksi ne tulivat taas takaisin juuri tähän aikaan. Tuntuu, että Suomessa näille olisi taas käyttöä.

culottes 13

Housuhame on todella mukava ja naisellinen vaate. Nykyään se kannattaa pukea vapaa-aikaan kevyiden kangastennareitten tai sandaalien kanssa ja juhlaan korkkareitten kanssa. Ne ovat niin viileät kesälläkin. Housuhameista tulikin mieleeni tulossa oleva elokuva Suffragette, joka kertoo naisten äänioikeuden historiasta Briteissä.

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä vetäistä housuhame päälle ja lähteä pyöräilemään. Se on kunnianosoitus rohkeille, aktiivislle ja päättäväisille naisille.

culottes 10

culottes 9

culottes 11

culottes 8

culottes 7

culottes 12

culottes 6

culottes 14

culottes 5

culottes 4

culottes 3

culottes 2

 

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *