Turkishatun staili

 white-fur-hat-tumblr-french-netting

Näen kirppareilla usein 50-70 luvun turkishattuja. Lyhytkarvaista minkkiä, kania, supikoiraa jne jne. Jostain syystä ne eivät vetoa suomalaiseen muotimakuun, vaikka minun mielestäni kyseessä on vallan mainio ja erittäin staili tuote. En ole aiemmin sitä pystynyt perustelemaan kenellekkään muuta kuin laittamalla hatun päähäni ja näyttämällä miten se kuuluu stailata. Ei ole mahdotonta ei vaikka kommentti onkin useinmiten “No kun sulle sopii hatut..”. Kaikille sopii hatut, jopa niille pyöreänaamaisille ja pienisilmäisille. Mutta niissä on sama kuin silmälaseissakin, eli pitää vaan löytää oikea väri, materiaali ja sopivat mittasuhteet kasvoihin. Rakastan second hand kelsi- ja turkistakkeja ja hattuja talvella, sillä ne eristävät mielestäni lämpöä paremmin kuin mikään muu, eikä tuuli mene niistä läpi. Turkishattu kestää myös vesisadetta ja tihkua erinomaisesti pipoon verrattuna. Ja vaikka tämä lumi sulaisikin nyt pois jo maaliskuussa, niin turkishattua voi hyvin käyttää vielä pitkälle kevääseen. Näinhän niitä on nähty fashion weekkienkin kuvissa. Tummatukkaiselle suosittelisin vaaleaa tai valkoista hattua ja vaaleahiuksiselle tummempaa. Pitkähiuksinen taas voi käyttää sellaista mallia joka uppoaa syvälle päähän, mutta lyhythiuksiselle suosittelisin päälaella ja kallellaan pidettävää mallia, missä hiukset jäävät hieman väkyviin. Kaikille suosittelen hattutylliä. Sillä saat vanhankin ja mummomaisen turkishatun päivitettyä tähän päivään ja hattutylliä voi pitää myös pipon kanssa. Valkoinen 60-luvun tyylinen turkishattu on nyt stailein. Etsystä voi ostaa hattutylliä Plumulen ja Fancy Goodsin kaupoista, eikä maksa montaa euroa. Värejäkin on vaikka mitä. Tyllitetyn hatun taas voi stailata risojen farkkujen+t-paidan+nahkatakin tai vintage asun kanssa. Menee miten päin vaan. Hakiksen ja Lönkan Fidalla olen nähnyt ainakin isot laatikolliset turkishattuja, eikä hinta ollut päätähuimaava. (Ai hyvä luoja mä olen sitten hauska.)

fur-hats-trend-garance-dore-1

lincoln-center-street-style-new-york-fashion-week1

 

Model Off Duty: Nadja Bender

 

 

mcx-nyfw-f13-street-style-13-lgn

street-style-new-yor-fashion-week-nyfw-fw-2013-furry-hats-black-fur-hat-glamourai-kelly-framel-contrast-tweed-sleeve-coat-white-dress-leather-pants-lace-up-boots-red-moto-clutch-via-harp

Kuvat: Etsy ja Tumblr (Photography: Jorge Morandeira, Stylist: Cecile David). Tai klikkaa kuvaa.

Share


7 responses to “Turkishatun staili”

 1. Voi hyvä tavaton! Sittenhän tässä ollaan aallonharjalla. MInulla on tuollainen valkoinen eläimetön hattu tai turkismyssy, jonka olen ostanut Tallinnasta. Olen muuten pyöritellyt täkäläisella kirpparilla käsissäni parikin kertaa upeita vanhoja turkishattuja: minkkiä, piisamia(?, krimiä; ne maksavat n. 5 euroa kappale. Siihen voisi laittaa tuon hattutyllin. Minulla on tarkoitus tehdä postaus tästä kirpparista. Siellä on hyvää tavaraa: pari turkkia, Polan ja Malli-Marin hameita, jakkuja jne. Mietin yhden nilkkoihin asti ulottuvan villakangas ulsan ostamista. Ulsterissa on minkkikaulus ja helma ja takki on ompelijalla teetätetty. Kysyisin Outi sinulta, voiko tuollaista ulsteria ompelijalla helposti muokata? Takki on suoralinjainen ja jopa minun kroppaan väljä. Kainalon alle jää väljää. Tiedän hyvän ompelijan, jolla voisin käyttää tuota.

 2. Sinikka says:

  Voi ei ja ihana… Oon niin koittanut metsästää itselleni turkishattua kirpparilta tänä vuonna. Nyt innostuin vielä enemmän, kun näin olympialaisten kisaemäntien asuissa ne karvahatut. Haluunhaluun :)

  Täällä pohjoisessa niitä ei kuitenkaan jostain syystä oikein ole tarjolla ainakaan niissä paikoissa missä itse käyn. Liekö täällä kaikki niin muotitietoisia, että ne viedään käsistä?! Päästäpä sinne Helsinkiin kirppareita kierteleen

 3. Ninja says:

  Ainoan kerran kun olen kauniiseen turkishattuun törmännyt oli sekin Amsterdamissa. Ei pohjoisesta löydy moisia. Eteläänään ei aina pääse. Harmi että monet ihanuudet jää tavoittamattomiin.

 4. JohannaH says:

  Minun mielestäni turkistuotteiden – vanhojenkin – ihaileminen on vastenmielistä. Odotin tähän postaukseen kyllä vähän toisenlaista kuin ihailevaa kommentointia! Jos riittävän moni hoksaa, että aito turkishan on hienoa eikä aiheutakaan enää paheksuntaa muissa ihmisissä, niin käy niin, että vintageturkista ei riitä kaikille ja lisääntyneeseen kysyntään vastataan yleensä lisäämällä tuotantoa – tässä tapauksessa siis uusia turkistuotteita. Ja minusta se on eettisen vaatetuotannon ja eläinten kannalta erittäin epätoivottava kehityssuunta!

  • outilespyy says:

   Keskitytään nyt siis siihen, että uudsi turkistuotanto nykyisessä muodossaan saadaan loppumaan. Se olisi nähdäkseni kaikkien etu. Myös riistaturkiksen käyttö voisi lisääntyä. Katsotaan sitten sitä kuinka monelle vintage-turkiksia riittää :)

 5. Dawn says:

  I love the fur hats. I live in Delaware, USA, so I wish I could find these at yardsales or thrift stores, but never been so luck to find anything that has been properly cared for which is so much of a shame. I wouldn’t buy a new fur but would rock a vintage/thrifted/upcycled one. Also I really like your style. Thanks for the post

 6. Iida says:

  Isoisän jäämistöstä nappasin muutama vuosi sitten vuosikymmeniä vanhan korvaläpällisen turkislakin, majavaa muistelisin äitini kertoneen sen olevan.

  Vaan enpä ole käyttäny.t vaikka lämpöä olisi vaikka muille jakaa. En ole keksinyt miten sen saisi päivitettyä nykyaikaan D:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *