vaatevallankumous

Kitty-en-classe-by-craig-mcdean

Parhailla vaatteillamme on tarina. Se on kuin tunne tai muistoja jotka puemme päälle samalla kun käytämme vaatetta. Sinullakin on varmasti vaatekaapissasi lempivaate, jota käytät vuodesta toiseen, etkä suostu luopumaan siitä. Jonka olet ehkä ostanut tutulta tai tunnet sen tekijän. Vaate, jota hellit ja vaalit. Ehkä se on mummolta peritty tai tuo muistoja tärkeästä elämänvaiheesta. 24.4.2014 vietetään Vaatevallankumousta. “Se on päivä, jolloin kerromme vaatteidemme tarinoita ja näytämme, että arvostamme vaatteissamme jotain ihan muuta kuin viimeisimpiä sesonkeja ja halpoja hintoja. Näpäytämme vaateteollisuutta ja osoitamme, että olemme täysin kyllästyneitä siihen, että vaatteita tehdään epäinhimillisissä, jopa tappavissa oloissa.” kerrotaan tapahtuman sivulla. Vaatevallankumouksessa juhlitaan kestäviä ja reilusti tehtyjä vaatteita. Silloin järjestetään vaatteidenvaihtotapahtumia ja kerrotaan vaatteiden tarinoita sosiaalisessa mediassa. Kaikki on mahdollista. Miten sinä haluaisit näyttää mielipiteesi? Mitä sinä haluat tehdä Vaatevallankumouksen hyväksi? Tule mukaan muuttamaan muotiteollisuutta! Mä ajattelin mennä, koska diggaan stooreista ja vaatteista. Tsekkaa sivut Facebookissa.

Ajatuksia? Twiittaa, faceta, instagramauta.
#vaatevallankumous
#arvovaate

Ja sitten päivän sivuhuomautus. Mikä siinä kotimaisessa suunnittelussa maksaa? Anniina Nurmi avasi Huili-lehdelle mallistonsa blazerin hinnanmuodostusta. Jakku tehdään Suomessa ja sen työn osuus on 23,40 € kun ovh. on 229 €. Havainnollistava ja ymmärrettävä. Tätä kaipaisin enemmän kotimaisilta (vaate)merkeiltä. Tuotteen kulurakenteen avaamista niin, että asiakas näkee mikä tuotteessa maksaa. Nettisivuille ja nettikauppoihin.

Ylin kuva: Graig McDean.

Anniina Nurmi avasi Huili-lehdelle mallistonsa blazerin hinnanmuodostusta. Jakku tehdään Suomessa, ja työn osuus on 23,4 euroa jakun hinnasta (229€).

Share


One response to “vaatevallankumous”

  1. Liisa T. says:

    Hyvä tuo Nurmen esitys vaatteen hinnasta! Juuri näinhän se menee. Just tänään laskeskelin samaa, kun suunnittelin uusia vaatekappaleita myyntiin.

    Vaatevallankumous on hyvä asia ja ehdottoman tärkeä. Hyvä, kun nostit esiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *