Vaatteita kaupunkilaistyömiehelle

OutiLesPyy-FRENN-menswear-1

Kirjailija Kari Hotakaisen mukaan suomalainen miestenvaatemerkki Frenn tekee täydellisiä vaatteita “silloin tällöin julkisuudessa esiintyville mökkihöperöille.” Tiedän tasan millaista suomalaista miestä hän tarkoittaa. Jos minä saisin valita niin suomalaisen miehen tyyli olisi sahanpurun ja tuoreen kahvin tuoksuinen yhdistelmä puuseppää, pankkiiria, tanskalaista partahipsteriä, vintagediggaria ja lentäjää. Silleen skarppi ja just kuitenkin millilleen pikkasen oikeista paikoista rentona. Frennin pojat kuvailevat tätä miestä kaupunkilaistyömieheksi. Tutustuin merkkiin ensimmäisen kerran Kiseleffissä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa, jossa Frennin jäbät olivat selkeästi koko porukan tyylikkäimmät miehet. Tilaisuuteen kuului, että valitsin Kiseleffistä yhden myymälän, joka minua kiinnosti eniten ja kävin jututtamassa sen pitäjiä. Olin lukenut Frennistä jo useammasta lehdestä, joten valintani oli helppo.

Merkin takaa löytyvät monipuolisesti vaatetus- ja tekstiiliteollisuuden parissa työskennelleet Antti Laitinen ja Jarkko Kallio. Antti suunnittelee ja Jarkko hoitaa asioita ja tuntee tyypit. Olen aina arvostanut vaatesuunnittelijaa, joka osaa itse ommella ja se näkyy vaatteitten istuvuudessa ja miesasiakkaitten yllättyneessä hymyssä, kun vaate ei kiristäkään mistään. Antin mukaan käyttömukavuus, yksilöllisyys ja vakuuttavuus on mahdollista yhdistää myös miesten (työ)vaatteissa. Mallisto koostuu rennon tyylikkäistä ja helposti keskenään yhdisteltävistä pikkutakeista, housuista, kauluspaidoista ja trikootuotteista. Kokonaisuuteen kuuluvat myös ulkotakit. Suunnittelutyön lähtökohtana on täydellinen istuvuus, kiinnostavat yksityiskohdat sekä materiaalit, jotka erottuvat ja tuntuvat hyvältä. Oma suosikkini mallistosta oli denimistä valmistettu pikkutakki, joka näytti ihanalta yhdistettynä suoriin housuihin. Kokonaisuuden kruunasi Antin itseompelema denimistä valmistettu bowtie. ”Muotia on se, mikä kulkee ihmisten päällä. Massatuotannossa ei ole mitään vikaa, jos se tehdään kuten kuuluisi. Vastuullisesti ja laadukkaasti. Hikipajat on nähty ja tulevaisuus on jossain aivan muualla. Yksilöllinen pukeutuminen ei kuitenkaan vaadi yksittäiskappaleita. Räätälintaito, kohderyhmän tuntemus ja teollinen osaaminen riittävät. Uskomme inhimillisyyteen, vastuullisuuteen ja yksilöllisyyteen”, pojat kertovat. Frennin vaatteet ommellaan lähituotantona Virossa tarkastetuissa olosuhteissa. Malliston kankaat tulevat EU-maista kuten Italia, Portugali ja Liettua. 80 prosentille käytetyistä kankaista on myönnetty kansainvälinen Öko-Tex 100 -sertifikaatti, joka takaa sen, että materiaali on tutkitusti turvallinen ympäristölle ja käyttäjälleen.

Jos olet aina halunnut joululahjaksi tyylikkään miehen tai poikaystävän niin suosittelen viemään hänet tähän myymälään pimpattavaksi tai hankkia hänelle Frennin lahjakortti. Sovituskoppihikeä ei pääse syntymään, koska Antti ja Jarkko hoitavat homman puolestasi. Voit vaan itse keskittyä ihailemaan lopputulosta sivusta.

FRENN SHOP, Helsingin Torikorttelit, Unioninkatu 27. Avoinna ma-pe 11-18, la-su 12-16.
FRennistä voi myös tykätä Facebookissa.

Kuvat: Frenn ja Facebook.

OutiLesPyy-FRENN-menswear-2

OutiLesPyy-FRENN-menswear-6

OutiLesPyy-FRENN-menswear-13

OutiLesPyy-FRENN-menswear-14

Frenn-Antti-ja-Jarkko

OutiLesPyy-FRENN-menswear-11

OutiLesPyy-FRENN-menswear-8

OutiLesPyy-FRENN-menswear-7

OutiLesPyy-FRENN-menswear-10

OutiLesPyy-FRENN-menswear-5

OutiLesPyy-FRENN-menswear-12

OutiLesPyy-FRENN-menswear-3

Share


2 responses to “Vaatteita kaupunkilaistyömiehelle”

  1. Hi, Neat post. There is a problem along with your site in web explorer, might
    test this? IE nonetheless is the marketplace chief and a big part of people
    will pass over your great writing due to this problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *