Very Nice farkut – jeans for every booty

*) Kaupallinen yhteistyö Very Nicen kanssa. Laskutan palkkion. Postauksen lopussa farkkujen arvonta.

Very Nice farkkumerkki on osa suomalaista valmisvaatemuodin historiaa. Farkkuja valmistavan M.A.S.I. Companyn (ent. Blueman Oy) juuret ovat 70-luvun alun Keiteleellä ja yritys onkin niitä harvoja suomimuodin veteraaneja, jotka ovat edelleen pystyssä. Very Nicen farkkuja on valmistettu Suomessa jo 80-luvulla ja niitä myytiin jo silloin satojatuhansia pareja. Suomesta ei varmaankaan löydy boomeria, gen-X:iä tai xenniaaleja, joilla ei tämän yrityksen farkkuja ole jossain vaiheessa ollut jalassa (Lee Cooper tai Very Nice).

Kiinnostuin Very Nicen farkuista uudelleen viime vuonna kolmesta syystä. Ensimmäisenä on farkkujen istuvuus, ja toisena kokosaatavuus. Kolmantena oli niiden vastuullinen valmistus. M.A.S.I. Companyllä on nettisivuillaan 60-sivuinen vastuullisuus-ohjelma, jonka voi tsekata täältä. Siinä listataan kaikki tuotannon puolet, mitkä ovat jo hanskassa ja mitä on vielä suunnitteilla. Käyn läpi tässä postauksessa ohjelman mielestäni tärkeimmät kohdat.

Farkkujen istuvuus on tietty kunnossa, koska firman slogan on “Jeans for every booty”. Ei kiristä, liikkuu hyvin mukana, ei tarvitse nykiä vyötäröä ylös päivän mittaan, tarpeeksi korkea vyötärö, tarpeeksi isot etutaskut, tarpeeksi tilaa reidessä jne. jne. Jee.

ELASTAANILLA VAI ILMAN?

Elastaania Very Nicen farkuissa on, joten moni varmaan teistä ihmettelee miksi niitä suosittelen, vaikka olen elastaanista aiemmin kirjoittanut negatiiviseena asiana. Huomattavaa elastaanin käytössä on sen käyttökohde, mihin tarkoitukseen vaate on tehty, sen suunnitellut väljyydet, materiaalin paksuus ja henkilön koko. Vielä muutama vuosi sitten olin itse kokoa 40/42, ja pärjäsin oikein mukavasti elastaanittomilla vintagefarkuilla, joita minulla oli useita eri kokoja. Mutta kun mittariin napsahti vaatekokona 46 ja lantiota 116 cm, niin ei elastaanittomuus enää riittänyt väljyyksien hävitessä. Sen kokoisia vintagefarkkujahan naisille ei mistään löydy. Monilla vaatemerkeilläkin koot päättyvät 42:een tai viimeistään 44:een, joten uusien isompien ja väljempien vaatteiden löytyminen ei ollutkaan niin helposti tehty. Ainakaan vastuullisesti. Näkisin, että tässä on markkinarakoa. Olen kirjoittanut aiheesta ennenkin tänne ja tänne.

Huomasin koon muutoksieni siitä kun vintagefarkut hajosivat pikkuhiljaa päälle, kun niistä tuli kireämpiä ja kireämpiä. Ja jossain vaiheessa ne vaan repesivät kumartuessa, vaikka niitä oli paikattu. Elastaaniton vaate tarvitsee siis aina liikkumaväljyydet, koska ne suojaavat vaatetta liikkuessa ja ääriliikkeissä, eism. kumartuessa nopeasti. Mutta jos haluat itsellesi super slimmit pillifarkut, niin elastaania on hyvä olla farkuissa mukana, jotta vaate ei hajoa ja siinä pystyy silti istumaan normaalisti ja kyykistymään vaivattomasti. Denimhän ei ole rakenteensa puolesta luonnostaan joustavaa materiaalia, niin kuin esim trikoo ja muut neulokset ja neuleet ovat. Mm. neuleissa ja t-paidoissa en edelleenkään ymmärrä elastaanin tarvetta, kun materiaali joustaisi muutenkin ja väljyyksiä on helppo lisätä. Toisin kuin farkkuihin.

Pidän rehellisesti sanoen myös siitä, että Very Nicen farkuissa elastaani juurikin sallii menkkaturvotukset ja muut pienet koonmuutokset, jotka saattavat olla useita kiloja ja senttejä viikonpäivästä riippuen. Kukapa meistä ei olisi jättänyt farkkuja laittamatta päälle menkkojen takia, tai kun ei kestä istua niissä koko päivää vatsamakkaraa kiristävän vyötärön takia. Minusta on ihanaa, että he ovat ymmärtäneet mitä “korkea vyötärö” oikeasti tarkoittaa ja saan kurvini kurottua kasaan mukavasti. Minullahan oli aiemmin vintagefarkkuja kolmea eri tuumakokoa, joissa kaikissa oli reidessä extra-tilaa, ns. “loose fit” joka oli kuitenkin minulle tiukka reidestä. Caramelleissani voin kulkea milloin vain, joten käytän farkkujani monta kertaa viikossa, varsinkin töissä. Legginsejä en edelleenkään suostu käyttämään muualla kun urheillessa.

Very Nicen farkuista huomaa heti, että kaavoitus tehdään edelleen suomalaisten omilla mitoilla, sillä he ovat ymmärtäneet lantion kaaren, reiden muodon ja notkoselän olemassaolon niin kuin ne suomalaisilla ovat. Moni vaatevalmistaja on siirtynyt viimeisen 20 vuoden aikana käyttämään jotain mystisiä “globaaleja mittoja”, mitkä eivät oikeasti istu kenellekään ja saavat naiset vaan tuntemaan olonsa pahemmaksi omasta kehostaan. Malleja Very Nicella on vain valikoimissa vain muutamia, mutta enempää ei tarvitse, sillä niissä on hiottu istuvuutta vuosia.

Myös kokovaihtoehdot ovat uskomattomat. Vyötäröitä löytyy (hieman mallista riippuen) mitä tahansa kokoja 27″-40″ väliltä ja pituuksia on 29″-34″ väliltä. 40″ tuuman vyötärö farkuissa vastaa n. 125cm lantiota. Olen käyttänyt heidän housujaan nyt puolisen vuotta ja muistan vieläkin, miten mukavaa oli mennä katsomaan sovittamaan farkkuja, kun ei tarvitse jännittää sitä riittääkö heillä koot. Teille pienempikokoisille tiedoksi, että se on nöyryyttävä fiilis, kun yrität pitää omaa itsetuntoasi korkealla, pidät omista kurveistasi, poikaystäväsi mielestä olet maailman kaunein ja sitten 90% vaatemerkeistä on sitä mieltä, että sinun kokosi ei ole normaali. Eikä kokoasi saa edes tilaamalla, koska sitä ei edes valmisteta. Kävin itseni kanssa aika monta keskustelua ostoskeskuksen sovituskopissa siitä, onko ok, että ostan plussakokoisena epäeettisen vaatteen, koska vastuullisilla merkeillä ei löydy minulle kokoja ja olisi pakko saada uudet housut kun vanhat eivät enää mahdu päälle. Kirppareillekaan kun ei isoja kokoja tule paljoa, koska ne tupataan käyttämään loppuun asti (ekologista!) eikä lahjoitettavaa siis muille riitä.

Very Nicella pidetään suosituimmat mallit jatkuvina valikoimissa, jolloin samaa tuttua mallia saa vuodesta toiseen. Alennuksia näihin jatkuviin malleihin ei tule, mutta sekin on minusta erittäin ok, kun tietää, että niillä rahoilla maksetaan vastuullinen farkkujen tuotanto lähellä. M.A.S.I. Companyn Viron tehdas on oma, joten he hallitsevat tuotannon täysin. Tämä tarkoittaa sitä, että täydennyskokoja ja erikoiskokoja saa myös tuotettua sangen nopealla aikataululla, ilman suuria tuotantominimejä, mikä on aika harvinaista nykymaailman vaatetuotannossa. Näin suurin osa tuotteista valmistetaan tilauksesta, eikä tuotannossa tehdä vaatteita turhaan.

TEHTAAN ENERGIAMUOTO ON TÄRKEÄ TEKIJÄ

Valitsin siis ensisijaisesti Very Nicen farkut kokovalikoiman ja kaavoituksen perusteella. Mutta sen jälkeen oli selvitettävänä paljon muutakin vastuullisuuden puolesta. Ensimmäisenä tarkistan yrityksen nettisivuilta tuotteiden valmistusmaat ja olin erittäin ilahtunut siitä, että myös tehtaan energiankulutustiedot oli merkitty näkyville. Vastuullisuutta voi toteuttaa kymmenillä eri tavoilla, mutta tehtaan käyttämä energiamuoto on ilmastonmuutoksen kannalta yksi olennaisimmista. Valtaosa maailman vaatteista tuotetaan edelleen hiilellä ja öljyllä, vaikka mallistoissa olisi siirrytty luomumateriaaleihin ja työvoimalle maksettaisiin elämiseen riittävää palkkaa.

Very Nicen tehtaan käyttämästä sähköstä jo 30 % on tällä hetkellä uusiutuvaa energiaa (tuuli-, aurinko- ja bioenergia ja vesivoima). Mutta heidän tavoitteemme on lisätä uusiutuvan energian osuutta huomattavasti vuoteen 2023 mennessä. Kaikkien tekstiilitehtaiden pitäisi mielestäni aloittaa toimet siirtyäkseen mahdollisimman pian uusiutuviin energiamuotoihin, mutta tiedän myös, että se on selvitystöineen vuosien prosessi. Siksi on hyvä, että Very Nice on aloittanut jo selvitykset. Kyselisin normaalisti myös päästökompensointien perään, mutta odotan tällä hetkellä Finnwatchin tekemää tutkimusta aiheesta, jotta tiedän mitä eroa eri päästökompensointeja tarjoavilla yrityksillä on.

TUOTANNON EKOLOGISUUS & KEMIKAALIT

Tehtaan energiamuodon jälkeen selvitin tuotannon ekologisuutta kemikaalien käytön suhteen. Farkkujen tuotannossa käytetään paljon erilaisia kemikaaleja, koska prosessiin kuuluu erilaisia “pesuja”, vaalennuksia ja kulutuksia. Very Nicella tehdään aktiivisesti töitä sen eteen, että tuotannon epäorgaanisten kemikaalien tilalle on etsitty biohajoavia vaihtoehtoja, ja kemikaalien määrää on yleisesti vähennetty. Heillä on myös tehtaaseen asennettu filttereitä, joilla käyttyjä kemikaaleja kerätään talteen ennen niiden joutumista jätevesilaitokselle.

Tämä on mahdollista mm. siksi, että tuotanto tehdään modernissa länsimaisessa tehtaassa ja siksi suosin tekstiiliostoksissani EU-alueella tuotettuja tekstiilejä. Euroopan sisällä tapahtuvassa valmistuksessa myös seurataan tekstiilituottajien käyttämia kemikaaleja ns. REACH-järjestelmällä. Koko Very Nicen farkkutuotantoon käytettävistä kemikaaleista jo 65% on biohajoavia ja määrää lisätään koko ajan. Mm. farkkujen vaalentamiseen käytetään klooria ja vetyä ympäristöystävällisempää otsonipesua, joka säästää myös vettä.

M.A.S.I. Company on myös avoin tuotantonsa koosta, mikä on tekstiilialan yritykselle erittäin harvinaista. He kertovat valmistavansa n. 250 000 paria farkkuja vuodessa, mikä vastaa 85% heidän koko tuotannosta.

BCI-PUUVILLAFARKKUJA LÄHITUOTANTONA

Very Nicen tuotannon merkittävin kehityskohde osa on materiaalin alkuperä. Puuvillan tuotantoon liittyy paljon globaaleja ongelmia, joiden ratkaisemiseksi tekstiilialalla on kehitetty erilaisia kestävämpään tuotantoon ohjaavia ohjelmia ja sertifikaatteja. Tunnetuimpia puuvillaan liittyviä vastuullisuusjärjestelmiä ovat Better Cotton Initiative (BCI), GOTS-luomustandardit ja puuvillan Reilu kauppa. Vastuullisuusjärjestelmistä BCI on puuvillan tuotannossa laajin ja tunnetuin koulutusohjelma, ja sen avulla farmarit saavat apua ja ohjeita veden, torjunta-aineiden, lannoitteiden ja maaperän kestävään käyttöön, luonnon monimuotoisuuden kunnioittamiseen ja työolojen parantamiseen.

Very Nicella näistä toistaiseksi on vain BCI, mutta kaikkien tekstiilivalmistajien pitäisi mielestäni pyrkiä hankkimaan materiaaleilleen kaikki em. merkit myös palkkauksen ja puuvillasta maksettavan markkinahinnan varmistamiseksi. Toki BCI on hyvä alku ja asiakohta on merkitty kehityskohteeksi. Very Nicen tavoitteena onkin kasvattaa vastuullisten materiaalien osuuksia suunnitelmallisesti seuraavien 3 – 5 vuoden aikana. Vuonna 2023 tavoitteena on ostaa 75% malliston materiaaleista ekologisesti ja eettisesti tuotettuna. Sitä siis odotellessa.

Vaikka materiaalissa on vielä kehittämistä ostojen puolella, arvostan silti suuresti sitä, että M.A.S.I. Company on pitänyt Very Nicen koonnin ja ompelun Baltiassa. Moni muu olisi varmasti sen jo siirtänyt kauemmaksi halvemman työvoiman maihin. Tuotannon ollessa muutaman sadan kilometrin päässä esimerkiksi työntekijöiden hyvinvointiin ja palkkaukseen liittyvät asiat ovat kunnossa, ja sekin on jo iso asia. Täydellisen vastuullista tuotetta kun on vaikeaa löytää.

Very Nice on myös selvittämässä kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksia. Tulevaisuudessa yrityksen toimintoja on tarkoitus testata ainakin vuokraamisen ja second handin myymisen saralla.

Ja tässä loppuun vielä tämmöinen fun fact. STJM laski viime vuonna, että jos ostaa kotimaisen valmistajan tekstiilituotteen, vaikka se olisi valmistettu Suomen ulkopuolella, niin sen myyntihinnasta jää siltikin meille 80%. Tämä luku on hyvä muistaa, kun mietit miksi ostaa kotimaisilta.

ARVONTA. Kommentoi alle, mikä on Very Nicen mallistosta lempifarkkusi. Arvon kommentoijien kesken yhdet farkut. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti voitosta. Arvonta suoritetaan su 17.5.2020. Onnea arvontaan!

Share


61 responses to “Very Nice farkut – jeans for every booty”

 1. Ninarose Maoz says:

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Steffi näytti kivalta mallilta!

 2. Irja Luostarinen says:

  Caramel 33 / 29

 3. Anna-Maria says:

  Tykkään tuosta Very Nicen logosta! Malleista omimmalta näyttää Suzie skinny. :)

 4. Henni says:

  Caramel st

 5. Heli says:

  Käytin vuosikausia LeeCooper-farkkuja, jotka olivat aivan passelin kokoiset ja hyvät päällä, mutta kasvoin niistä ulos. :) Vaikea sanoa tästä mallistosta, mikä sopisi lyhyelle ja lihavalle kropalle. Pitäisi päästä sovittamaan. Ehkä Caramel? Hyvän näköisiä kaikki. Olisi kiva jos sivuilla olisi myös lista myyntipisteistä, koska ihan sokkona en uskalla tilata verkkokaupasta. Sovittamaan pitää päästä ensin.

 6. Omppu says:

  Kiitos tästä! Ostan farkkuja harvoin, eli silloin kun edelliset hajoaa. Tästä seuraa se, että olen joka kerta ihmeissäni mistä saisin hankittua hyvät, sopivat, laadukkaat ja eettisesti tuotetut. Ostopaikat alkoi tietysti kiinnostaa ja oli mahtava huomata että näitä myydään ympäri Suomen kaikissa pienissä vaateliikkeissä. Tämä naistenvaateliikegenre on muuten sellainen, että kautta aikojen niissä on myyty niitä harvoja jäljellä olleita suomalaisia vaatemerkkejä. Tyylivalikoima on usein valitettavan väärä nuoremmalle naiselle, mutta aina joskus löytyy iloisia yllätyksiä kun vain uskaltautuu sisälle ovesta.
  Harmikseni oma paikkakunta löytyi jälleenmyyjien listalta, mutta kyseinen kauppa on lopettanut toimintansa. Pitänee lähteä kauemmas ostoksille.

  Tästä kirjoituksesta paistaa mahtavasti sellainen fakta läpi, että johonkin ihmisen on pakko pukeutua. Halit kaikille jotka yrittää hankkia ekologisesti kestäviä vaatteita, mutta muistetaanhan että itseään ei tarvi väsyttää aiheella jos syystä tai toisesta ei pääse täydellisyyteen.

 7. Karoliina Koo says:

  Nämä vaikuttaa siltä, että voisi olla mun suosikki:
  SUZIE Skinny
  7180-8195
  SUPER STRETCH

 8. Henna Knuutila says:

  Kävin kaikki läpi, vaikea päättää. Ehkä Pirre mun malli. Onko kivijalkaliikettä, saako sovittaa siis?
  Farkkujen ostoa pohtinut 2 vuotta, tää voisi olla sopiva merkki. Hienoa vastuullisuustyötöä näillä!

 9. Kadi says:

  Caramel on täydellisen istuva. Yhdet tummat omistan ja kesäksi olisi kiva saada vaaleat. Kiitos muuten taas hyvästä postauksesta.

 10. Jenni Kemppainen says:

  Kiitos kirjoituksesta! Teet tärkeää työtä äänitorvena.

  Multa(kin) on tämä merkki mennyt ohi. Mutta kiitos tiedosta. Juuri nyt en aktiivisesti ole farkkuja ostamassa, mutta pitäisi kullä käydä kaapit läpi ja poistaa väärät koot. Niitä on niin kiva hillota…

  Noista malleista vois ehkä Pirre olla hyvä. Pitäisi kokeilla oikeasti, kun todellakin on jotenkin Oon ihan väärää mallia kaikkiin farkkuihin! :P

 11. outilespyy says:

  Eipä kestä! Täähän on mulle ihan juhlaa, kun saan promota hyvä tyyppejä ja saan siitä vielä palkkionkin. Tärkeintä on näyttää, että kuluttajalla on todellakin vaihtoehtoja hankkia vaatteensa vastuullisemmin. Stockkalla taitaa olla laajin valikoima Very Nicen farkkuja valikoimissa. Suosittelen käymään siellä, jos haluaa fiilistellä malleja livenä.

 12. Maarit says:

  Cara Skinny tai Fiona ehkä.. Hienoa, että löytyy myös lyhyelle sopivia lahkeenpituuksia. Farkut menee ihan pilalle kun niistä joutuu leikkaamaan 15cm pois, eikä kantapään alla roikkuva lahje kiinnosta.

 13. Päivi says:

  Cara Skinny näyttää sopivalta mallilta. En tiennytkään tätä Very Nice farkuista!

 14. Henna says:

  Minun valintani farkuista olisi malli Cara :)

 15. Tytteli Loukes says:

  Cara voisi olla mulle hyvä. Vaikka melkein kaikki näytti tosi kivoilta. Tekisi mieli lähteä sovittamaan heti! Teininä mulla oli eniten Lee Cooper-farkkuja. Tykkäsin :)

 16. Pillifarkku says:

  Kiitos tästä! Pääsen eroon halpisfarkuistani! En ole hinnoista johtuen pystynyt hankkimaan eettisempiä housuja, mutta Very Nicea pystyn ostamaan. Iäkäs kollega on vannonut VN-fani, olen näitä pitänyt tätifarkkuina. Sitä eivät kyllä ole kaikki mallit ollenkaan! Ja lahkeenpituuskin valittavissa, pure love!!! Cara taitaa olla vartalolleni sopivin.

 17. Annis says:

  Suzie Skinny mustakultaisena oli aika pop! Minullakin on nytkin kaapissa Lee Cooperit. Vaatehyllyssäni taitaa olla peräti kahdet farkut ylipäätään. Toiset betonireiteni saivat hiutumaan hinkkauksellaan rikki, ompelin niihin juuri vahvikeompeleet koko haarojen alueelle. Silti näyttänee siltä, että jossakin kohtaa täytyy taas pöksyvarastoonsa hankkia toiset housut :D

  Minulle iso ongelma on ollut se, ettei lahkeenpituus monissa standardimalleissa yksinkertaisesti riitä. Kun on yhtä aikaa kapea vyötärö, hervoton lantio ja jalkoja enemmän kuin keskivertokirahvilla, harva farkkumalli istuu mitenkään kivasti tai imarrellen. Lee Coopereista löytyi kuitenkin kyllin korkeavyötäröinen malli, joka jousti myös lantiolta ja peräti kyllin pitkällä lahkeella! Ihmeiden aika ei ole ohi!

 18. Omenainen says:

  Caramel slim näyttää istuvalle ja kurveja kiittevälle!

 19. Seija Heinonen says:

  Valintani Very Nice farkuista Legging tai Cara Skinny.

 20. Sanna says:

  Susien skinnyt voisi olla hyvät.
  Asuin 1990 luvulla Viitasaarella. Yritin kovasti pitää shoppailullani Masi Jeansin paikallista tuotantoa pystyssä. Sittemmin olen unohtanut koko merkin. Kiitos muistutuksesta.

 21. Kirsi says:

  Caramel taitaisi olla näiden omien kinkkujen kanssa se paras malli.
  Ilahduttavaa, että yhtiö ponnistelee eettisemmän tuotannon puolesta. Alan vanhat ja parkkiintuneet toimintamallit eivät varmasti taivu hetkessä uusiin vaatimuksiin.

 22. Essi says:

  Very Nice farkuista Pirre tai Suzie skinny malli sopisi tod.näk. parhaiten minulle.

 23. Minttu says:

  Suzie skinny olis ihan mun malli. Hyvä postaus, vastuulliset valinnat on aika vaikeita, kiva että joku tekee töitä sen helpottamiseksi. Kiitos

 24. Kiitos tästä postauksesta! Merkki on tuttu jo vuosien takaa, mutten tiennnyt että on näin vastuullinen brändi! Fiona on mun suosikki.

 25. Hmm says:

  Suzie skinny mustana. Oonkin jo parin vuoden ajan miettinyt, että mistä löytäisin sellaset farkut, joista tykkäisin. Ainakin kuvien perusteella nää vaikuttaa oikeasti hyviltä. Ja olisivat monella tapaa vastuullisetkin vielä

 26. Nella says:

  Jes! Nyt tiedänkin miltä merkiltä käyn kokeileen uusia farkkuja. Ne ovat kenkie ohella yksi inhokki hankinnoistani. Ja jos löytyy hyvät, nii käytän paljon. Teet kyllä meille helpoksi tän, ettei tarvitse kissojen ja koirien kanssa etsiä parempia farkkuja.

  Suzie skinny high rise näyttää siltä mitä käyttööni kaipaisin.

 27. Irina Söderholm says:

  Mulla ei olekaan vuosiin ollut farkkuja, kun ylipainoisena pelkään niiden tuntuvan epämukavilta. Vaikka yritän toki laihtua tässä kesän aikana niin veikkaan, että jokin Curvy-malliston farkuista voisi olla passeli näin ison takamuksen ja reisien kanssa. :)

 28. Sonja says:

  Kiitos postauksesta! En ollut ylipäätään tiedostanut, että kotimaisia farkkuja on edes saatavilla. Ja Virossa ommeltu tuntuu tässä globaalissa maailmantilassa jo ihan omalta takapihalta…

  Caramelit olis mun valinta. Paljon istumatyötä tekevälle tarpeeksi korkeat housut ovat ehdottomat. Niihin tottuminen vei oman aikansa, mutta nyt en enää vaihtaisi takaisin matalampiin.

 29. Kristiina says:

  Cara skinny olisi varmaan mulle hyvä.

 30. Eeva says:

  Legging <3

 31. Merja says:

  Cara skinny vois olla hyvä.

 32. Eija Heikkinen says:

  Muistan Very nice -kaupan jo 80-luvulta yliopiston läheltä (Helsinki) .. asuin Tamperella ja jos Hesa niin Very Nice.
  En muuten tiennyt, että Very Niceja vielä valmistetaan :)
  Mutta nytpä tiedän

  Mä en muista mallin nimeä – mutta ne olivat boot cutit ne ihanimmat aikana, jolloin vedin bootsit jalkaani..
  Those were days ! My friend !

 33. Anastasia says:

  Pirre Straight, musta

 34. Iida Simes says:

  Pirre Ankle St! Mutta monia hyviä oli. Tykkään tummansinisestä ja lyhyistä, kun ne sopii mun bootsien kanssa.

 35. Kirsi Wastimo says:

  Suzie skinny malli näyttäis omanlaiselta. Kyllä kroppa tosiaan on kahden lapsen jälkeen levinny suuntaan jos toiseenkin, mutta se on osa naiseutta ja kunhan on rakastava äiti ja elää suhteellisen terveellisesti, niin eiköhän hyvillä farkuilla saa itsestään hyväksyttävän daamin! Onneksi Very Nice tietää miltä naisen tulee näyttää!!

 36. Nina Metsärinne says:

  Steffi ankle kesäfarkuiksi. Keiteleen tehtaanmyymälä on tuttu :)

 37. Anne says:

  Pirre Straight

 38. Hanna Huovinen says:

  Cara Skinny vaikuttaa kiinnostavalta!

 39. Hepi says:

  Pirrejä on tullut käytettyä useasti

 40. Marinka Thomander says:

  Ehkä suzie skinny. Molemmat merkit mun lemppareita, mutta mallia en osaa sanoa varmaksi

 41. Katariina says:

  Caramel extra high -mallia lähtisin varmaan ekana kokeilemaan.

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta, kaupallisuus ei häirinnyt tässä yhteydessä pätkääkään.

  Kurveista puheen ollen, olisin ikionnellinen, jos yläosasta kurvikkaalle naiselle saisi pukeutumisvinkkejä. Pohjimmiltaan kyse on samaan tapaan istuvuudesta kuin farkuissa, ja sama elastaanilörö on monen rintavan/harteikkaan kohtalo, kun mikään ei oikein istu. Jos olet jo aiheesta kirjoittanut, vinkkaa ihmeessä, ja jos et, avaan aihetta mielelläni käyttäjänäkökulmasta!

  • outilespyy says:

   Kiitos palautteesta! En ole kirjoittanut blogiin koskaan plussakokojen pukeutumisesta tai kaavoituksesta, mutta mulla on olemassa luento siitä. Suosittelen tutustumaan Sohvi Nymanin kirjaan Olet Ihana! Hänellä on myös verkkokurssi vartalotyypin mukaisesta puhkeutumisesta. Kyse ei nimittäin mielestäni välttämättä ole siitä, minkä kokoinen ihminen on, vaan minkä muotoinen hän on suhteessa itseensä (RY-VY-LY suhde). https://sohvinyman.fi/

 42. Kati Uusi-Rauva says:

  Hyvin istuvalta näyttävät kaikki, mutta omaan silmään osuu parhaana Caramel Slim. Muistan Very Nicet 80-luvulta hyvin, ihana logouudistus tehty sittemmin!

 43. Jarna says:

  Edelleen ahkerassa käytössä kierrätyskeskuksen materiaalifarkkulaarista pelastetut ja sittemmin useasti paikatut LeeCooperit. Äitini ja tätieni VeryNicet kulutin puhki teininä enkä niihin kyllä enää mahtuisikaan . Itse ihastuin Carola-malliin nyt.

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

 44. Tuula Polvi says:

  Claudia

 45. RUC says:

  Suzie skinny. Ihan loistavaa, että näitä asioita nostetaan esille! Toi 80 pinnaa on hyvä pitää mielessä.

 46. Minna says:

  Steffi ankle omisivat kivan kesäiset farkut, joita varmasti käyttäisi usein ja loppuun asti :)

 47. Sari says:

  Olen käyttänyt toista kymmentä vuotta vain ja ainoastaan Very Nicen farkkuja. Ja Pielaveden myymälästä farkkuni haen, ihanat myyjät! Kesällä nilkkamittaiset tai caprit ovat parhaita. Joten Staffi ackle.

 48. Sari Laitila says:

  Caramel slim legs

 49. Paula says:

  Pirre straight valkoisena olisi kiva kesäksi!

 50. Riitta Rintala says:

  Suzy skinny high rise ja myös Pirre on hyvä.

 51. Anna says:

  Mustat Caramel-malliset farkut sopisivat mulle varmaan parhaiten ja kävisivät kivasti toimistolla työfarkkuina. Vastuulliseten farkkuhankintojen tekeminen on pirun vaikea laji, tämä merkki vaikuttaa kyllä tosi hyvältä!

 52. Pirjo Ilmavirta says:

  Cara skinny, mustat

 53. Maire P. says:

  Mustat caramel straight ja käyvät mihin tahansa tilanteeseen, luottovaate

 54. Tanja says:

  Cara skinny

 55. Johanna says:

  Korkea vyötäröiset farkut ovat kivoja, niistä kelpaa mikä malli vaan. Minulla oli nuoruudessa Jamekset, miten tulivatkin ne mieleen kun luin tätä tekstiä. :D

 56. onerva says:

  Mun on pakko kommentoida tähän silläkin uhalla että kuulostan ihan kahelilta :D Mutta mulle on tullut todella reilusti painoa lyhyessä ajassa mm. lapsen ja vaikean elämäntilanteen takia (se lohtusyöminen…) ja olen tuntenut oloni kropastani tosi kurjaksi. Ja vielä kurjempaa, kun pitäisi ostaa uusia vaatteita kun vanhat ei mahdu, ja kirppiksiltä ei tahdo löytyä mitään järkevää enää mun kokoisena. Vastuulliset firmatkaan ei oikein tee näitä kokoja. Niinpä olen pukeutunut johonkin trikkomekkoihin yms. ja suunnitellut sitä laihdutusprojektia… Plussakokoisia vaatteita kyllä nykyään saa jo hyvin, mutta ne on aina epäeettisiä ja melko laaduttomia, usein myös tyylittömiä ja rumia. No viime yönä mä näin unta, että sulla oli joku sairaan iso ja upee second hand -liike, missä sä annoit henkilökohtaista tyylineuvontaa ja siihen päälle sai vielä vaatteen muokkaukset. Mä tulin sinne asiakkaaksi ostamaan tavallisia vaatteita, mutta sä suosittelit jotain sähkönsinistä paitahärpäkettä jossa oli huppu, johon oli sellaisilla koristehelmijutuilla kuvioitu riikinkukko! Sitten sä olit ihan että just tän sä tarviit. Mä olin vähän ööh, selvä. :D Ja siis, seurailen vaan aina välillä sun blogia, mutta kaipa tää ettei plussakokoisia vaatteita saa eettisenä tai vintagena vaan kaivelee mua niin paljon että tulee uniin. Mutta jos laitat tuollaisen putiikin pystyyn niin tuun heti asiakkaaksi :D

 57. Katja Kela says:

  Läheskään kaikista malleista ei saa 34:n pituutta ja muutenkaan eivät sovi kaikille. Kiva tietysti, että sopivat leveälanteisille, mutta mua leveälanteisille suunnitellut vaatteet aina puristaa vyötäröstä. Tiukka korkea vyötärö varsinkin, hyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *