wearable art

Painted-coats-blog

Muotiboheemit ovat täällä! Tutkailtuani aikani viime viikolla postaamaani taiteilijaboheemi editorialin, tuli mieleeni, että mitä jos ostaisin taidetta? Tai tekisin sitä itse? Ei kodin seinälle, vaan taiteilijan tekemänä suoraan vaatteelle. Jotta siinä voi kävellä kaupungilla ja antaa muidenkin inspiroitua sen värimaailmasta ja muotokielestä. Chanel esitteli viime kesänä taideopiskelijoitten tyylistä inspiraationsa saaneen malliston, jossa laukut ja klassiset buklee jakkupuvut oli maalattu graffiteilla. Burberry maalasi tänän talveen kelsiturkkinsa, nahkalaukkunsa ja nilkkurinsa 90´s henkisillä isoilla kukkakuoseilla. Julius tilasi miesten pukuihinsa printtimaailman nuorelta graffititaiteilijalta. Sarah Burton on maalannut McQ Alexander McQueen mallistoihin modernia taidetta, sarjakuvia ja graffiteja jo parin sesongin ajan. Samoin Concept Korean tämän syksyn malliston takit oli maalattu modernin taiteen tyyliin.

Taide on täällä ja sen voi laittaa päälle.

Nahkamaaleilla ja nahalle tarkoitetuilla spraymaaleilla ehostetut kirppisvaatteet siis kiinnostavat. Maalien käyttäminen vaatteen kustmoinnissa ei ole ekologista (koska kemikaalit ja ongelmajäte), mutta sitä kannattaa harkita jos sillä pystyy pidentämään kelsitakin, kulahtaneitten muovikorkkareitten tai käsilaukun elämää. Nämä kaikki ovat sellaisia vaatekappaleita ja asusteita joita kirppareille kärrätään vuosittain satoja kiloja, mutta ne eivät oikein myy. Tarjonta ylittää kysynnän mennen tullen eli ne ovat joillekin kirppareille ja tekstiilikeräysorganisaatioille jopa ongelmajätettä. Kulahtaneet muovopintaiset kengät ja krokopintaiset halpiskäsilaukut saa kuitenkin maalaamalla vielä ihan ookoon näköiseksi. Myös kelsiturkit (lammasta) ja kriminturkki saisi pikkuhiljaa tulla taas muotiin, sillä ne ovat oikeasti lämpimiä takkeja talvella ja kestävät kulutusta hyvin.

Päälimmäinen tarkoitus on upgreidata käytetty ja vanha vaate. Eli jos takki, kengät tai laukku on vieä ihan hyvässä kunnossa ja niiden malli käyttökelpoinen, niin harkitse maalaatko vai et. Hyvää vintagea ei mielestäni kannata lähteä käsittelemään uudeksi jos se menee ihan sellaisenaankin. Varsinkaan jos kyseessä on yli 40 vuotta vanha vaate. Minulla on itselläni musta dyykattu kelsitakki, enkä tod aio sitä maalata koska se menee tuollaisena vielä vuosikymmeniä. Mutta jos löydän kelsitakin, joka on hieman likainen tai muuten vanhahtavan mallinen, harkitsen sen maalausta.

Taiteen kuosimaailmaan kannattaa tutustua kirjastossa tai pinterestissä. Minkä tyylisuunnan muodot ja värimaailmat miellyttävät eniten silmääsi. Oletko modernisti, romanttinen vai pidätkö postmodernista taiteesta, street taiteesta tai alkuperäiskansojen kuosimaailmasta. Harjoitukset paperille ja maalaamaan!

Onneksi UFFin euronpäivät alkavat taas maanantaina niin saa testimateriaalia halvalla. Suosittelen myös Fidan lajittelukeskuksen tukkupäiviä (2. luokan vaatteet 0,80€ / kilo). Itselleni lähden etsimään harmaata korkeakauluksista täyspitkää kelsitakkia, johon maalaisin modernia taidetta tai chaneltyylistä graffitia.

//////////////////////////

Painted clothes are here to stay. It seems the artists and bohemians are the new trend setters. Pimp the fall shearing coat with leather paints or leather spray paints. I´m on the lookout for a gray maxi shearing coat. I´d like to upgrade it with some chanel style graffiti. Wear your art.

 

CHANEL, KESÄ / SUMMER 2014:

Painted-coats-chanel-summer-2014-blog

CONCEPT KOREA, SYKSY / FALL 2014:

Painted-coats-ConceptKorea-fall-2014-blog

JULIUS, KESÄ / SUMMER 2014:

Painted-coats-julius-fall-2014-blog

BURBERRY, SYKSY / FALL 2014:

Painted-coats-Burberry-fall-2014-blog

 

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *