Woobs design

*) Kaupallinen yhteistyö Woobsin kanssa. Laskutan palkkion. Postauksen lopussa 100€ lahjakortin arvonta.

Vuonna 2005 silloisen työnantajani mallistossa oli puusankaiset aurinkolasit. Olin niistä aika innoissani ja tilasin itselleni sellaiset. Pettymys oli suuri, kun saatuani ne puuseppämieheni ilmoitti niiden olevan muovia. Puunnäköistä muovia! Harmitti aika paljon, ja kyseiset lasit ovat jääneet siitä lähtien kaivelemaan tyylitajuni perukoille. Toivo heräsi jälleen näin 15 vuotta myöhemmin, kun huomasin uuden asustemyymälän avanneen Helsinkiin Fredalle.

Woobs on 2014 Turussa perustettu puisten laatudesignasusteiden valmistaja. Mallistoon kuuluu tällä hetkellä aurinkolaseja, silmälaseja, kelloja, koruja ja solmukkeita. Woobsin perustajat Samuli Eeva ja Tuomas Lammervo perustivat oman yrityksensä, koska he eivät löytäneet markkinoilta makunsa mukaisia nuorelle miehelle sopivia asusteita. Kaivattiin jotain modernia, kaunista ja skandinaavista. Jotain missä oli kulmaa.

Tuotesuunnittelun päämateriaaliksi valikoitui nopeasti puu, jonka käytöstä Samulilla oli runsaasti aiempaa kokemusta huonekalu- ja sisustustuotteiden valmistuksessa. Ensimmäisinä valikoimiin tulivat puiset aurinkolasit, jotka alkoivat valloittaa Turun katukuvaa keväällä 2015 kaverusten avattua oman verkkokauppansa. Mallistoa viimeisen neljän vuoden aikana kasvatettu aurinkolaseista muun muassa koruihin, silmälaseihin, puisiin rusetteihin (bowtie), kalvosinnappeihin ja rannekelloihin. Samuli ja Tuomas rakastavat puun luonnollisia vivahteita ja yksilöllisyyttä, ja tästä syystä käyttävät ainoastaan aitoa puuta kaikissa tuotteissa.

Woobsin designfilosofian taustalla on ajatus slow-fashionista eli hitaasta kuluttamisesta. Idea on hankkia vain pitkäikäistä, laadukasta ja aikaa kestävää designia. Woobsin kaikilla alihankkijoilla on vastuullisuuden SCS-global sertifikaatti (The Responsible Wood Certification) ja materiaaleilla FSC-sertifikaatit. Forest Stewardship Council on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö ja vastuullisen metsien käytön sertifikaattijärjestelmä. Puussa on asustemateriaalina monta etua. Kellon ranneke on esimerkiksi talvella lämpimänpi ihoa vasten, kuin metalliranneke ja se on erittäin kevyttä.

Woobsin kellot suunnitellaan Turussa ja ne valmistetaan Kiinassa QIMA-auditoidulla valmistajalla, joka mittaa sekä tuotteiden turvallisuutta että työolosuhteita ja työturvallisuutta. Koneistot tulevat Sveitsistä ja Japanista. Kelloilla on kahden vuoden takuu. Aurinkolasit suunnitellaan myös Turussa ja valmistetaan Kiinassa. Eri kaupungissa tosin kuin kellot. Vuonna 2015, kun Woobsin toiminta alkoi, aurinkolasit valmistettiin Suomessa. Nyt menekki on kuitenkin sen verran suurta, ettei niitä ole enää ollut mahdollista valmistaa itse täällä. Siksi tuotanto on siirretty ulkomaille. Linssit tulevat Saksasta, Italiasta tai Kiinasta. Aurinkolasitehtaalla on kaikki samat sertifikaatit kuin kellotehtaallakin eli niiden puumateriaali tulee Australiasta ja uudesta Seelannista vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Puiset korut, puurusetit ja kalvosinnapit valmistetaan edelleen käsityönä Turussa ja niillä on siksi Avainlippu-merkki. Puu rusetteihin ja kalvosinnappeihin hankitaan kotimaiselta toimittajalta, jolla on auditoitu puun alkuperäketju.

Olen ainakin itse huomannut, että investoituani muutamiin laadukkaampiin design-asusteisiin (jo silloin 15 vuotta sitten), olen alkanut pitää niistä myös huomattavasti parempaa huolta, koska niitä arvostaa enemmän. Ne edelliset, vuonna 2009 hankkimani merkkiaurinkolasini olivat edelleen täysin ehjät ja käyttökuntoiset, mutta niiden tyyli ei enää puhutellut uutta keski-ikäistä ja rauhallisempaa minääni. Halusin siis lahjoittaa ne eteenpäin hyväntekeväisyysjärjestölle ja hankkia uudet, arvomaailmaani sopivammat lasit. Laatuasusteen (jälleenmyynti)arvo myös säilyy, vaikka niillä olisi ikää vuosia.

Erityisen iloinen olen siitä, että sain vihdoin oikeasti sen asusteen, minkä perään olen haikaillut jo 15 vuotta, eli puusankaiset aurinkolasit. JA niiden kaveriksi sain myös aivan todella kauniin rannekellon, josta tulee taatusti a conversation piece. Jos tunnet tyyppejä, jotka pukeutuvat arjessaan siistimmin, esim. pukuun ja haluavat saada asustevalinnoillaan keskustelua aikaiseksi, kannattaa vinkata heille Woobsista. Nettikaupassa on nyt menossa välipäiväale.

ARVONTA. Kommentoi alle, mikä Woobsin valikoimasta on lempituotteesi. Arvon kommentoijien kesken 100€ lahjakortin Woobsin nettikauppaan.

Käy sovittelemassa!

Woobs Concept Store Helsinki, Fredrikinkatu 31.

Mähöne x Woobs pop-up store / Mall of Tripla, Fredikanterassi 1.

Woobs Turku, Kävelykatu, Yliopistonkatu 26.

Woobs Raisio, Kauppakeskus Mylly, Myllynkatu 1.

Share


60 responses to “Woobs design”

 1. Tiina says:

  Lemppareita on noi aurinkolasit, tosi hienoy vaikka just noi pyöreät mitkä sullakin kuvassa, mutta jos voittaisin antaisin poikaystävän valita itselleen jonkun noista kelloista – niin hienoja!

 2. Minna says:

  Minulla on woobs:n ihanat aurinkolasit. Ihan parhaat. Rannekello haaveena.
  Woobsin löysin Järvenpään vaatelainaamosta.

 3. Heidi M says:

  Rannekelloja on tullut kaihottua!

 4. Maiju says:

  Camille-aurinkolasit ovat suosikkini!

 5. Vilma says:

  Aurinkolasit on ihania, etenkin Brunot miellyttää silmää.

 6. Elina says:

  Aurinkolasit on kiinnostavia, Feliat miellytti eniten.

 7. Elina says:

  Oi mikä ihana arvonta. Nuo Fiona arskat joko hopeisella tai ruusukultaisilla linsseillä olis aivan täydelliset ❤️

 8. Inkeri says:

  Retro aurinkolasit olis parhaat

 9. Maria says:

  Hienoja monet, mutta rannekello on ollut pitkään etsinnässä ja tässä olisi kyllä jo valinnanvaikeus, kun on monta ihanaa..! Eli siis joku rannekello.

 10. Anu says:

  En pysty nimeämään yhtä lempparia. Kahdet puiset aurinkolasit on, molemmista tykkään kovasti. Rusettikin löytyy ja pari korua (ne on jääneet vähemmälle käytölle). Puisesta kellosta olen haaveillut jo jonkin aikaa.

 11. Minna says:

  Rannekello

 12. Paula says:

  Aurinkolasit näyttävät huipputyylikkäiltä!

 13. Jenna says:

  Cloud-kello näyttää kivalle! <3

 14. Laura says:

  Cloud vaahtera-kello :)

 15. Eira Maijala says:

  Rannekello olisi mahtava saada!

 16. Aino says:

  Camille-aurinkolasit

 17. Sinde says:

  Bruno- ja Felia-lasit, ihan mielettömiä aurinkolaseja!

 18. Svetlana Koivunen says:

  Savana Eebenpuu -aurinkolasit ovat lemppareita.

 19. Kuura says:

  Woobsilla on monta upeaa suht klassista mallia aurinkolaseissa, ensin ihastelin Camillea, mutta Bruno on ehkä paras! Puun ja metallin yhdistelmä vaan toimii.

 20. Henna says:

  Ehdottomasti aurinkolasit! Hyvänä kakkosena tulee korvikset ✌

 21. Ella says:

  Tarvitsen aurinkolasit ja nää ois kaikin tavoin päheet!

 22. Aurinkolasit ja silmälasit. Ekologisuus ja kestävyys.

 23. Janette says:

  Aurora-kello olisi mieleen.

 24. Kati Elisa says:

  Dove ebenpuu rannekello miehelle olisi komea!

 25. Annika says:

  Yoko aurinkolasit

  Ja ihanaa että myös petite-lasit löytyy valikoimista!

 26. Elina says:

  Aurinkolasit tulisivat tarpeeseen

 27. Tanja says:

  Oi, tahdon aurinkolasit

 28. Viivik says:

  Dove-rannekello on omalla haavelistalla, puu on niin kaunis materiaali!

 29. Maarit says:

  Aurinkolasit ja keĺlot näyttää hienoilta.

 30. Mulla on yhdet Woobsin aurinkolasit (ihan parhaat!) ja haaveena olis saada silmälasitkin heiltä

 31. Anni says:

  Aurinkolasit, niille olisi tarve. Puinen rannekello löytyy mutta se on erimerkkinen.

 32. Krista Kanervo says:

  Puisia kelloja hypistelin joulun alla Designkavereilla ja sellaisen hankkimiseen menisi kyllä lahjakortti, jos voitto osuisi kohdalleni! Valinnan vaikeus kyllä iskisi, että minkä valitsisi.

 33. adelheid says:

  Samiskellot miehen kanssa meni jo tilaukseen Nyt himottaa vielä arskat!

 34. Katru says:

  Upeita on kaikki! Miehellä on jo puinen rannekello, joten voiton osuessa kohdalle haluaisin hänelle puurusetin. Sellaisesta haaveiltiin hänelle jo häihin, mutta jäi syystä tai toisesta haaveeksi.

 35. Eveliina Kämi says:

  Kellot kiinnostaisi, erityisesti tuo Dioon-malli. Toki myös aurinkolasitkin kiinnostaa :)

 36. Iida says:

  Felia- tai Camille aurinkolasit ois omaan tyyliin sopivat!

 37. Kaisa says:

  Ensisilmäyksellä rakastuin kelloihin! Ja sulhaselle helmikuun häihin hankimme rusetin ja kalvosinnapit, aivan upeita!

 38. Kirsi says:

  Kellot ja aurinkolasit on makeita!

 39. Anna-Kaisa says:

  Leaf-korvakorut. Todella kauniit!

 40. Tytti says:

  Ihanat kellot herättää mielenkiintoni!

 41. Outi says:

  Puiset kalvosinnapit ovat tyylikkäät. Rusetti (bow tie) on kanssa ainutlaatuisen tyylikäs!

 42. Sofia says:

  Clove tai Dove, suosikkipuulajina Eeben. Timanttisia tuotteita vaikka päämateriaali onkin puu.

 43. Kirsi Honkasalo says:

  Silmälasit ja pähkinäpuiset kellot

 44. JENN says:

  Aurinkolasit tai silmälasisangat olis makeet!!

 45. Anu says:

  Vaikea valinta! Kauan olen heidän puisia aurinkolaseja himoinnut, mutta koska aurinkoa ei ole nyt pahemmin näkynyt, valitsisin itselleni lahjakortilla Cloud kirsikkapuu kellon! Niin ihana!

 46. Kukka says:

  “Felia seeprapuu -aurinkolasit” ovat suosikkini.

  Woobsilla on ihania tuotteita!

  Hyvää tulevaa vuotta!

 47. Karoliina Korhonen says:

  Aurinkolasit ovat minun suosikkeja etenkin Jackie-malli.

 48. Essi says:

  Aurinkolasit ehdottomasti ovat suosikkejani. Etenkin nuo hieman kantilliset jotka sinullakin silmilläsi. Myös kalvosinnapit makeet!

 49. mr says:

  Upeita asusteita ja sen lisäksi, että puu näyttää hyvältä, se myös tuntuu iholla kivemmalta kuin muovi. Kellokin olisi ihana, mutta enemmän käyttöä on aurinkolaseille, ehkäpä eebenpuisille Eden-laseille.

 50. momo says:

  Noi rannekellot on upeita, ja olenkin hankkimassa kelloa, joten pitää suunnata katse Woobsiin! Erityisesti kirsikkapuinen Cloud on mieluinen, mutta loppu, harmistus!

 51. Tanja says:

  Puinen rusetti jo löytyy, mutta haaveena olisi saada woobsin puiset silmälasit :)

 52. Ilo says:

  Sirommat rannekellomallit ovat ihania!

 53. Anne says:

  Hiusten väriin sopiva pieni kello olisi kaunis.

 54. Piia Lindroos says:

  Clove-kello (kirsikka) on kaunis. Jos pitää yksi kaikista upeuksista valita.

 55. Miia says:

  Aurinkolasit. Omistan jo sellaiset ja ne on ihanat. Jos voittaisin lahjakortin, käyttäisin sen silmälaseihin.

 56. Hillamo says:

  Rannekellot näyttää upeilta!

 57. Piia says:

  Clove-kello (kirsikka)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *