Berlin Green Showroom 2013

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-4

SPONSOROITU POSTAUS. Sisältää linkkejä yhteistyökumppanin ja matkanjärjestäjän (Tjäreborg) sivuille.

Tämän kesän kohokohta oli reissu Berliinissä Ethical Fashion Weekin aikaan. Jos olet käynyt niin ymmärrät taatusti mistä puhun. Iz nice. Ehdottomasti lempikaupunkini maailmalla. Peittoaa mielestäni jopa Lontoon, Pariisin ja New Yorkin. Olen jo pitkään halunnut matkustaa Ethical Fashion Weekille. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus, kun voitin Aussie Blog Awardseista Aussome&Unique kategorian viime huhtikuussa. Palkintona oli Tjäreborgin matkalahjakortti.

Muotiviikkojen ensimmäinen catwalk oli 5 tähden Hotel Adlon Kempiskissä järjestetty Green Showroom avajaisnäytös. Green Showroom esittelee Ethical Fashion Weekin parhaimmat ja laadukkaimmat brändit. Showroomiin päästetään vain ns. high fashion merkkejä, jotka kuratoidaan tapahtumaan tiukan seulan läpi. Merkillä on oltava läpinäkyvä tuotteitten valmistusketju, ekologiset materiaalit ja tuotteitten valmistustavat ja eettinen työvoima ja hankintaketju. Yksi em. ei riitä, vaan kaikki on toteuduttava. Lisäksi vaatteitten on oltava kauniita ja designin kunnossa. Tykkään. Mukana oli tänä vuonna 28 merkkiä. Suomea edusti tapahtumassa haute couture ompelutavoistaan tunnettu Vilmava, jonka iltapuvut oli tällä kertaa valmistettu kierrätysmateriaaleista. Hänellä oli näytöksessä yhteensä neljä asua.

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-8

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-7

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-6

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-2

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-5

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-3
OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-SS14-1

Talo oli täynnä kameroita ja tyylliikkäästi pukeutunutta porukkaa. Istumapaikkoja ei enää ollut kun saavuimme paikalle, joten alku ei näyttänyt kovin lupaavalta. Onneksi Vilma, löysi meidät tungoksesta. Olimme näköjään tilaisuuteen sopivalla tavalla pukeutuneita, sillä osa vieraista alkoi taputtamaan kun kävelimme catwalkin läpi peremmälle huoneisiin. Myöhemmin selvisi, kun juttelimme Berlin Street Stylen toimittajan kanssa, että hän oli luullut shown jo alkaneen. Todella vitsikästä. Toisaalta en yhtään ihmettele, sillä Steffin asu oli ihana. Dieselin macrame-mekko (hyvin saman tyyppinen kuin mitä Poola Kataryna tekee) ja puupohjaiset korottomat Jeffrey Campbellin Str8up platformitKlassista. Mielestäni hyvät ja ajattomat vaatteet ovat aina hyvä sijoitus, sillä pitkä käyttöikä ja useat käyttökerrat ovat myös eräs tapa käyttää muotia ekologisemmin. 

OutiLesPyy-Berlin-Green-Showroom-Steffi

Sain hyvät paikat yhdestä oviaukosta, josta pääsin kuvaamaan koko näytöksen ilman esteitä. Jos katsotte tarkemmin näytöksen videota niin oviaukosta voi bongata yhden beigepaitaisen trashionistan selän. :P Mallit oli stailattu aika simppelisti, mutta joskus sitä ei tarvitse enempää kuin huulipunaa ja kapean metallisen hiuspannan takaraivoon. Vilmava edusti taas kunnialla. Muita kiinnostavia merkkejä olivat Johanna Riplinger ja Anais Guille. Johannasta vielä myöhemmin lisää. Katso kaikki Green Showroomin asut täältä.

Olisi kyllä ihanaa saada omiakin vaatteitani tuohon näytökseen… Huoh.


Berlin-Green-Showroom-SS14-5

Berlin-Green-Showroom-SS14-4

Berlin-Green-Showroom-SS14-3

Berlin-Green-Showroom-SS14-2

Berlin-Green-Showroom-SS14-1

Berlin-Green-Showroom-SS14-6

Berlin Green Showroom brändit kesällä 2013:
ALEKS KURKOWSKI
ANAÏS GUILLE
COCCCON
DEEPMELLO
DUTCH BASICS
EDELZIEGE
ELSIEN GRINGHUIS
ESMOD BERLIN
HUMANITY IN FASHION AWARD
ISSIE / B BY WHITE
JOHANNA RIPLINGER
KATHARINA KAISER
KATLEN THIEL
LUXAA
LØNDSTRUPP
MATERIA PRIMA
MYULI
REET AUS / BEXIMCO
ROYAL BLUSH BY JANA KELLER
SCHREIF
STEFANIA MASOTTO BIOMODA
SWISS AFFAIRE
TATJANA PRIJMAK
THEO&MO
THINK!
TONI KOBLEDER
VILMAVA
VYOSNA

Berlin-Green-Showroom-Anais-Guille

Anais Guille on lupaava uusi nimi ekomuodin markkinoilla. Kuva: Berlin Green Showroom

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *