camo denim

Marques-Almeida-denim-camo-stockholm-streetstyle

Olen kirjoittanut aiemminkin Marques Almeidan denimvaatteista, mutta en vaan pääse yli siitä miten hienoja nämä heidän FW13 camoflauge denimit ovat. Loistava tekniikka käyttää denim-tilkkuja ja niitä muita epämääräisenmallisia kangassilppeitä. Käytä max. 3 eri väriä, mielellään yhden värin eri sävyjä. Leikkaa niistä camo-tilkkuja ja yhdistää kappaleet vanhan lakanan päälle ompelemalla ne kerroksittain muutaman millin päästä kappaleen reunasta. Aikaaviepää, kyllä, mutta niinhän kaikki mageet jutut ovat. Varsinkin tuo denim camo kynähame on aikamoinen.

//////////////////

Two seasons later, I still find the Marques Almeida camouflage denim clothes an inspiration. Just the thing to make from similar colored fabric scraps, like different shades of denim.

Kuvat / photos: Marques Almeida / Opening Ceremony / Lolita Says So / The Coveteur / Garance Doré  / Carolines Mode

Garance-Dore_daphne_javitch

Marques-Almeida-denim-camo-1

The-Coveteur-KateFoley-Marques-Almeida

Lolita-says-so-Marques-Almeida

Marques-Almeida-camo-denim-skirt-1

Share


4 responses to “camo denim”

 1. Ompelunoviisi says:

  On kyllä kauniita muutoin, mutta sitä en käsitä, miksi esim. helmat ja pääntiet in jätetty viimeistelemättä. Jostain syystä usein “jätemateriaaleista” tehdyistä vaatteista ei edes yritetä tehdä siistejä (ns. konttorikelpoisia), mikä on mielestäni jotenkin käsittämätöntä ja jopa vanhanaikaista.

  • outilespyy says:

   Mielestäni kaikkea ei ole pakko viimeistellä, ellei vaatteen käytettävyys ja kestävyys kärsi. Olen kyllä aika varma, että tuo kankaan reuna on viimeistelty, mutta ei niin kuin luulet. Denim ei purkaannu ihan noin nätisti jos kudos vain avataan. Tuo vaate on kyllä käynyt läpi muitakin käsittelyjä, kuten esim. kappaleen reunojen kuluttaminen ja peseminen niin, että ne näyttävät ikääntyneiltä ja ajan mukaan rikkoutuneilta. Se onkin sitten eri asia, minkä tyyppinen muodin estetiikka kutakin meistä miellyttää. Olin itse töissä 13 vuotta vaatteitten maahantuojalla konttorissa ja aika monella siellä oli vaatteita, joissa oli raakareunaa tai ne olivat “rikkinäisiä”, “kuluneita” tai “likaisia” yleisilmeeltään. Diesel näki paljon vaivaa ja erikoiskäsitteli vaattensa niin että käsittelyt näyttivät aidoilta ja hienoilta. Vaatteen käsittelyn aitous ja aidonnäköisyys oli itse asiassa juurikin se juttu mikä toi vaatteelle aika paljon lisähintaa. Vaatteita itse paljon kuluttaneena ja käsitelleenä tiedä, että aidonnäköisen lopputuloksen aikaansaaminen vaatii taitoa, tekniikkaa ja aikaa.

 2. Ompelunoviisi says:

  No juu, nimimerkki on tällä kertaa jokseenkin harkitsemattomasti valittu. Ysiriteininä ja farkkusortseja tuntikausia purkaneena olen toki tietoinen denimin kudoksesta ja marinani kumpusi täysin esteettisistä näkemyksistäni. Itse pidä käytössä kuluneista farkuista (pois lukien ne kannan alla reikiintyneet liian pitkät lahkeet), mutta valmiille kulutuksille olen jokseenkin “allerginen”. Vaatteen “likaaminen” tuntuu minusta suorastaan järjen vastaiselta ja on jotenkin surullista, etteivät ihmiset ehdi enää käytössä kuluttamaan omia vaatteitaan. Vallitsevaan konttoripukeutumisen koodiin ei ollut tarkoitukseni puuttua (ne itseäni järkyttävät tehtaalla liatut farkut on nähty usein myös omalla työpaikallani ;) , ainoastaan ilmaista sillä jotain “vähän siistimpää”. No juu kohta kuulostaa jo niin tätimäiseltä, että parempi lopetella :)

  • outilespyy says:

   Saa täällä huudella :D Minua kiinnostaa mitä mieltä te olette näistä postauksistani. Minusta vaattee likaaminen ja rikkominen pitää tehdä niin, ettei se lyhennä vaatteen käyttöikää. Rakastan aitoja, ja iän mukana tulleita kulumia, ja siksi onkin jokseenkin järjetöntä kun vaatefirmat tilaavat uutta ja virheetöntä materiaalia tehtailta vain kuluttaakseen niihin reiän. Käyttäisivät edes 2. laadun materiaaleja tai sitten kierrätettyjä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *