DIY pilkkufarkut

OuliLesPyy-pilkkufarkut-Kotoliving-Thomas-Broumand-4

Keskiviikkona ilmestyi Kotolivingin kevätnumero. Tein lehteen taas ohjeen ja tällä kertaa se oli farkkujen (tai muun vaatteen) pilkuttaminen. Tarvitsin trashionterapiaproggigsen, jossa homma on helppo, mutta se vaatiin keskittymistä ja muutamia tunteja. Pilkkujen painanta oli tähän juuri sopivaa aivojennollaamista. Pilkut eli polka dots ovat muodin klassikko. Ne eivät koskaan mene pois muodista ja niillä voi koristella minkä tahansa vaatteen (farkut, hameen, paidan) mihin kankaanpainoväri tarttuu kiinni.

Materiaalit:
farkut tai muu vaate, johon voi painaa kangasväreillä
kankaanpainoväriä
lautanen tai muu astia
vanupuikkoja
sakset
jätesäkkejä
maalarinteippiä
pitkä viivotin / kartonkia + tussi
kolmioviivain tai suorakulma

KT-pilkkufarkut-materiaalit

Työvaiheet:

1. Suojaa pöytäpinta jätesäkillä. Leikka se auki ja teippaa pöytään kiinni maalarinteipillä. Laita jätesäkki myös farkkujen sisään ettei maali mene siitä läpi. Muista siirtää jätesäkkiä sitä mukaan kun työetenee.
2. Laita kankaanpainoväriä lautaselle ja leikkaa vanupuikot puoliksi.
3. Jos sinulla ei ole tarpeeksi pitkää viivainta, voit tehdä sellaisen kartingista. Merkitse pilkkujen paikat 2,5 cm välein. Pilkkuja voi testata ensin vaikka talouspaperille.

KT-pilkkufarkut-kuva1

KT-pilkkufarkut-kuva2

 

4. Ala painamaan pilkkuja ensin etukappaleelle. Käytä viivottimia apunasi.

 

KT-pilkkufarkut-kuva3

KT-pilkkufarkut-kuva4

5. Kun etukappale on pilkutettu ja kuivahtanut hetken, taita lahkeen sivusauma päällimmäiseksi. Siirrä myls lahkeen sisällä olevaa jätesäkkiä.

KT-pilkkufarkut-kuva5

KT-pilkkufarkut-kuva6

6. Jatka pilkkujen painamista vaatteen takakappaleen yläosaan. Vaate ei ole täysin suora ja symmetrinen, eli joudut täällä hieman joustamaan pilkkujen paikoista. Katsoja ei huomaa kauempaa (kun vaate on päälläsi) onko pilkkujen välillä 2,5 cm vai 3 cm. Kunhan se ovat about tasaisin välimatkoin. Käännä työtä tarvittaessa.

KT-pilkkufarkut-kuva7

7. Jatka lahkeet alas asti takakappaleella, heti kun pilkut ovat kosketuskuivia. Muista taas siirtää jätesäkkiä lahkeen sisällä.

VALMIS!

OuliLesPyy-pilkkufarkut-Kotoliving-Thomas-Broumand-3

 

OuliLesPyy-pilkkufarkut-Kotoliving-Thomas-Broumand-1

OuliLesPyy-pilkkufarkut-Kotoliving-2

OuliLesPyy-pilkkufarkut-Kotoliving-1

OuliLesPyy-pilkkufarkut-Kotoliving-Thomas-Broumand-2

Kuvat: Thomas Broumand.

Share


One response to “DIY pilkkufarkut”

  1. […] Koton viimeisimpään numeroon ohjeen pikutettujen farkkujen tekemisestä ja sitä edeltävään t-paidoista ommellusta maxihameesta (valmistujaisiin!). Check them out, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *