Poropeukalon kukkavaasit

painted-glass-vases-4-copy

Kevät tulee ja sisustusasiat kiinnostelee. Kirppareilla on usein myynnissä koristeellisia lasimaljakoita, lasipulloja ja karahveja. Olen katsonut niitä monta kertaa mutta en koskaan ostanut, koska a) minulla ei ole usein tuoreita kukkia kotona b) en tykkää siitä kun kukkien varret näkyy c) olen laiska. Mutta nyt löysin näillekin mieleiseni DIY-ohjeen. Maljakot ja lasipullot voi kustomoida kodin värimaailmaan ja sisustukseen sopiviksi valuttamalla sisään maalia (esim. maalien jämät edellisistä remonteista). Lasivaasista tulee peittävä ja kaikki ovat nyt samaa sarjaa. Ohjeen vaasit ovat usein pastellinsävyisiä, mutta nämä näyttäisivät ihanina myös mustina tai neonväreissä. Sen verran kannattaa vaaseja katsoa ettei mene maalaamaan mitään arvolasia.. Ehkä alan ostamaan kotiin nyt enemmän kukkia. Maalattuja lasiastioita voi tietty käyttää muuhunkin säilytykseen, esim. toimistotarvikkeille.

Kuvat: Oh So LovelyWhat The Vita ja Pinterest.

painted-glass-vases-8

painted-glass-vases-2

painted-glass-vases-3

diy-painted-glass-vases

painted-glass-vases

painted-glass-vases-6.jpg_effected

Jos hopea taas kiinnostaa niin kannattaa tutustua Krylonin Mercury-maaliin (saa tilattua Amazonista). Sillä saa mistä tahansa lasiastiasta tehtyä aika pienellä vaivalla näyttävän näköistä uusantiikkia. Kuva ja ohjeet: 17apart.

DIY-Antique-Mercury-Glass DIY-Antique-Mercury-Glass-4 DIY-Antique-Mercury-Glass-3

Share


5 responses to “Poropeukalon kukkavaasit”

 1. Iiduska says:

  Tykästyin ideaan ja kokeilin itsekin – yllättävän vaikeaa! :D ajattelin että saisi vain heittää maalit sisään ja pyörittää, mutta ei nyt ihan kun ei tahtonut maali sisälle mennä ja pullot tahtoivat väkisin värjäytyä päältäkin. Lopulta voitto kotiin kyllä, mutta pitää ensi kerralla muistaa suojata pullot ulkoa ja hommata suppilo, ettei kukkakepillä tarvitse maalia valuttaa.

 2. virpi says:

  Hei!Kiinnostuin myös tuosta vaasien “hopeoinnista”,mutta en viitsisi Amazonilta tilata sitä maalia, joten eikö Suomesta saa mistään vastaavaa tuotetta kuin tuo Krylonin maali?

  • outilespyy says:

   En ole nähnyt askartelu-, rauta- tai maalikaupoissa mitään vastaavaa. Mä tilaisin ton Krylonin.

 3. Iina says:

  Hei!

  Nuo maalatut maljakot ovat aivan ihania ja olen tehnyt sellaisia tuleviin häihimme. Ehdin joskus aiemmin jo innostua tuosta Krylonin maalista, mutta valitettavasti sitä ei pysty tilaamaan mistään Suomeen, koska lentoteitse ei saa lähettää spraypulloja :( tuollaiseen ilmoitukseen se Amazonissakin tökkää. Tosi harmi, koska DIY-puuhastelijoita tuo kiinnostaisi ihan varmasti täälläkin!

  • outilespyy says:

   Eli ainoa mahdollisuus saada niitä tänne, on jonkun matkatavaroissa. Saahan siellä kuljettaa hiuslakkojakin..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *