yalo

YALO-Alchemist-OutiLesPyy-4s

Postaus tehty yhteistyössä Yalon ja Suomen Blogimedian kanssa. Sain Yalolta lahjakortin heidän nettikauppaan. Postauksen lopussa on alekoodi!

Kirjoitin jokin aikaa sitten jutun suomalaisista ekonettikaupoista ja missä heillä olisi skarppaamisen varaa. Yksi jutun hyvistä esimerkeistä on ekonettikauppa Yalo, sillä olen aina pitänyt heidän valikoimastaan ja visuaalisuudestaan. Yalo on nimenomaan keskittynyt vaatteiden myyntiin, mikä on mielestäni ihanaa, sillä eihän ekologinen tyyli voi perustua vaan käsintehtyihin koruihin ja laukkuihin. He selvittävät kaikki myytävien tuotteittensa taustat puolestasi ja antavat vinkkejä ekologisempaan muotiin. Kolmekymppinen, vuosi vuodelta mukavuudenhaluisempi muodin ammattilainen haluaa, ettei vaatteet kiristä, mutta nättiä ja tyylikästä pitäisi olla. Retrokuosit eivät kiinnosta ja taidetätimekokkojenkaan aika ei ihan vielä ole. Enhän edes käytä mekkoja tai leggareita. Yalon valikoimista löytyy kaikki kovat kotimaiset (Nurmi, Vietto, Costo, Sanna Hopiavuori, Piia Hänninen, MUKAVA, Lille, Poola Kataryna, MOIMOI, Erika Works…), mutta myös ihania ulkolaisia kuten Kuyichi ja Camilla Norrback Ecoluxury.

Yksi heidän kauttaan löytämistäni lempimerkeistä on Alchemist. Caroline Mewen mallistot ovat rentoja, yksinkertaisia ja mukavia. Myös väripaletti on minulle täydellisen hillitty.  Käytin Yalolta saamani lahjakortin tilaamalla kierrätetystä denimistä neulotun takin. Se oli SS14 malliston lemppari, kun selasin malliston kuvia läpi keväällä. Neuletakissa yhdistyy moni asia mistä pidän. Sinisen sävyt, denim, kierrätetty lanka ja neuleet. Aikalailla täydellinen kotitakki. Sopii korkkareitten tai villasukkien kanssa. En ymmärrä miksei kierrätetystä denimlangasta valmistettuja neuleita ole kaikkien mallistoissa. Ne ovat hullukauniita ja niin mukavia. Neulehan on tavallaa zero waste, you know. Alchemistin ensi syksyn mallisto näyttää myös todella upealta. En malta odottaa kun se saapuu myyntiin.

Yalossa on nyt alennusmyynti ja syksyn uutuudet tekevät tuloaan kauppaan. Käy vilkaisemassa mitä sieltä löytyy. Yalo tarjoaa teille nyt parin viikon ajan -15% alen koodilla OUTIP. Alennuksen saa myös ale-tuotteista ja se on voimassa kuun loppuun 31.8. saakka. Yaloa voi seurata myös Facessa ja Instagramissa.

///////////////////

Yalo ecological and ethical web shop gives all my readers -15% off (even from sale pieces) until the end of the month. Code OUTIP. The English website should be up and running next week.

YALO-Alchemist-OutiLesPyy-5

 

YALO-Alchemist-OutiLesPyy-9

YALO-Alchemist-OutiLesPyy-2

YALO-Alchemist-OutiLesPyy-8

YALO-Alchemist-OutiLesPyy-3

YALO-Alchemist-OutiLesPyy-10

YALO-Alchemist-2

YALO-Alchemist-4

YALO-Alchemist-1

YALO-Alchemist-6

Share


2 responses to “yalo”

  1. Omppu says:

    Olikohan tuo takki jo loppuunmyyty kun sitä ei näy nettikaupassa? Kiva kun pidät tätä blogia ja tuot esille ekologisia vaihtoehtoja vaateostoksiin. Itse elän toivossa että vielä jonain päivänä kolahtaa ja löydän jotain itsellenikin sopivaa. Ongelmia on monia. Ensimmäinen on se, että kotikaupungissani on vain halpavaatekauppoja ja muutama kalliimpi muttei yhtään ekovaatekauppaa, eikä noista kalliimmista löydy mitään sopivaa itselleni. Minä kun tykkään käyttää värejä. Musta väri on ehdottomasti ei-ei, koska se tekee naaman täysin värittömäksi. Yläosan pitää olla tietyn mallinen, koska olen Y-vartalotyyppiä. Kirpputoreilta ei täällä meillä päin löydy juuri koskaan laadukkaita vaatteita vaan pelkkiä halparytkyjä. Ja kirppikseltä hankitut diy-projektit ovat kaikki jääneet tekemättä joten en niitä enää hanki. Käytännössä ostan vaatteet joskus kirpputorilta ja joskus niistä tavallisista vaatekaupoista. Ekovaatenettikaupat olisivat yksi vaihtoehto, mutta kun ne tahtovat olla mallistoiltaan edelleen kovin kapeita ja muutenkin netistä ostaminen on melkoista arpapeliä. Joku ekovaatteiden “zalando” olisi tietysti kiva, olisi väriä ja valikoimaa ;). Suomalaisia pieniä suunnittelijoita olen yrittänyt alkaa metsästää. Mielestäni heidän kannattaisi perustaa yksi mahdollisimman iso nettisivusto tai yhteinen nettikauppa sen sijaan että jokainen myy vähän omilla sivuillaan ja muutamalla pienellä jälleenmyyjällä.

  2. Omppu says:

    Niin ja pisteenä i:n päälle olen surkea yhdistelmään vaatteita. Tarvisin varmaan jonkun vaateneuvojan itselleni. Tykkään blogissasi eniten postauksista joissa kerrot vaatteiden alkuperästä tai jaat tietoa siitä miten tunnistaa hyvän vaatteen. Tyyli meillä on kuitenkin vähän erilainen enkä harrasta DIY-tä, joten varsinaiset muotijutut jää lukematta, tunnustan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *