diy trend – barrette

diy-trend-hair-clip-barrette-cover

Vietin teinivuoteni 90-luvun alussa. On ollut sangen mielenkiintoista seurata sen ajan trendien hidasta paluuta nykynuorison suosioon. Viimeisin 90´s trendibongaukseni on hiusklipsu (Engl. barrette). Näin sellaisen Love Aesthetics blogissa ja kommenttilootan perusteella tämän tukka-asusteen paluu osui ja upposi. Tämä pieni hiusten klipsikoriste patentoitiin jo 70-luvun alussa, mutta se löysi tiensä valtamuotiin vasta 90-luvulla, kun hiuksiin oli muodikasta laittaa isoja koristeita ja käyttää niitä muotoilemaan kampausta. Hiusklipsu saattoi olla metallia, muovia tai esimerkiksi kankaasta valmistettu rusetti. Tämän hetken minimlistiseen pukeutumiseen hiuskoriste sopii mainiosti, kylläkin yksinkertaisempana ja modernimpana versiona. Se on itseasiassa erittäin käytännöllinen ja nopea tapa sipaista tukka kiinni yhdellä huitaisulla. Koruja käyttämättömälle tyypille hiusklipsu on taas erinomainen tapa koristella lookkinsa ilman korvissa tai kaulassa roikkuvia killuttimia. Merenrantakaupungeissa asuva taas arvostaa klipsua talven ja tuulen takia, sillä se estää tukan sotkeentumisen matkalla töihin. Hiusklipsuja tehtiin aikanaan paljon myös itse, sillä oli mageeta saada itselleen juuri sellainen hiuskoriste kuin mikä omaan tyyliin sopii. Ennustankin tämän trendin tulevan takaisin kaupunkikuvaan. Sekä halpaketjujen koruhyllyihin, että muodikkaana diy projektina meille jotka halutaan tehdä itse. Minä valmistan omani tietenkin kierrätysmateriaaleista, tod näk nahasta. Kirppiksiltä löytyy paljon näitä tukkaklipsejä, joita voi käyttää pohjina, maalata tai koristella kierrätyskankailla tai rikkinäisillä koruilla. Millainen sinun hiusklipsusi olisi?

 

/////////////////////////

 

I grew up to my teens in the late 80´s and early 90´s. It has been nice to see some of the fashion trends from that era coming back to mainstream fashion. The latest thing I´ve seen is the classic hair barrette. I saw it at Love Aesthetics blog and judging from the comments, they loved it. I remember it being actually quite practical. You could pull your hair back in seconds and there were a multitude of different looks to choose from if you had more time. This is the perfect accessory for windy cities and it can be used as decoration if you don´t prefer to use any jewelry. Back in the day barrettes were a popular diy project, so I predict this accessory will be back. On the streets, cheap chain fashion shops and diy fashion blogs. I will make mine our of recycled materials of course, probably from leather. You can source all the materials from second hand stores for a few bucks.

diy trend hair clip barrette 9

diy trend hair clip barrette 8

diy trend hair clip barrette 7

diy trend hair clip barrette 6

diy trend hair clip barrette 5

 

diy trend hair clip barrette 3

diy trend hair clip barrette 2

diy trend hair clip barrette 1

Share


One response to “diy trend – barrette”

  1. Emma Wilde says:

    Hei nyt alkoi tehdä tuollaista mieli. Näitä pyörii vanhempien luona paljon, koska äidillä on ollut viimeiset kymmenen vuotta puolipitkä tukka. Ehkä voisin “lainata” sieltä yhden ja vähän askarrella. Ajattelin ensin, että minimalistinen kiitos, mutta sitten näin tuon viimeisen ja totesin, että ehkä pieni draamakin olisi aika ok ;)

    http://www.thewildethings.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *