käsityöristeily

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 22

Olimme tällä viikolla Burdan järjestämällä käsityöristeilyllä Silja Serenadella luennoimassa Remake EkoDesignin Paula Malleuksen ja pitämässä työpajaa. Huippureissu. Työpajan teemana oli tietenkin kierrätyskäsityöt ja valmistimme kahden päivän aikana suuren (2,5m x 1,5m) kokoisen seinävaatteen vanhoista vaatteista, nauhanrippeistä, napeista ja pitseistä. Tekniikka on sinällään mainio, sillä siihen voi käyttää juurikin kaikkea sitä pientä silppua ja likaisia vanhoja vaatteita mitkä eivät enää sellaisenaa kelpaa minnekään muualle. Mitään materiaaleja ei ostettu uutena. Seinävaatteen pohjana toimi kaksi vanhaa lakanaa, johon kuvio oli piirretty tussilla. Käsinompelua tulee tietenkin useita kymmeniä tunteja yhdeltä ihmiseltä, mutta mielestäni palkintokin on sen mukainen. Kun tämä seinävaate saadaan valmiiksi (kantattu ja vuoritettu), kuvaamme sen nätisti ja järjestämme siitä huutokaupan syksyn ja talven aikana. Otimme kaikkien työhön osallistuneitten henkilöitten nimet ylös ja ne kirjoitetaan seinävaatteen taakse. Remake EkoDesign lahjoittaa huutokaupan tuoton Lastensairaalle.

“Ompeluseurat olivat naisten facebook ennen kun internet keksittiin.”

Käsityöt ja yhdessätekeminen ovat olleet varsinkin naisille jo vuosisatoja tutustua ja jutella samalla kun sormet luovat uutta. Ompeluseurat olivat naisten facebook ennen kun internet keksittiin. Ne olivat tapa olla yhteydessä, kysellä kuulumisia ja neuvoja. Paula piti laivalla luennon siitä miten käsitöitten tekeminen parantaa keskittymiskykyä, opettaa läsnäolon taitoa, rauhoittaa mieltä (terapeuttista) ja ruokkii mielikuvistusta ja luovuutta. Risteilyllä oli mukana satoja marttoja, joten pöydän ääreen istahti naisia kaikista ikäluokista. Parhaimmillaan kolme sukupolvea samasta suvusta. Puhuimme elämästä, virkkaamisesta, tahranpoistosta, kierrätyskäsitöistä ja vaikka mistä. Minun luentoni käsitteli kierrätyskäsitöitä ja niiden estetiikkaa. Halusin omalta osaltani korostaa myös käsitöitten ekologisuutta, sillä se on harrasteissa ihan yhtä tärkeää kuin ostaessa vaatteita tai ruokaa. Palaan huutokauppaan vielä myöhemmin.

Kiitos Tiia kun otit kuvia!!

—————————————————

This week we spent on a craft cruise at Silja Serenade organized by Burda Style magazine. Craft events and evenings are not about crafts. They are about being together, doing things together, learning to be present in the moment and improving your concentration. We made a hand sewn union jack flag from recycled clothes and fabric scraps in a trashion workshop. This will be a life size flag wall hanging when it is finished. This technique is perfect for using dirty old clothes and fabric scraps, ribbon ends, buttons and other textile materials to make them to on one fabulous piece. The idea was to make something together that we could auction and give the money to charity. I´ll post more photos and details of the auction later this fall and winter. Profits will be donated to charity (childrens hospital in Helsinki).

#trashion #recycled #ecofashion #interior #outilespyy @outilespyy @remakeekodesign

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 23

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 11

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 9

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 26

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 1

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 2

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 4

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 5

 

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 12

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 6

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 7

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 10

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 8

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 13

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 14

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 15

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 16

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 19

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 20

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 21

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 24

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 27

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 28

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 29

Burda risteily 2014 OutiLesPyy Remake EkoDesign 30

Share


5 responses to “käsityöristeily”

 1. Katja says:

  Kitos inspiroivasta läsnäolostasi risteilyllä. Olet itse parasta PR:ää sanoillesi! Oli niin mielenkiintoista kuunneltavaa sinun luentosi, että uskon sen muuttaneen ajatuksiani pysyvästi. Päähäni iski ideoita kuin ukkosella salamoita!

 2. Laura says:

  Olisipa ollut mukavaa olla mukana! Missä ilmoittelet työpajoistasi? Suurin osa on ikävä kyllä mennyt minulta ohi, vaikka tätä blogia luenkin säännöllisesti.

  • outilespyy says:

   Lähinnä Facebookissa. Jaan sinne tapahtuman face-linkin aluerajauksella Suomi tai kohdekaupunki (esim. Oulu / Turku).

 3. Maiju says:

  Hauska oli lukea tämä. Kun olin aiemmin “syvällä” paperiaskartelun maailmassa, järjestimme vastaavia juttuja paljon. Me myös ollaan jossain vaiheessa oltu vastaavalla risteilyllä, mutta paperiaskartelun maailmassa ;)
  p.s. nähdään i love me:ssä ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *