katariina gild tallinn

Katariina Gild ceramics Tallinn 11

Tallinna on ihana paikka mennä viettämään aikaa ystävien kanssa. Kävin siellä viime kesänä silmäleikkauksessa ja nyt uudelleen välipäivinä moikkaamassa vanhaa frendiä. Ilma oli kuin joulumainoksesta ja lunta satoi hiljalleen koko päivän. Tietenkään et ottanut siitä ainuttakaan kuvaa, sillä ystävänä menevät blogin edelle, enkä tajua ikinä ottaa kameraa esille kun hengaan heidän kanssaan. Tallinnassa yksi mainioimpia puolia on se, että sieltä tuntuu löytyvän aina joku uusi ravintola tai kauppa joka reissulla. Kaikki pienet sivukadut on luuhattava läpi ja mentävä myymälöihin sisälle. Tämän kerran jackpot oli keramiikkaliike Katariina Gild vanhassa kaupungissa.

Olen viime vuosina tykästynyt taideastioihin ja sisustustekstiileihin, kuten ryijyihin. Sen on pakko johtua iästä ja veikkaan tilan vain pahenevan kun 40 tulee plakkariin parin vuoden päästä. Minusta on tullut taidetäti. Yleensä käyn myymälöissä vain katselemassa ja ihastelemassa, sillä tuotteiden hintalaput ovat monesti budjettini yli. Teenkin suurimman osan sisustushankinnoistani Fidalta. Mutta ei tällä kertaa. Hyppäsin melkein housuistani kun tajusin, että Katariina Gildin keramiikka maksoi Pentikkiä vähemmän ja jee, minulla olisi kerrankin varaa ostaa sieltä muutakin kuin vain puolikas tuikkukuppi. Nyt mukaan lähti tuliaisiksi muutama lautanen ja tuikkuastia ja itselle pieni koristelautanen sormuksiani varten. Ihmettelimme vielä kotimatkallakin, miten paikallisilla käsityöyrittäjillä on varaa myydä tuotteitaan niin halvalla, mutta tulimme siihen tulokseen, että eestiläinen yritysverotus ja alvikanta on pakko olla matalampi kuin Suomessa. Myös liiketilojen vuokrahinnoilla on suuri vaikutus.

Jos menette käymään Tallinnassa, niin piipahtakaa täällä. Katariina Gildin työt on mielestäni hyvällä maualla tehty ja olisin ottanut sieltä mielelläni mukaani useampiakin töitä, sekä seinälle että käyttöesineiksi. Reissun ruokailu kannattaa hoitaa Manna La Roosassa.

 

Katariina Gild
Savikoda Ceramics
Vene 12, 10123 Tallinn, Eesti
+372 641 84 75
e-mail: [email protected]

Tämä ei ole sponsoroitu postaus.

Katariina Gild ceramics Tallinn 1

Katariina Gild ceramics Tallinn 3

Katariina Gild ceramics Tallinn 4

Katariina Gild ceramics Tallinn 5

Katariina Gild ceramics Tallinn 2

Katariina Gild ceramics Tallinn 6

Katariina Gild ceramics Tallinn 7

Katariina Gild ceramics Tallinn 8

Katariina Gild ceramics Tallinn 9

Katariina Gild ceramics Tallinn 12

Katariina Gild ceramics Tallinn 10

 

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *