Replay jääkristallikäsittely

replay-denim-zero-

Farkkujen kulutukset ovat viime vuosina olleet paperilla useampaan otteeseen. Syy tähän on denimin kulutuskäsittelyjen epäterveellisyys (hiekkapesu) niitä valmistaville työntekijöille, makean veden kulutus ja erilaisten käsittelujen ympäristövaikutukset. Denim blog kertoo, että nyt Replay on kehittänyt uuden teknologian, Replay Denim Zero, joka perustuu kullä veteen, mutta sen viileämpään muotoon eli jäähän. Farkut kulutetaan samaan takaan kuin hiekkapesussa, eli puhaltamalla kankaan pintaan kuluttavaa ainetta, tässä tapauksessa jäätä. Kulutustekniikan sanotaan olevan ekologisempi sekä hiilipäästöjen, että vedenkulutuksen puolesta. Kuulostaa todella hyvältä ja loogiseltakin, mutta koska en onnistunut löytämään tekniikasta mitään muita tai tarkempia valmistusraportteja, oletan jossain olevan koiran haudattuna.

Harmittaa ainakin se, että tällä tavalla kulutetut naisten farkut ovat vaan 11oz. ja miesten 12 oz. Jos nämä luvut eivät sano sinulle mitään niin ne ovat ns. denimin unssimääriä, eli mittaavat sitä kuinka paksua denim on. 10 oz. on hyvin ohutta (paitisvahvuus) ja siitä ei minun mielestäni pitäisi valmistaa housuja ollenkaan, koska se on liian ohutta kestämään mekaanista kulutusta. 11-12 oz. on keskivahvaa ja 14 oz. paksumpaa denimiä. Tuota 14 unssista käytettiin mm. paljon 80-ja 90-luvuilla mikä selittää sen että niitä farkkuja on vielä kierossa kirppareilla ja ne ovat kestäneet kulutuksia, käyttöä ja pesua.

replay-denim-zero-1

Anyway, jos tämä onkin ihan hyvä juttu ja denimille on vihdoin keksitty ekologinen tapa kuluttaa farkut aidostikuluneen näköiseksi, niin toivon, että Pure Waste ottaa myös tämän teknologian käyttöönsä. Minua ainakin kiinnostaa 100% kierrätetty denim, joka on jäällä kulutettu. Jos se nyt vaan on mahdollista.

REPLAY DenimZero° from REPLAY on Vimeo.

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *