Berliinin kirpputorit

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-7

SPONSOROITU POSTAUS. Sisältää linkkejä yhteistyökumppanin ja matkanjärjestäjän (Tjäreborg) sivuille. Arvonnassa onni suosi Hanna-Leenaa, joka voitti 100 euron matkalahjakortin. Onnea voittajalle!

Tämän kesän kohokohta oli reissu Berliinissä Ethical Fashion Weekin aikaan. Jos olet käynyt niin ymmärrät taatusti mistä puhun. Iz nice. Ehdottomasti lempikaupunkini maailmalla. Peittoaa mielestäni jopa Lontoon, Pariisin ja New Yorkin. Olen jo pitkään halunnut matkustaa Ethical Fashion Weekille. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus, kun voitin Aussie Blog Awardseista Aussome&Unique kategorian viime huhtikuussa. Palkintona oli Tjäreborgin matkalahjakortti.

Berliinistä löytyy paljon kirppareita ja second hand liikkeitä keskieurooppalaiseen tapaan. Tässä kaupungissa en edes vaivautuisi tavallisiin ketjuliikkeisiin, vaan suuntaisin suoraan itään. Ehdottomasti paras on Stiefel Kombinat Prenzlauer Bergissä. Myymälä on pieni, mutta siellä on about yksi kaikkea. On vaatteita, sisustustavaroita ja kenkiä katosta lattiaan. Liike on helppo bongata kadulla, koska myymälän eteen on pinottu parimetriset kasat vanhoja matkalaukkuja. Siellä kannattaa vierailla arkena, jotta sunnuntaina ehtii puistokirppiksille. Viimeksi ostin sieltä repullisen niititettyjä 50-luvun henkareita, joita oli sitten kiva selitellä Tegelin turvatarkastuksessa.. Kadun vastakkaisella puolella on UFF eli paikallisittain Humana. Berliinissä on myös euroopan suurin second hand tavaratalo, Frankfurter Torin Humana. Kutsun myymälää tavarataloksi, sillä se on talo, tai oikeastaan kokonainen viisikerroksinen toimistorakennus, joka on muutettu kirppariksi. Minulta siellä kului n. 2h edellisellä reissulla.

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-8

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-6

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-5

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-4

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-3

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-2

OutiLesPyy-Berlin-Stiefel-Kombinat-1

Sunnuntaipäivä aloitetaan Berliinissä brunssilla. Seuraamme ihastutti koko viikonlopun valloittava viiksivallu nimeltä Max, jonka olimme bonganneet edellisenä iltana yksistä Fashion Weekin bileistä. Hän oli ainoa joka oli pukeutunut mielestäni oikein iltaan – laittamalla silinterin päähän ja vahaamalla viikset dalimaisesti rullalle. Oikein. Lempikahvilani Elfida Friedrichshainissa, tarjoaa alle kympillä maukkaan ja erittäin monipuolisen aamiaisen, joka ei jätä kasvissyöjiäkään kylmäksi. Tarjolla on kaikkea mahdollista. Ruoka on ollut joka kerta erittäin hyvää, eikä mikään laatu ole päässyt loppumaan, vaikka tulisitkin syömään vasta iltapäivällä. Tällä kerralla meitä kyllä hieman nauratti, kun tarjoilija ei ollut kuullutkaan konseptista nimeltä Mimosa (kuohuviiniä ja appelsiinimehua), vaan se tarjoiltiin tavallisen viinin kera. Jännä.

OutiLesPyy-Berlin-Elfida-brunch-2

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-1

OutiLesPyy-Berlin-Elfida-brunch-4

OutiLesPyy-Berlin-Elfida-brunch-3
OutiLesPyy-Berlin-Elfida-brunch-1

Elfidan brunssin jälkeen on viereisessä Boxhagener Platzin puistossa sunnuntaikirppis. Koko puiston ympäristö täyttyy torimyyjistä, joilla on tarjolla vanhaa tavaraa, vaatteita, antiikkia, koruja, mitä vaan. Tällä kertaa mukaan tarttui simpukoista tehtyjä sormuksia, rannerenkaita ja kauriinsarvet. Koko Friedrichshainin alue on täynnä pienempiä vintageliikkeitä ja paikallisten merkkien designkauppoja, joten arkipäiviä kannattaa viettää kiertelemällä pikkukaduilla.

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-12

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-2

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-11

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-10

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-9

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-8

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-7

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-6

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-5

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-4

OutiLesPyy-Berlin-Boxhagener-Platz-3

 Mm. Trash Schick on yksi alueen second hand suosikeistani. Myymälä, jonka edessä on sateenkaarioksennuksen värinen rekki, jossa lukee “Hippie to go” ei voi olla huono liike. Myymälässä ei ollut henkilökuntaa sisällä, mutta menimme silti sisään kiertelemään. Steffi löysi itselleen tyylikkään strutsinuntuvahatun. 15 minuutin jälkeen, kun ketään ei edelleenkään näkynyt kassan takana, Steffi kävi kyselemässä kadulla aurinkoa ottaneilta jäbiltä “Does anyone work here?” ja sai vastaukseksi naurunsekaisen “joo se tulee 10 minsan päästä..”. Perusberliiniä. Ei ole kiire jos aurinko paistaa, mutta kaverit katsoo perään.

OutiLesPyy-Berlin-Trash-Schick-4

OutiLesPyy-Berlin-Trash-Schick-5

OutiLesPyy-Berlin-Trash-Schick-1

OutiLesPyy-Berlin-Trash-Schick-3

OutiLesPyy-Berlin-Trash-Schick-2

Jos tulee vielä kierroksen jälkeen nälkä, suosittelen Gobi-nimistä thaimaalaista, joka sijaitsee aivan korttelin päässä Elfidasta. Syöminen ja juominen Itä-Berliinissä on edullista. Selvisimme lähes kaikista aterioista alkuruokineen ja viineineen päivineen alle parinkympin per lätty. Luksusta. Berliinin viides second hand must-go on Mauer Parkin bulevardikirppis Mittessä. Kirppis on auki joka sunnuntai klo 8-18. Kadun varrelle kerääntyy silloin paljon antiikki- ja vintagekauppiaita. Hinnat ovat hieman Friedrichshainin tasoa kalliimpia, mutta tavarat erittäin laadukkaita ja vintagefanaatikoille ja keräilijöille mielenkiintoisia.

OutiLesPyy-Berlin-Gobi-2

OutiLesPyy-Berlin-Gobi-3

OutiLesPyy-Berlin-Gobi-1

Share


2 responses to “Berliinin kirpputorit”

  1. Satu says:

    Siis vau. Mulle nyt heti tollaisa henkareita. Mielellään myös matka Berliiniin. :)

    • outilespyy says:

      Arvaa vaan paljon niitä turvamiehiä nauratti kentällä. “Avaisitteko laukkunne?” ….”Henkareita..? Repullinen..?” ….”En voinut vastustaa, ne olivat niin halpoja.” :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *