DIY nyörimatto

narumatto abeautifulmess 1

Kukapa ei rakastaisi kodin sisustusprojekteja näin kesän kynnyksellä. Eipä ainakaan minulle ole tullut aiemmin mieleen, että voisin ommella ompelukoneella kotiini kauniin lattiamaton nyöristä ja kangassuikaleista. A Beautiful Mess blogissa näytetään miten tämä on mahdollista. He käyttivät siihen metritavarana ostettua kangasta, mutta minä tekisin trashion-version tästä käyttämällä ohuesta denimistä eli vanhoista farkuista leikattuja suikaleita. Denimin väri on isänmaallisen sininen ja pienet värierot farkuissa eivät haittaa. Päinvastoin, fiilis on ihanan räsymattomainen, mutta sen voi valmistaa ilman kangaspuita. UFFin euronpäivät ovat nyt menossa eli siellä kannattaa piipahtaa hakemassa edullista materiaalia. Myös Kierrätyskeskuksen ilmaispuolelta saa vanhoja ja rikkinäisi farkkuja ilmaiseksi.

Kuvat ja ohje: A Beautiful Mess.

narumatto abeautifulmess 2

narumatto abeautifulmess 5

narumatto abeautifulmess 3

narumatto abeautifulmess 4

Share


4 responses to “DIY nyörimatto”

  1. Emma Wilde says:

    Todella nätti matto, vaikka omaan keittiöön sopisi kyllä paremmin pitkä ja kapea matto. Onneksi äitillä on omat kangaspuut ja onpa mamma niiden kanssa aika velho tekemäänkin. Hyvä kuitenkin, että ohjeita ompelukoneella toteutettavan “räsymaton” tekemiseen löytyy, sillä luulisin että kotikangaspuut alkavat käydä uhkaavasti vähiin…

    http://thewildethings.com

  2. Tosi kiva idea! Ihanan räsymattomainen, vaikka tosiaan ei ole kangaspuita nähnytkään.

  3. Aika näpsäkkä. Nyöriä vois tehdä myös näin – http://mypoppet.com.au/2014/04/scrapbusting-handmade-scrap-fabric-twine.html Ja miksipä ei vois ommella myös suorakaiteen muotoista mattoa! Tämä meni testaukseen oitis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *