Neurootikon pilkkufarkut

Free-People-polka-dot-Bali-flare-denim-8.jpg_effected

Toinen magee DIY idea minkä bongasin tänään Free Peoplen sivuilta on Bali Flare farkut. Kauempaa katsottuna ne näyttävät kirjailluilta tai niititetyiltä, mutta nettikaupan lähikuva paljastaa niiden olevan pilkulliset! Hippiflare ei ole ihan meikäläisen lempimalli farkuissa, mutta voisin hyvin kuvitella tämän painantatekniikan näyttävän aika upealta missä farkkumallissa tahansa. Suunnittelisin ensin kuvion paperille ja sitten hahmottelisin sen kevyesti lyijykynällä (lähtee pesussa pois) farkun pintaan. Alueet täytetään sitten töpöttämällä kangasväriä vanupuikolla. Jos valkoiset pilkut tuntuvat liian näkyviltä, vaihtaisin painovärin valkoisesta vaaleaan harmaaseen tai hopeaan. Tai esim. kokeilla tummansinistä todella vaaleisiin farkkuihin. Värisävy kannattaa testata ensin johonkin denimtilkulle ennen kun painaa farkut. Ja meneehän koko farkkujen käsittelyyn hetki jos toinenkin, mutta tiedän kokemuksesta että tämän tyyppinen kankaanpainanta on sangen terapeuttista. Pakko kokeilla ennen kesää vaaleisiin farkkuihin!

Kuvat: Free People ja Pinterest.

Free-People-polka-dot-Bali-flare-denim-12.jpg_effected

Free-People-polka-dot-Bali-flare-denim-2.jpg_effected-001

Free-People-polka-dot-Bali-flare-denim-3

Free-People-polka-dot-Bali-flare-denim-1

Share


4 responses to “Neurootikon pilkkufarkut”

 1. unikuu says:

  hmm.. voisi myös toimia kloriitilla ja pumpulipuikolla..

  • outilespyy says:

   Kloritella on tapana levitä kankaalle. Siitä on vaikeaa saada noin tarkkareunaista jälkeä. Mutta jos haluaa utuisen printin niin sitten! :)

 2. tarja kirjalainen says:

  Nuorena rakastuneena paikkailin poikaystäväni farkkujen kulunutta takamusta kerta toisensa jälkeen jonkinlaisella itsekeksityllä ristipistojutulla; kukkia tyyliin make love not war…. aina kun vähän repesi lisää, niin rakkaudenkukkia vaan lisää; ne farkut olisi pitänyt ehdottomasti säilyttää. Tämä kundin lempparifarkkujen iän pidentäminen tapahtui vuosina 1973-75. Rakkaus loppui vasta monta vuosikymmentä myöhemmin… Me ei ehkä osattu silloin vielä kierrättää, mutta vaatteet eivät myöskään olleet kertakäyttöisiä sesonkituotteita, vaan hyvää laatua. Farkkuja tehtiin Heinolassa (Mattisen teollisuus; James) ja t-paitoja Suomessa muualla.

 3. NJJ says:

  superf <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *